Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
5 Haziran 2023 Pazartesi - 17:13

Zer, Duyarlı Seyahat Diyerek Hem Fidan Bağışladı, Hem Kadın Sürücüleri Teşvik Etti

Koç Topluluğu’nun satın alma ve tedarik zinciri yönetimi alanında hizmet veren şirketi Zer, personel taşıma tedarikçileriyle birlikte “Duyarlı Seyahat” adını verdiği projesiyle TEMA Vakfı’na 164 bini aşkın fidan bağışı yapılmasını sağladı ve kadın sürücü istihdamını desteklemek için harekete geçti.

Zer, Duyarlı Seyahat Diyerek Hem Fidan Bağışladı, Hem Kadın Sürücüleri Teşvik Etti

Koç Topluluğu’nun satın alma ve tedarik zinciri yönetimi şirketi Zer’in tedarikçileri ile birlikte başlattığı “Duyarlı Seyahat” projesi, personel taşıma hizmetlerinden kaynaklanan karbon emisyonları ile mücadele için fidan dikilmesini destekliyor ve personel servislerinde kadın sürücülerin istihdamını teşvik ederek mesleklerle ilgili cinsiyetçi anlayışının değişmesini hedefliyor. 

TEMA Vakfı’na 2020 yılından bu yana Zer ve Zer’in personel taşıma tedarikçileri tarafından toplam 164 bini aşkın bağış yapıldı. Aynı projenin bir diğer ayağında ise Zer, personel taşımacılığı tedarikçileriyle yaptığı sözleşmelere kadın sürücü çalıştırmaları yönünde bir madde ekleyerek meslek tercihlerine ilişkin önyargıları yıkmayı hedefledi.

Satın alma hizmeti verdiğimiz alanlarda çevreyi ve toplumumuzu odağına alan projeler üretiyoruz”

Birleşmiş Milletler’e bağlı Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nde yayımlanan güncel raporlara göre, iklim krizinin sebepleri arasında ilk sırayı karbon emisyonları alıyor. Uluslararası Enerji Ajansı, 2050’ye kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşılması için, taşımacılık sektörünün karbon emisyonlarında 2030’a kadar %20 oranında bir düşüş yaşanması gerektiğini vurguluyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) raporları ise 46 ülkede taşımacılık endüstrisinin işgücü toplamının yalnızca %17’sini kadınların oluşturduğunu gösteriyor.

Sürdürülebilirlik, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık gibi başlıkların, tüm dünyadan şirketlerin ve üst düzey yöneticilerin gündeminde olduğunu hatırlatan Zer Genel Müdürü Serhan Turfan, “Zer olarak biz de sürdürülebilirlik anlayışını tüm iş süreçlerimize ve paydaşlarımıza aktarmayı görevlerimiz arasında sayıyoruz” dedi. Zer’in satın alma faaliyetini yürüttüğü alanlarda birden fazla problemi iyileştiren çözümler sunmayı önceliklendirdiklerini söyleyen Turfan, Duyarlı Seyahat projesinin de bu önceliği karşılayan bir modelde çalıştığını ifade etti.

Yılda 70 milyon kilometre yol kat ediyoruz”

Turfan, proje ve kazanımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Duyarlı Seyahat, Zer’i vizyon ve hedeflerine ulaştıracak uygulamaları özendirmek ve ödüllendirmek amacıyla düzenlediğimiz ‘En Başarılı Zerliler’ yarışmamız kapsamında çalışanlarımız tarafından projelendirildi. İklim krizi, tüm dünyanın olduğu gibi, bizim de öncelikli gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. Personel taşıma tedariği hizmetimizle yaklaşık 280 lokasyonda 4 bin 200 araçla yılda 8,3 milyon sefer ve 70 milyon kilometre yol kat edildiğini tespit ettiğimizde, bu faaliyetin sebep olduğu karbon emisyonuna karşı yapılabileceklerimizin dünyamız için dönüştürücü etkiler yaratacağına inandık. Dikilen her bir fidanın şimdi ve gelecekte atmosferdeki karbondioksiti azaltması ve üreteceği oksijen işlevinin önemini dikkate aldık. 2020’den bu yana personel taşıma tedarikçilerimizin sözleşme boyunca ulaşımını üstlendiği her kişi için TEMA Vakfı’na yılda iki fidan bağışlamalarını sağladık. Kampanya sayesinde şimdiye kadar personel taşıma hizmeti sunduğumuz müşterilerimiz için tedarikçilerimiz 140 bine yakın fidan bağışladı. Zer olarak biz de ‘Zer ve Çözüm Ortakları Ormanları’nı desteklemek için 19 bin fidan bağışında bulunduk.”

Zer, meslek tercihlerine ilişkin önyargıları yıkmak istiyor

Çevresel ve toplumsal alanlarda en yüksek faydayı Zer’in ekosistemindeki paydaşlarıyla birlikte yürütülecek projelerle elde edeceklerine inandıklarını söyleyen Serhan Turfan, “Taşımacılık sektörü cinsiyet eşitsizliği açısından geliştirilmeye en çok ihtiyaç duyan sektörlerden biri. Proje kapsamında meslek tercihlerine ilişkin önyargıları yıkmak için personel taşımacılığı tedarikçilerimizle yaptığımız sözleşmelere kadın sürücü istihdamına yönelik bir madde de ekledik. Hem tedarikçilerimizin cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadeleye destek vermesini sağladık, hem de taşımacılık sektöründeki istihdam eksikliklerine fırsat eşitliği sunan bir çözüm geliştirdik” dedi.

 
Prometeon Türkiye, Dünya Çevre Günü’nde Geri Dönüşüm ile Yüzde 95 Enerji Tasarrufu Sağladığını Açıkladı
 
Karsan, Barselona’da Düzenlenen Küresel Toplu Taşıma Zirvesi’ne Çıkarma Yaptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEİK Ev Sahipliğinde Azerbaycan Alat Serbest Ekonomik Bölgesi Tanıtım Toplantısı
DEİK Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi’nin ev sahipliğinde, Azerbaycan Cumhuriyeti ...
Vefat ve Başsağlığı
SITTNAK A.Ş. yetkilisi Ahmet Faruk Kınacı’nın amcası Mustafa Kemal Kınacı ...
Elektrikli Otomobillerin Çevresel Etkilerini Elektriğin Kaynağı Belirliyor
Elektrikli araçlar, ulaşımdan kaynaklı emisyonları azaltmak için en umut ...
 
LÖSEV 2023 Kurban Bayramı Kampanyasına Başladı
25 yıldır kanserle mücadelede en ön safta yer alan LÖSEV, Kurban Bayramı ...
Doğuş Otomotiv, 'Doğaya Kanat Açan Okullar' Projesiyle Çevre Bilincini Artırıyor
Doğuş Otomotiv, Doğuş Otomotiv Plus inisiyatifi olan, doğayı ve çevreyi ...
Kamil Koç’un Avrupa’daki Yeni Durağı Romanya’nın Turizm Kenti Köstence Oldu
Türkiye’nin lider ve öncü seyahat firması Kâmil Koç, seyahat ağını yeni ...
 
DAF LF Electric, 50. Yıl Dönümü İçin Van Gogh Müzesi'ne Teslim Edildi
DAF, 2023'te 50. yıl dönümünü kutlayan Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi'ne ...
UND, Erasmus + Programıyla Meslek Liseli Lojistikçilere Avrupa’da Yeni Ufuklar Açıyor
UND tarafından 2022 yılında başlatılan “UND Erasmus + Yurtdışı Lojistik ...
Kuzey Marmara Otoyolu Ulaşımda Aklın Yolu Ödülü’nün Sahibi Oldu
Türkiye Akıllı Ulaştım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından bu ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyefahrerkamyonumKamyonbuskamyoncutreylerlkwnews