Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
18 Nisan 2018 Çarşamba - 10:14

Yüzde 100 Yerli, Yüzde 100 Milli Dijital Takograf: Pars Dt-101

Sürücülerin trafik denetimlerinde ayrıntılı olarak kontrol edilebilmesini sağlayan ve kaza oranını aşağılara çeken bir icat olan ‘takograf’ yüzde 100 yerli olarak, Türk mühendisleri tarafından üretildi. Üretimi sağlayan Pars Ar-Ge kurucusu Prof Dr. Sarp Ertürk, Kamyonum‘a açıklamalarda bulundu.

Yüzde 100 Yerli, Yüzde 100 Milli Dijital Takograf: Pars Dt-101

Türkiye’nin teknolojik ve bilimsel çalışmalarına destek amacıyla kurulan firma, Kocaeli Teknopark’ta gelişerek vücut buldu. Türkiye’nin ilk ve yerli dijital takografı ‘Pars DT-101’i geliştiren Pars Ar-Ge, dijital takograf cihazının yanı sıra, veri indirme ve analiz sistemleri sağlayarak, kullanıcılara önemli avantajlar sağlıyor.

Avrupa Tip onayına sahip ilk yerli dijital takograf cihazını üreten Pars Ar-Ge, Türkiye’nin önde gelen firmalarına özgün çözümler ve ürünler geliştirerek hizmet veriyor. Ülkenin hemen hemen her bölgesine ulaştırılan cihaz, kamuoyunda ülke teknolojisine Türk mühendisleri tarafından sunulan büyük bir katkı olarak görülüyor.

Kocaeli Üniversitesi’nde Öğretim Üyeliği görevini de yürüten ve Pars Ar-Ge firmasının kurucusu olan Prof.Dr. Sarp Ertürk, geliştirdikleri yerli dijital takograf, ‘Pars DT-101’ hakkında merak edilen tüm ayrıntıları anlattı. Ertürk, “Uluslararası standartlarda güvenliği sağlayan, yerli ve milli takografı ürettik” dedi.

“3 Odak Noktamız Bulunuyor”

Pars Ar-Ge firması olarak Türkiye’nin ihtiyacı olan teknolojik ürünleri üretmeye ve geliştirmeye çalıştıklarını aktaran Ertürk, “Otomotiv, biyomedikal ve savunma sanayii olmak üzere, 3 tane odak noktamız bulunuyor. Burada hem Türkiye’deki büyük firmalara hizmet veriyoruz, hem de özellikle otomotiv sanayiinde kendi ürünlerimizi üretiyor ve geliştirmelerini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“AETR’ye Tamamen Uygun Üretildi”

Geliştirdikleri dijital takograf, ‘Pars DT-101’ hakkında bilgi veren Ertürk, “Ürettiğimiz cihaz tamamen Avrupa tip onaylı,  Avrupa ve ülkemizde de kabul ‘Dijital Takograf Yönetmeliği’ne ve AETR’ye tamamen uygun olarak üretildi. Gerekli olan tüm sertifikasyonlardan geçmiş ve sadece İtalya’nın yaptığı ‘birlikte çalışabilirlik’ sertifikasyonundan geçtikten sonra tip onayını almış durumdayız” dedi.

“Türkiye, Dünyada 4. Ülke Oldu”

Tamamen yerli olarak, Türk mühendisleri tarafından cihazı geliştirdiklerinin altını çizen Ertürk, “Biz bu ürünü çıkarana kadar dünyada sadece 3 tane dijital takograf üreticisi vardı. Türkiye, dünyada 4. ülke oldu. İlk yerli ve milli takograf cihazını çıkarmakla ülkemize teknolojik bir katkı sağladık. Baktığınız zaman çok teknolojik bir ürün. Sürücü kartını okumakta araç hızını hesaplamaya kadar birçok işlemi kendi içerisinde yapabilen bir cihaz olarak dikkat çekiyor” şeklinde ifade etti.

“Biz Üretene Kadar Dışarıya Bağlıydık”

Takograf üreten firma sayısının az olmasının nedeninin çok zahmetli bir iş olmasına bağlayan Ertürk, “Zahmetinden dolayı sayılı üretici ve ülkeyle piyasaya çıkıyor. Biz bu çalışmalara başlayana kadar ülkemizde maalesef dışarıya bağlılık vardı ve bu teknolojiyi çok pahalıya kullanıyorduk.  Gerçekten ürünler çok yüksek rakamlara satılıyordu. Bizim sahaya girmemizle beraber, dijital takograf teknolojisini en uyguna kullanan ülke olduk. İleri teknoloji bir cihaz var ve en uygun Türkiye’de kullanılıyor” diye konuştu.

Aynı Anda Birçok İşlemi Gerçekleştiriyor

Takograf cihazının birçok işlemi aynı anda gerçekleştirmesi gerektiğini bildiren Ertürk , “Cihaz bir yandan sürücü kartlarını alıyor ve sürücü sürelerini analiz ediyor. Diğer taraftan araçtan bilgiler alıyor ve bunları yaparken güvenli bir şekilde yapması gerekiyor. Bunlar dışında veri paylaşımı ve indirme gibi olanakları sağlıyor.  Ayrıca, ara yüzü sayesinde hız, sürüş süresi ve kilometre bilgisi veriyor” dedi.

“Bütün Satışlarımızı TL Üzerinden Yapıyoruz”

Ürünlerini piyasa sunduktan sonra takograf satış fiyatlarının yarı yarıya düştüğünü belirten Ertürk, sözlerine şöyle devam etti; “Bizim sayemizde yurt dışına muhtaç durumundan çıkıldı. Yabancı firmaları biz istediğimiz fiyata satarız noktasından, yerli ürünlerle rekabet etmeliyiz noktasına getirdik. Şu anda en yakın rakibimizden yüzde 20 daha uygun fiyata satıyoruz. Bizim en büyük avantajımız yerli ve milli ürün olmamız. Cihazımızı ulusal bir ürün olarak benimsiyoruz ve bütün satışlarımızı Türk Lirası üzerinden yapıyoruz. Bu anlamda Türk Lirası üzerinden satış yapan tek firmayız. Herkes döviz üzerinden ürün satışı yaparken, biz Türk Lirası üzerinden satışlarımızı gerçekleştiriyoruz.  Fiyatlarımızı böylece sabit tutabiliyoruz.”

“Ürünün Servis Süresi En Fazla 2 gün”

Kendilerinden önce, cihazlarını servise yollayan müşterilerinin en 1 ay beklediğine vurgu yapan Ertürk, “Bizim en büyük avantajımız, ürünün her noktasına hâkim olabilmemiz. Böylece servise gelen tüm ürünlerimize hızlıca dönüş yapabiliyoruz. Bize ürünün gelmesi ve gitmesi arasında sadece 2 günlük bir süre bulunuyor” dedi.

“Türkiye’nin Dört Bir Yanında Çözüm Ortaklarımız Var”

Türkiye’nin her yerinden kullanıcıların kendilerine ulaşabildiklerini ifade eden Ertürk; “Takografları, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın yetkilendirdiği servisler takabiliyorlar. Onların özel servis kartları var. Bu servislerin bulunduğu her yerde bizim çözüm ortağımız, servisimiz bulunuyor. Aslında Kocaeli’nde olsakta Türkiye’nin dört bir yanında çalıştığımız servislerimiz var. Dolayısıyla Türkiye’nin herhangi bir yerinden cihazımızı alan bir araç, o anda seyahat ediyor olsa da bir sorun halinde, bulunduğu yerdeki servise giderek, çözümü bulabiliyor.”

“Amacımız İnsan Hayatını Kurtarmak”

Konuyla ilgili bakanlıklar ve TOBB ile ortak bir proje üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Ertürk, sözlerini şöyle tamamladı; “TOBB’un Dijital Takograf verilerinin tek bir merkezde toplanarak denetleyici kurumların bu merkezden verileri alarak incelemesini sağlayacak Dijital Takograf Veri İndirme ve Analiz Sistemi Yazılımı ihalesini kazandık. Firmamız ülkemizin bu konudaki önemli bir ihtiyacını da üstlendi. Bizim bu cihazı yapmamızdaki en büyük amaç kaza sayılarını azaltarak, insan hayatını kurtarmak.”

 

 
TEMSA’dan Altur Turizm’e 120 Araçlık Teslimat
 
Yeni Nesil SILEO Elektrikli Otobüs, Türkiye’de İlk Kez Elazığ Ve Manisa’da Yollara Çıkıyor
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 22 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gokhan 5 Aralık 2022 Pazartesi 11:06

Fiatlariniz nedir

Yorumu oyla      2      1  
Ali kaya 29 Mayıs 2022 Pazar 23:04

2017 den beri pars tako kullaniyorum memnunum ama onpanel tuslari islevini yerine getirmiyor nasil degistiririz tuslari ve fiya05436598589 ti ne olur

Yorumu oyla      2      1  
Ozman türkmmen 18 Nisan 2022 Pazartesi 23:37

Tako aldıgım yer kapanmış altı ay saglam çalışmadaşimdi bozukkart okumuyor allah sşkına ankarada yüzünüzü agartacak servis adresi verin yoksa çöpe atacagım bunu

Yorumu oyla      2      1  
Adnan yavuz 2 Şubat 2021 Salı 12:01

Tel numarası na nasıl ulaşırım

Yorumu oyla      2      1  
MUSTAFA Şentürk 9 Ocak 2021 Cumartesi 14:16

Arabam iveco kamyon 8012 tagavraf arızalı muayeneden geçmedi bunun tamiri varmı .Muayene den gecesiye nasıl yardımcı olabilirsiniz . ANKARA

Yorumu oyla      2      1  
Adem Can 2 Eylül 2020 Çarşamba 21:59

Şu anki fiyat nedir

Yorumu oyla      2      1  
CUMALİ URHAN 11 Şubat 2020 Salı 22:09

Selam kullanmis oldugum takograf pars marka fakat bunda toplam kulanim saati goremiyoruz raporlarda hatalarimiz net goremiyoruz bu konuda ayrintili bilgi bekliyoruz tesekurler

Yorumu oyla      2      1  
Feyz 9 Ocak 2020 Perşembe 19:12

Size demirden sikke olsa dayanmaz siz uşaklık yapmaya alışmış siniz bende kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım biraz yürekten milli olun lafla değil ama

Yorumu oyla      2      1  
Abdulhamit 11 Aralık 2019 Çarşamba 22:54

Siz siz olun parstan uzak durun kartı takıyon okumuyor kartı çıkartmak istiyon vermiyor tuşlar bozuldu işlev görmüyor paranla rezil olmaktan başka herşey 15 gün oldu aldığım firmaya verdim fabrikaya göndermiş hala bekliyorum bugünde sordum bir haftaya anca gelirmiş yerli malmışta 100 20 ucuzmuşta yerin dibine batsın yerli malınız

Yorumu oyla      2      1  
Fiyatalabilirmiyim 2520 98model kargo kimyon icin 26 Temmuz 2019 Cuma 23:17

Fiyatalabilirmiyim 2520 Gorgo kimyon icin

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa Standartlarında Yerli Üretim
Yüzde 100 yerli sermaye ile inşaat sektörüne hizmet veren Betonstar kalitesi ...
ADR’li Tankerde Referans Marka
1981 yılında kurulan OKT Trailer, 36 yılı aşkın süredir gerek yurt içinde ...
A’dan Z’ye ADR
Tehlikeli Madde Taşımacılığı ve Lojistiğinde üreticiden şoföre kadar ...
 
En Dayanıklı Çelik Tankerler Ahmet Doğan Tanker’de
65 yıllık köklü geçmişiyle Ahmet Doğan Tanker, araç üstü ekipman sektöründe ...
OKT ile Hayvanlarınız da Sağlığınız da Güvende!
İlk dosyamızın devamı olan Canlı Hayvan Taşımacılığı Dosyamızın 2’ncisinde ...
Türkiye'de Kalıcı Olmak İstiyoruz
?Taşımacılık sektöründeki süregelen başarılarıyla tanınan Schmitz Cargobull, ...
 
Ford Trucks Her Şartta Her Zorlukta Müşterisinin Yanında
Ford Otosan'ın ağır ticari markası Ford Trucks, yeni seri araçları, hızlı ...
SCANIA XT Bir Devrin Kapılarını Açıyor
Scania 2 milyar Euro’yu geçen yatırımla geliştirdiği yeni nesil araçlarına ...
DAF Türkiye Pazarına İddialı Girdi!
Dünyanın önde gelen kamyon üreticilerinden DAF Trucks, geçtiğimiz senenin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
bus
treyler
dikkat
kamyonum
kamyoncu
haberler
truck
lkw
fahrer