Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Mart 2014 Perşembe - 15:15

Yerli Tramvay Görücüye Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojiktik Fuarı’nın (Eurasia Rail 2014) girişinde sergilenen İBB’nin ürettiği yüzde yüz yerli ilk tramvayı tanıttı

Yerli Tramvay Görücüye Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Ulaşım AŞ’nin tasarlayarak ürettiği tramvayı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte gezen Başkan Kadir Topbaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerli tramvayın çok başarılı bir proje olduğunu ve araçta uçak teknolojisine yakın, çok ileri bir teknoloji kullanıldığını belirten Başkan Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Projemiz şu anda Almanya yolcusu, orada fuara katılacak. Bu vagonların bir tanesindeki kablo uzunluğu 30 kilometre ve 10 bin ayrı noktadan bağlantı yapıldı. Bir noktada yanlış bağlansa sistem çalışmaz. Yani bunu sadece bir vagon olarak görmeyelim. Çok ileri teknolojiye sahip özel bir yapı var. Hafif metro özellikli bir vagon, sadece tramvay olarak görmemek lazım. Arkadaşlarımız gerçekten çok güzel bir çalışma yaparak bir mühendislik harikasını ortaya koydular. Yerli olması, tasarımının tamamen bize ait olması, bizim markamız olması nedeniyle seri üretebiliyoruz. Know-How verebiliriz.”

18 projenin 2’si raylara indi
İstanbul olarak teknolojide önemli bir noktaya geldiklerine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Bu vagonların seri üretimine de geçtik. 18 tane tramvay projesi başlattık. Bunun iki tanesi raylara indi. 16 tanesi de 3 hafta aralıklarla devreye girecek. Ulaşım AŞ şirketimiz yurtdışında kendi alanında danışmanlık hizmetleri de veriyor. Şu anda özellikle Medine-i Münevvere’deki metro projelerini hazırlıyor. TCDD Genel Müdürümüz Süleyman Karaman Bey’in İBB’deki döneminde başlaması nedeniyle, bu projede kendisinin de önemli katkıları var. Sayın Genel Müdürümüzden Gebze-Çerkezköy arasındaki banliyö hattının bir metro, hızlı tren hattı gibi kaliteli bir şekilde hizmet vermesini de talep ettik” diye konuştu.

Sirkeci-Halkalı Hattı 2015’te bitecek
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da belediyelerin raylı sistemlere önem vermesiyle Türkiye’de artık raylı sistem sektörü oluştuğunu ve bundan çok mutlu olduklarını söyledi. Karaman, “Dünyada raylı sistem alanında biz de varız diyebileceğimiz bir noktaya geldik. Bunun için Başkanımız Kadir Topbaş ve İBB’ye teşekkür ediyoruz” dedi.
Bir soru üzerine Sirkeci-Halkalı Hattı’nın yenilme çalışmalarının devam ettiğini ve sistemin 2015 yılında biteceğini ifade eden Karaman, “Halkalı’dan Gebze’ye kadar raylı sistemlerimiz Marmaray ve yüksek hızlı trenle birleşecek. Artık Ankara-İstanbul güzergahında Marmaray ile birlikte Avrupa’ya doğru sistemlerimiz çalışmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

 
İlginç Kamyon Mesajları
 
CITROËN YENİ LANSMANLA CENEVRE'DE
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlginç Kamyon Mesajları
Kamyoncuların, kamyonlarının arkasına yazdığı bazen komik, bazen eğlenceli, ...
Hareket’ten 55 m’lik Dorse yatırımı
Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, 45 m’den 55 m’ye çıkan ...
Continental'den Yaz Lastiği Uyarısı
Havalar ısınıyor, yaz yaklaşıyor. Bahar hazırlıklarının başladığı şu günlerde, ...
 
ARAS KARGO BM'YE ÖRNEK OLDU
Türkiye’nin yenilikçi kargo şirketi Aras Kargo, Birleşmiş Milletler’in ...
2 SÜRÜCÜLÜ İNANILMAZ TIR
Bir adet çekicide bir adette dorsede olmak üzere toplam 2 sürücüsü bulunan ...
OTOKAR'A AR-GE ÖDÜLÜ
Otokar, Ar-Ge Merkezleri 2012 yılı Performans Endeksi Değerlendirilmesi ...
 
PEGASUS'DAN %30 İNDİRİM
Uygun fiyatları ve cazip kampanyaları ile misafirlerini uçmanın kolay ...
KAMYONET ÇAYA YUVARLANDI: 1 ÖLÜ
Gündoğmuş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
MARMARAY ENGELLİ VE YAŞLIYA ÜCRETSİZ
Marmaray ve şehir içi banliyö trenlerinden, yeni düzenleme doğrultusunda, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler truckkamyonumkamyoncudikkatbustreylersrcfahrer