Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Ekim 2023 Salı - 11:53

Van Gölü'nde Yük Taşımacılığına İvme Kazandıran Feribotlar

Bitlis'in Tatvan ilçesinde inşa edilen ve 'İdris-i Bitlisi' ile 'Sultan Alparslan' adı verilen feribotlar, Van Gölü'nde yük taşımacılığını canlandırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan 2 feribot, eski feribotlardan daha fazla yük taşıma kapasitesine sahip olup, Van Gölü üzerinde yapılan taşımacılığa hız kazandırdı.

Van Gölü nde Yük Taşımacılığına İvme Kazandıran Feribotlar

 Feribotlarla bugüne kadar 1918 sefer gerçekleştirilerek, 91 bin 418 vagon, 2 milyon 192 bin 631 ton yük, 7 bin 243 yolcu ve 2 bin 734 araç taşındı. Van Gölü Feribot İşletme Müdürü Coşkun Gündüz, yeni feribotların Türkiye'nin en büyükleri olduğunu belirtti ve yük taşımacılığında büyük kolaylık sağladıklarını ifade etti.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde inşa edilerek "İdris-i Bitlisi" ile "Sultan Alparslan" adı verilen feribotlar, Van Gölü'nde özellikle yük taşımacılığını canlandırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin en büyük tuzlu ve sodalı gölü olma özelliğine sahip Van Gölü'nde, taşımacılığı canlandırmak amacıyla uzunlukları 135 metre olan 2 feribot yaptırdı.

Tatvan'daki tersanede tamamlanan 24 metre genişliğindeki 7 katlı feribotlarda, 2'şer kaptan köşkü ve her biri 125 metre olan toplam 500 metrelik yan yana 4 demir yolu, kafe ve restoran gibi birimler yer aldı.

Her biri 2 bin ton yük ve 350 yolcu taşıma kapasitesine sahip feribotlar, eski feribotlardan daha fazla yük taşıma ve yüksek hızıyla Van Gölü üzerinden yapılan taşımacılığa ivme kattı.

Van Gölü'ne 2018'de indirilerek seferlere başlayan feribotlarla, bugüne kadar gerçekleştirilen 1918 seferle, 91 bin 418 vagon, net 2 milyon 192 bin 631, brüt 4 milyon 2 bin 898 ton yük, 7 bin 243 yolcu ile 2 bin 734 araç taşındı.

Tatvan Feribot İşletme Müdürlüğü iskelesinden feribotlara yüklenerek Van'a götürülen yük dolu vagonlar, Van'dan da yine trenlerle İran üzerinden Orta Asya ülkelerine gönderiliyor.

Çevresindeki tarihi mekanlar, doğal güzellikler ile bölge turizminde önemli yer tutan Van Gölü, yolculara eşsiz manzarada seyahat imkanı da sunuyor.

Van Gölü Feribot İşletme Müdürü Coşkun Gündüz, AA muhabirine, uzunlukları 135 metre olan feribotların Türkiye'nin en büyükleri olduğunu söyledi.

Eskiden kullandıkları dört feribotun taşıdığı yükü şu anda bir feribotla taşıdıklarını anlatan Gündüz, "Gemilerimizde uzunlukları 125 metre olan 4 demiryolu var. Eski 4 geminin taşıdığı yükü şu anda bir gemimiz taşıyor. Her geminin taşıma kapasitesi 2 bin ton. İki gemiyi sefere çıkarttığımızda 4 bin ton yük götürmüş oluyoruz." dedi.

Salgın döneminde yolcu sayısının azaldığını, yük miktarının arttığını belirten Gündüz, "383 seferle en fazla yükü 2020'de pandemi döneminde taşıdık. Sonra biraz düşüş oldu. 2022'de de 404 sefer yaptık. Eski gemiler 7, bunlar ise 50 vagon taşıma kapasitesine sahip. Türkiye'nin en büyük feribotları, yerli ve milli olarak imal edildi. Gemilerimizin 350 yolcu taşıma kapasitesi var ancak yolcu gemisi değil." diye konuştu.

Tatvan'dan feribota yüklenerek Van'a gönderilen yük dolu vagonların, trenle İran üzerinden Orta Asya ülkelerine götürüldüğünü anlatan Gündüz, "Yüklediğimiz vagonları Van'dan tren alıp götürüyor. Bu gemilerin yapılmasıyla daha çok yük taşıdık. Gemiler kolaylık sağladığından yük beklemiyor, bekletmemek için de elimizden geleni yapıyoruz. Önceden yükler 15-20 gün bekliyordu. Aşırı yük olsa bile iki gemiyi sefere çıkartarak kolaylıkla taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

kaynak: AA

 

 
2024 Yılı UBAK İzin Belgeleri Dağıtımı Başvuruları Başladı!
 
Goodyear, Logistech Fuarı’nda Ürün ve Hizmetlerini Tanıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2024 Yılı UBAK İzin Belgeleri Dağıtımı Başvuruları Başladı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ...
Deutsche Bahn ve Kazakistan Demiryolları (KTZ) Daha Fazla İş birliği için Bir Anlaşması İmzaladı
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev'in Almanya ziyaretinde, ...
Türkiye ile Katar'ın Ticari İş Birliği Artıyor
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 220 Katar şirketinin Türkiye'de önemli projelere ...
 
Deprem Sonrası İstihdam Azaldı
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hatay ilinde depremin istihdama olumsuz ...
İspanya’ya Satılan İlk Iveco Bus E-Way Elektrikli Otobüsler Sevilla Belediyesinde Hizmet Verecek
Sevilla'nın Belediye UlaşımŞirketiolan TUSSAM, Endülüs başkentinin sakinlerine ...
DAF, Avrupa'daki en iyi DAF atölye ekiplerini aramaya başlıyor
Birinci sınıf bir kamyon, birinci sınıf servisi hak eder. Bu nedenle DAF ...
 
AYM'nin Onay Verdiği Ek MTV Ödenmezse Ne Olur? Detaylar Haberde..
Anayasa Mahkemesi, dün ek MTV'nin iptal edilmesine yönelik yapılan başvuruyu ...
Volkswagen Fabrikalarında Sistem Arızası Nedeni ile Üretim Durdu
Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in bilgisayar sisteminin büyük bir ...
Özbekistan'da Bir Depoda Patlama Meydana Geldi; 1 Ölü, 163 Yaralı
Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki bir şirket deposunda patlama meydana ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatşoförbuskamyoncusrclkwtruck haberler news