Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
15 Ocak 2009 Perşembe - 00:00

Unakıtan'dan Otomotiv Üreticilerine Müjde

Unakıtan dan Otomotiv Üreticilerine Müjde

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan otomotiv üreticilerini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bildiğiniz gibi otomotiv üreticileri Ekonomik Koordinasyon Toplantısı’nda isteklerini sıralamıştı.  Konuyu dikkate alan Maliye Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı. Unakıtan, dünyada yaşanan küresel krizin her şeyi değiştirdiğini, kendilerinin de krizin Türkiye'ye etkileri ve alınacak tedbirler konusunda sürekli toplantılar yaptıklarını söyledi. Krizin dinamik bir yapısı olduğunu ve her gün çehre değiştirdiğini kaydeden Unakıtan, “Dışardaki krizde iyileşme olmadan, Türkiye'de iyileşme olması çok zor gözüküyor” dedi.

Dış piyasalardaki talep düşüşünün ihracatı daralttığını ifade eden Unakıtan, “Bu da en çok otomotiv sektörünü etkiledi çünkü burada ihracatın yüzde 90'nı Avrupa'ya yapılıyor” diye konuştu.

“KRİZ TEDBİRLERİ ÇALIŞMALARI SON NOKTADA”

Maliye Bakanı Unakıtan, otomotiv sektörünü rahatlatmak amacıyla hurda indirimine gidilip gidilmeyeceği sorusu üzerine, bu konuda açıklama yapmak istemediğini belirterek, şöyle devam etti: "Açıklama yaptığımızda bütün piyasalar beklentiye giriyor. Bu sefer normal alışverişler de kesiliyor. Ama hükümetimizin ekonomiyle ilgili bakanları olarak sürekli çalışıyoruz. Krizle ilgili yeni tedbirler gelecek. Zaten bugüne kadar bazı tedbirleri aldık. Banka munzam karşılıkları düşürüldü, vergi borçları yapılandırıldı, diğer konularda da tedbirler aldık. Bu tedbirleri de almaya devam ediyoruz.

Otomotiv sektörüne yönelik bazı düzenlemelere de gidilecek. Onlarla ilgili çalışmalarımız var. Bir değil, bir kaç konu üzerinde duruluyor. Bu tedbirler için Ekonomi Koordinasyon Kurulunda konu ele alınmadan bir şey söylemek mümkün değil. Ayrı ayrı bakanlar olarak mesaj vermeyi de doğru bulmuyoruz. Ekonomi Koordinasyon Kurulunda görüşüp mutabakata vardığımız konular var, daha henüz çalışmakta olduğumuz konular da var. Çalışmalar son noktalarda, bu ay içinde açıklanır diye düşünüyorum.”

FİRMALARA İŞSİZLİK YARDIMI

Kriz dönemlerinde krize karşı dayanıklı kalabilmek için “bazen şirket birleşmelerinin şart olduğunu” dikkati çeken Unakıtan, bu tür birleşmelerin teşvik edilmesi gerektiğine inandığını ifade etti. Bu konuda çalışma yürüttüklerini belirten Unakıtan, bunların Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda görüşüldükten sonra açıklanacağını kaydetti.

Yaşanan bu süreçte iç pazarın canlandırılmasının önemine de vurgu yapan Maliye Bakanı, hükümet olarak bunun için uğraştıklarını, bir takım tedbirler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kriz ortamında işçi çıkarma mecburiyetinde olan fabrikaların ve diğer işletmelerin işçi çıkarmaması için onlara “işsizlik yardımı” gibi bir takım yardımlarda bulunulacağını da bildiren Unakıtan, şöyle devam etti: "Bu konuda çalışmalarımız var. Konuyu Ekonomi Koordinasyon Kurulunda da oturup konuştuk, bazı kararlar aldık. İşçi çıkarılmasının engellenmesi için sigorta primi indirimi gibi değil de firmalara nakit yardım yapacağız, kısa işsizlik yardımı. Bu yöntemler firmalara 'sen işçi çıkarma ben senin işçilerin için sana şu kadar para veriyorum' denilecek. Bu, bir nakit yardım olacak, kredi değil."

Bu süreçte bazı işletmelerin kredi yönünden desteklenmesi gerektiğine inandığını belirten Unakıtan, bu dönemin daha kolay atlatılması için firmalara “değişik pazarlara açılmak için gerekli çalışmaları yapın, inovasyon projelerine önem verin, bununla ilgili teşviklerden yararlanın, kaliteyi yükseltin, rekabet gücünüzü artırın” önerilerinde bulundu.

 
Mesleki Yeterlilik Belgelerine Düzenleme Getirildi
 
Mercedes-Benz 2009'da da Pazar Payını Koruyacağını Düşünüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
dikkat
haberler
sondakika
kamyoncu
fahrer
treyler
news
bus
şoför