Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Haziran 2023 Çarşamba - 14:01

Uluslararası Ticaret Fuarı Automechanika İstanbul 2023 Yeni Rekorlara İmza Attı

Otomotiv satış sonrası endüstrisini bir araya getirentüm zamanların en büyük Automechanika İstanbul fuarı sona erdi. Messe Frankfurt Istanbul ve Hannover Fairs Turkey iş birliğiyle İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda 41 ülkeden 1437 katılımcı firma ve10 ülke pavilyonu yer alırken, fuarı tüm dünyadan toplam 58.024 sektör profesyoneli ziyaret etti. Ziyaretçi sayısının geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara göre yüzde 20 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Uluslararası Ticaret Fuarı Automechanika İstanbul 2023 Yeni Rekorlara İmza Attı

Tüm dünyadan otomotiv endüstrisi profesyonellerini buluşturan fuarda; parçalar ve sistemler, arıza tespit ve onarım, aksesuar ve özelleştirme, elektronik ve bağlanılabilirlik, araç yıkama ve bakım merkezi, bayi ve atölye yönetimi, alternatif sürüş sistemleri & yakıtlar ve madeni yağ kategorilerinde binlerce ürün ve hizmet grupları sergilendi. Bu yıl 16. kez düzenlenen Automechanika Istanbul 2023,4 gün boyunca üreticiler ve satın almacılar arasında yeni iş birliklerine zemin hazırlayarak sektörün gelişimine katkı sağlarken, başta “Innovation 4 Mobility by BAKIRCI” özel bölümü ve “Automechanika Academy powered by Castrol” programı ileotomotiv sektöründe sürdürülebilirlik, cinsiyet eşitliği geleceğin e-mobilite teknolojileri temalarına odaklandı.


Otomotiv satış sonrası endüstrisi için kıtaların buluşma noktası

Automechanika Istanbul, otomotiv sektörü için yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyadaönemli bir buluşma noktası olma niteliği taşıyor. 2001 yılından bugüne kadar yarattığı iş fırsatlarıyla Automechanika Istanbul, Türkiye’nin otomotiv sektörü ihracatında yıllık 30 milyar doların üzerine çıkmasında önemli bir rol üstleniyor.Geçtiğimiz yıl 28 farklı ülkeden 825 katılımcı firma ve 141 ülkeden toplam 48.354 sektör profesyonelini ağırlayarak önemli bir başarı elde eden fuar, bu yıl 17.987’si Türkiye dışından olmak üzere tüm dünyadan58 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Yüksek verimlilikle tamamlanan Automechanika Istanbul’dabu yıl Almanya, İspanya, Kore, Çekya, Çin, Tayvan, Tayland, HongKong, Pakistan ve Hindistan olmak üzere 10 farklı ülke pavilyonu yer aldı.Aynı zamanda Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen Satın Alma Heyeti Programı dahilinde Japonya, İngiltere, Mısır, Yunanistan gibi ülkelerden gelen nitelikli satın alma profesyonelleri de katılımcılarla ikili görüşmeler yapma imkanı buldu.

B2B eşleştirme özelliği ile dijital platforma olan ilgi büyük artış gösterdi

Fuardan önce katılımcılar ve ziyaretçilerin erişimine açılan Automechanika Istanbul dijital platformu da profesyoneller tarafından yoğun ilgi gördü. Fuardan alınacak verimi artırmak üzere geliştirilen özellikleriyle dijital platformu kullanan profesyonel sayısı, 2022 yılındaki fuara göre %62 artış gösterdi. Platformu kullanarak yapılan B2B görüşme sayısı 280’e ulaşırken, kullanıcıların platform üzerinde yaptığı etkileşim sayısı da 60 binin üzerine çıktı.

Automechanika Istanbul 2023’te sürdürülebilirlik ön plandaydı

Tüm dünyada iklim ve tedarik zincirinde yaşanan sorunların Türkiye otomotiv sektöründeki olumluetkilerinin her geçen yıl daha fazla etkisini göstermesiyle birlikte otomotiv endüstrisi de değişen tüketici tercihleri doğrultusunda sürdürülebilirlik odaklı çalışmalara ağırlık vermeye başladı. Automechanika Istanbul 2023’te de tedarik zinciri, istihdam ve üretim politikalarında sürdürülebilirliğe odaklanan markalar öne çıktı. “Automechanika Academy powered by Castrol” özel programında düzenlenen sunumlar ve söyleşilerle sürdürülebilir üretim politikaları, başarı hikayeleri ve Equality 4 Business” oturumu ile otomotiv sektöründe cinsiyet eşitliğine değinilirken, elektrikli araçların bakım ve onarımında en son teknolojiler ve ekipmanların 8 ayrı istasyonda uygulamalı olarak sergilendiği “Innovation 4 Mobility by BAKIRCI” özel alanı da tüm profesyonelleri otomotiv sektöründeki dönüşüme yakından tanık olmalarına imkan sağladı.

Uluslararası Kaporta Sektörü Sempozyumu IBIS Forum alanında da elektrikli araçların onarımı hakkında güncel bilgiler profesyonellere sunumlarla aktarılırken, Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED)’in katkılarıyla hazırlanan “Ustalar Yarışıyor” etkinlik programı da katılımcı ve ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.
Bir sonraki fuar 23-26 Mayıs 2024’te gerçekleşecek

Toplam katılımcı sayısı, uluslararası katılımcı sayısı, toplam ziyaretçi sayısı ve toplam sergi alanı alt başlıklarında rekor kıran Türkiye’nin en büyük uluslararası ticaret fuarı Automechanika Istanbul, 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında yine İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

 
Heyelan İki Aracı Yuttu; 1 Kişi Yaşamını Yitirdi
 
Mercedes-Benz eActros300 Türkiye’de Test Edilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford, 2024’te Le Mans’da Yarışacak İkonik Mustang GT3 Yarış Aracını Tanıttı
Ford’un en ünlü spor otomobili Mustang, dünyanın en ikonik dayanıklılık ...
Borusan Otomotiv Motorsport GT4 Avrupa Serisi 2. Ayak Yarışlarını Tamamladı
Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), 2. Ayak yarışları için Fransa'nın Formula ...
Körfez'de Aksiyon Dolu Hafta Sonu
Kocaeli Otomobil Spor Kulübü tarafından TOSFED Körfez Yarış Pisti'nde ...
 
2023 Türkiye Offroad Şampiyonası, Kızılcahamam Ayağıyla Başlayacak
PETLAS 2023 Türkiye Offroad Şampiyonası, 03-04 Haziran tarihlerinde Ankara ...
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan’la WRC Dünya Ralli Şampiyonası’nda
Türkiye’ye ilk Avrupa Ralli Şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran ...
Kia, Elektrikli Dönüşüme Öncülük Ediyor
Kia, 22 – 23 Mayıs’ta Frankfurt’ta gerçekleşen 'Kia Marka Zirvesi' etkinliğinde ...
 
Bursa’da Zaferin Adı Çukurova-Akçay
Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası ikinci yarışı Beydağ ...
Castrol Ford Team Türkiye, Yeşil Bursa Rallisi’nde Genç Pilotları ile Başarı Peşinde Koşacak
Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol ...
Yaygınlaşan Elektrikli Araçlar, Çevreye ve Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyor
Ulaşım, dünyadaki karbon (CO2) emisyonlarının yaklaşık yüzde 24'ünü, binek ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumkamyonculkwdikkatşoförfahrerbussondakikatürkiye