Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
18 Nisan 2022 Pazartesi - 15:19

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: 2053 Yılına Kadar Karayolu Hizmet Düzeyimizi En Üst Seviyeye Çekeceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nın yol gösterici olacağını belirterek, “Devlet aklı, istişare ve güç birliğiyle hayata geçireceğimiz yatırımlarımızla, 2053 yılına kadar karayolu hizmet düzeyimizi en üst seviyeye çekerek, ‘kesintisiz ve konforlu’ bir ulaşım tesis edeceğiz. Karayollarında fosil yakıt yerine elektrikli ve alternatif enerji kullanımı artırılacak." dedi.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: 2053 Yılına Kadar Karayolu Hizmet Düzeyimizi En Üst Seviyeye Çekeceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları 72. Bölge Müdürleri toplantısına katıldı; “Yollar, insanlığın ve ülkelerin atar damarıdır. İnsanı insana kavuşturan, üretilen ürünü pazara ulaştıran yollar; turizm, ticaret, sanayi ve tarım sektörlerine altyapı hizmeti sunarak ülke ekonomisine canlılık katan değerli bir hizmettir. Çağın ihtiyaçlarına uygun olarak bölünmüş yollara dönüştürdüğümüz altyapımızla ulaşım sektörü, başta ekonomi olmak üzere yaşamın her alanındaki gelişmenin ana lokomotifi olarak Türkiye'nin geleceği için önemli roller üstleniyor. Türkiye’miz, tüm dünya için çok sancılı geçen 2021 yılında yüzde 11 oranında büyüdü. Bu anlamda lider ülkeler arasında yerini aldı. Büyüme trendimiz devam ediyor. Geçen ay ihracatımızı yüzde 19,8 oranında artırarak, bütün zamanların en yüksek Mart ayı rakamlarına ulaştık” diye konuştu

 

GAYRETLERİMİZ GÜÇLÜ, HEDEFLERİMİZ BÜYÜK

 

Türkiye’nin, üç kıta ve iki büyük deniz havzasının ortasındaki stratejik konumu ile 4 saatlik uçuşla 67 ülke ve 1,6 milyar insanın yer aldığı 7 trilyon dolarlık ticaret hacminin döndüğü bir coğrafyada yer aldığını dile getiren Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bu da demektir ki; yaptıklarımız kadar bundan sonra yapacak işlerimiz de çok, gayretlerimiz güçlü, hedeflerimiz büyük. Hizmet yolculuğumuzda, 20 yılda yaptıklarımızda ve bundan sonraki 30 yıl için planladıklarımızda siz değerli karayolcuların emeği ve alın teri, azmi ve çalışkanlığı var. Hükümetlerimiz döneminde ülkemizin ulaştırma ve haberleşme yatırımları için yaptığımız, 1 trilyon 337 milyar 240 milyon lirayı aşan harcama miktarında büyük payı; yüzde 61 oran ve 812 milyar liralık miktar ile karayolları almaktadır. Türkiye için gecemizi gündüzümüze katarak, yolumuza çıkanlara aldırmadan Aşık Veysel’in de dediği gibi;  yürüyoruz gündüz gece. Bizim siyaset anlayışımızda hizmet var, bizim siyaset anlayışımızda millet ne dediyse onu yapmak var, bizim siyaset anlayışımızda Türkiye’nin süper güç olması var. 20 yıl önce 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol ağımızı bugün 28 bin 647 kilometreye ulaştırdık. Bölünmüş yol ağımızı 2053’e kadar 38 bin kilometreye ulaştıracağız. 20 yıl önce bin 714 kilometre olan otoyol ağımızı bugün, 3 bin 633 kilometreye ulaştırdık. Durmak yok yola devam, 2053’te, 8 bin 325 kilometreye yükselteceğiz. 20 yıl önce 50 kilometre olan toplam tünel uzunluğumuzu bugün, tam 21 kat artırarak 651 kilometreye çıkardık, 2023’te; tünel uzunluğunu 771 kilometreye çıkaracağız. 20 yıl önce 311 kilometre olan köprü ve viyadük uzunluğumuzu bugün 727 kilometreye çıkardık. 2023’te; 771 kilometreye çıkaracağız.”

 

AKARYAKITTAN 1 MİLYAR LİTRE TASARRUF SAĞLADIK

 

Karayolu ağı içindeki oranı yüzde 42 olan bölünmüş yolların trafiğin yüzde 83’ünü taşıdığını ifade eden Karaismailoğlu, yapılan konforlu yollar sayesinde vatandaşların yollarda harcadığı süreyi yıllık 7 milyar saat azalttıklarına dikkati çekti. Bu sayede akaryakıttan 1 milyar litre tasarruf sağlandığını vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Ülkemizin stratejik konumunun avantajlarından hareketle, akslarımızdaki uluslararası ticaret ağlarını merkeze alan, küresel ve bölgesel bütünleşmeyi sağlayan çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Asya ve Avrupa arasındaki doğu-batı koridorlarımız ile Kafkas ülkeleri ve Rusya’dan Afrika’ya uzanan kuzey-güney koridorlarımızın iyileştirme çalışmalarını tamamlayarak tüm modlarımızla entegre ediyoruz. Yaptığımız yolların halkımıza sağlayacağı rahatlık ve tasarrufun yanı sıra ülkemizin içinde bulunduğu stratejik konumunu da güçlendiriyoruz. Türkiye’yi baştan başa kuşatan ulaştırma ve haberleşme projelerimizle sadece bölgemizin değil, dünyanın en önemli ticari koridorlarında söz sahibi bir ülke haline geldik. Lojistik süper güce dönüşmek için yaptığımız dev ölçekli yatırımlarımız, ekonomimize, ihracatımıza, turizmimize de omuz vererek, ülkemizin âli menfaatlerine en doğru katkıyı veriyor. Yaptığımız her yol, her köprü, her tünel, her havalimanı, her liman inşa edildikleri noktada halkımıza iş oluyor, aş oluyor, bereket getiriyor. Devlet aklı, ileri görüşlülüğü ve planlı bir yaklaşımla Türkiye’yi yarınlara eksiksiz olarak hazırlamak bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

POLEMİK YERİNE İŞİMİZLE KONUŞUYORUZ

 

“Biz, Türkiye’mizin sadece bugününü değil, önümüzdeki 10, 20, 50 yıllık geleceğini düşünerek plan ve çalışmalar yürütüyoruz” diyen Karaismailoğlu, “Birtakım kişilerin tüm karalamalarına, karşı çıkmalarına rağmen dünyada 2 bin metrenin üzerinde orta açıklığa sahip olan boğazın yakut gerdanlığı 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu’nu hizmete hep birlikte, coşkuyla açtık. Hafta sonu Antalya-Finike hattında yer alan Phaselis Tüneli’ni açarak, turizm cenneti Antalya ile altı önemli ilçesi arasındaki ulaşım hattına nefes aldırmayı başardık. Akdeniz ile İç Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan hattaki ülkemizin en yüksek ayaklı ve en uzun dengeli konsol köprüsü olan Eğiste Hadimi Viyadüğü’nde incelemede bulunduk. Yüzde 72 oranında tamamlanan projemizi bu yılın Kasım ayında milletimizin hizmetine sunmayı hedefledik. Gördüğünüz gibi, hepimizin omuz omuza yürüttüğü bu çalışmalarla yollar kısalıyor, güvenlik, konfor ve hız artıyor. Daha nice hizmetler çağın ruhuna uygun altyapı çalışmaları ile ülkemizi, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında layık olduğu konuma getireceğiz. Tarımı, turizmi, üretimi, ihracatı canlandırmak, yeni yatırımlara uygun ortam sağlamak, bütünsel kalkınmayı mümkün kılmak için çalışmaya devam ediyoruz. Eser siyasetine, millete hizmet etmeye devam ediyor, polemik yerine işimizle konuşuyoruz. Bize yapamazlar, açamazlar dediler. Bitirip milletimizin hizmetine açtık. Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu, Malkara Çanakkale Otoyolu, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu gibi projelerimizi Yap-İşlet-Devret yöntemiyle bitirdik” değerlendirmesinde bulundu.

 

İNŞA VE İHYA ETMEYE DEVAM EDİYORUZ

 

Son dönemde milli bütçeyle; Ovit Tüneli, Kömürhan Köprüsü, Hasankeyf Köprüsü, Botan Çayı-Beğendik Köprüsü, Zarova Köprüsü, Zonguldak-Kilimli Yolu başta olmak üzere sayısız eseri hayata geçirdiklerini aktaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşa ve ihya etmeye de devam ettiklerini söyledi. Dünyanın 3. en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli çalışmalarında sona gelindiğini anlatan Karaismailoğlu, Ege Bölgesi ile Akdeniz bağlantısını sağlayacak olan büyük projelerden Aydın-Denizli Otoyolu’nun da yapım çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

 

TÜRKİYE YERİNDE SAYSIN DİYE UĞRAŞANLARIN UMUTLARINI BOŞA ÇIKARACAĞIZ

 

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Biz, başkaları gibi sadece kendi geleceğimizi önemsemiyoruz. Ne dediklerini bilmeyen, bir sözü diğerini tutmayan, kendi siyasi ikballeri için Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlerin niyetlerinin de farkındayız. Milletimiz bugüne dek bu boş sözlere kanmadı. Bundan sonra da arzu ettikleri kargaşaya izin vermeyecektir. Projeler; hizmetler ortada ve o hizmetleri yapan kadrolar burada. Bizim milletimiz ve devletimiz hep yan yana; hep omuz omuzadır. Kimsenin gücü birlikteliğimizi bozmaya yetmez. AK Parti olarak 20 yıldır ülkemizin kalkınması, istihdam yaratması, ekonomisinin büyümesi için projeler üretiyor, eser siyaseti yapıyoruz. Türkiye yerinde saysın diye uğraşanların umutlarını boşa çıkaracağız, Türkiye 50 sene önceki gibi yönetilsin isteyenlerin umutlarını boşa çıkaracağız, Artık Türkiye bir avuç insan için kalkınanların ülkesi değil,  82 milyonun Türkiye’sidir. Dün nasıl içerideki mihraklara rağmen ülkemizi geliştirecek vizyon projeleri hayata geçirdiysek, yarın da bu projeleri milletimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Onlar karşı çıkmaya devam etsin. Biz milletimize daha nice eserler kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

Kuzey Marmara Otoyolu, Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy kesimi ve Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü’nün yapım çalışmalarına büyük bir hızla devam edildiğinin altını çizen Karaismailoğlu, bu şekilde, İstanbul’un batı aksındaki mevcut ulaşım koridorlarına yüksek kapasiteli yeni bir alternatif güzergah oluşturarak, Mahmutbey gişeler, TEM otoyolundaki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırıldığını söyledi.

 

‘2053 ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK ANA PLANI’ BİR YOL GÖSTERİCİ OLACAK

 

Türkiye’nin ulaşım ve iletişim sektöründeki çalışmaları, tüm bileşen ve kesimlerin istişaresi ve ortak akıl ile planlayıp, değerlendirdiklerini anlatan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2003’te Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ‘ulaşan ve erişen Türkiye’ vizyonunu 20 yılda hayata geçirdik. 2021 yılının Ekim ayında, Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası’nın 12.’sini düzenledik. Geleceğe yönelik ulaşım ve haberleşme stratejilerini ve çözüm önerilerini ortaya koyduk. Hayata geçirdiğimiz Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve 2020-2023 Eylem Planını sıkı sıkıya takip ediyoruz. Başkaları ancak gelecek seçimleri düşünürken, bizler gelecek nesilleri düşünerek, 2053 perspektifleri oluşturuyoruz. ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ yolunda, kıtalararası kesintisiz ulaşım altyapısının tesis edilerek ülkemizin; üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme stratejisinin hayata geçmesi için hazırladığımız ‘2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’ bir yol gösterici olacak. Ülkemizin merkezinde bulunduğu, yükselen Avrupa-Asya-Afrika ticaret üçgeni bizim için büyük küresel fırsatlar barındırıyor. Küresel ticaretteki artış rakamlarına baktığımızda, Türkiye’nin ulaştırma ve haberleşme alanındaki ihtiyaçları için ne kadar isabetli adımlar atıldığı görülüyor. Bugün 12 milyar ton olarak gerçekleşen tüm dünyadaki ticaret hacminin, 2030 yılında 25 milyar, 2050 yılında 95 milyar tona ulaşması bekleniyor. Birleşmiş Milletler, bugün yüzde 50’si kentte yaşayan dünya nüfusunun 2050 yılında yüzde 70 olarak değişeceğini açıkladı. Yani, dünya ekonomisinin yüzde 90’ından fazlası kentsel alanlarda üretilecek. Bu artış bize gösteriyor ki dünyada ulaşıma yönelik talep 2050 yılında 2 katına çıkacak. Hepsini birden değerlendirdiğimizde, Türkiye’nin ortaya koyduğu ‘Orta Koridor’da küresel bir lojistik süper güç olma’ iddiasının ne kadar yerinde olduğu ortaya çıkıyor.”

 

YATIRIMLARIMIZLA 18 MİLYON İNSANIMIZA İSTİHDAM SAĞLADIK

 

Bu talebi ve ihtiyacı karşılamak için tüm ülkelerin ulaştırma ve altyapı yatırımlarına hız vermesi gerektiğini belirten Karaismailoğlu, “Amerika Birleşik Devletleri’nin 2 trilyon dolar, Çin’in 559 milyar dolarlık altyapı yatırımları planladıkları biliniyor. Bizde; 2003 yılından 2021 yılı sonuna kadar 5 sektörde yapılan yatırımların toplamı 172 milyar dolara ulaştı. Bu yatırımlarla; 18 milyon insanımıza istihdam sağladık. Yatırdığımız her 9,5 milyar dolar, 1 milyon vatandaşımıza yeni iş imkanı sağladı. Milli gelirimize 520 milyar dolardan fazla katkı sunduk. Ekonomimizin üretim gücünü desteklemek ise temel önceliklerimiz arasında yer aldı. 2003-2021 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sayesinde Türkiye, 1 trilyon 42 milyar doların üzerinde daha fazla üretti. Yarının stratejisine hazırlanırken odak noktamız olan insan, veri ve yük hareketliliği, lojistik-mobilite-dijitalleşme ekseninde, yeni ulaşım yaklaşım ve uygulamaları ile ele alınacak. Akıllı otoyollarının inşası bu uygulamalardan biridir. 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı içi veriye dayalı, ortak aklı önemseyen, topluma kulak veren bir anlayış ile ilerledik. Öncelikle güncel sosyo-demografik, arazi kullanımı, ulaştırma sistemleri,  altyapı ve turizm verileri toplayarak, ihtiyacı analiz ettik. 2053 yılına gelindiğinde Türkiye’deki araç sahipliğinin 2019 yılına göre yüzde 242 artış gösterecek. Nüfusumuzun 2035 yılında 98 milyon ve 2053 yılında ise113 milyonu bulması bekleniyor. 2019 yılında 28 milyon üzerinde olan istihdam rakamlarımızın 2035 yılında 40 milyonun, 2053 yılında ise 63 milyonun üzerine çıkması öngörülüyor. Artan nüfus öğrenci sayısını da etkileyecek; 2035 yılında 9,35 milyon olması beklenen öğrenci sayısı, 2053 yılında 11 milyon olacağı tahmin ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

Tüm bu analizlerin ardından yeni Türkiye’nin nüfusu artan, çalışan sayısı yükselen, gençleşen, refahı artan zenginleşen bir ülkeye dönüşeceği sonucunun ortaya çıktığını vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu bilimsel analiz ve öngörüler ışığında sadece Türkiye’nin ihtiyaçlarını değil, dünyanın da gidişatını ve tabii ki ulaştırma ile haberleşme alanındaki trendleri de dikkate alarak bir modelleme yapıldığını söyledi. “Yük ve yolcu taşımacılığından karbon salımını azaltma hedefli çevreci, akıllı ulaşım sistemlerinin öne çıktığı, dijital, ithalat ve ihracat odağında yük taşımacılığının dikkate alındığı, ihracat ve hareketlilik odaklı senaryoları ele aldık” diyen Karaismailoğlu, her senaryonun en iyi yönlerini hesaplanarak oluşturulan çevreci sürdürülebilir senaryonun ise önümüzdeki dönemin yatırımlarını şekillendirdiğini kaydetti.

 

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NI ÖNÜMÜZDEKİ AY HİZMETE AÇACAĞIZ

 

Demiryolu sistemini ayağa kaldırdıklarının altını çizen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Başlattığımız reform hareketi ile Cumhuriyetimizin ilk yıllarından sonra ihmal edilen demiryollarını, 2003’ten bugüne hem yeniledik hem de yeni hatlarla zenginleştirdik. Milletimizin yarım asırlık hayali Yüksek Hızlı Tren hatlarını inşa ettik. 2053 yılına kadar; demiryolu ağımızı 13 bin 22 kilometreden 28 bin 590 kilometreye çıkaracağız. Demiryolunun taşımacılıktaki oranının 2029 yılında yüzde 11’in üzerine yükselmesini, 2053’te ise yaklaşık yüzde 22 olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz. Böylece demiryolunun yük taşımacılığındaki payı 2019’dan 2053’e kadar 7 kat artacak. Yine Yurt Dışı Yük taşımacılığında da demiryolunun payını 10 kat artırmayı hedefliyoruz. Yolcu taşımacılığında ise yine 2053 Vizyonumuz için hedeflediğimiz, trenin payının 6 katın üzerinde artmasıdır. 2023 yılında demiryolu ile taşınan yolcu sayısının yaklaşık 19,5 milyon olmasını öngörüyoruz. Bu rakamın sırasıyla 2035 yılında 145 milyonun, 2053 yılında ise 269 milyonu geçmesini hedefliyoruz. Asya ile Avrupa kıtasını 4 dakikada geçebildiğimiz Marmaray’da bir günde 600 binden fazla yolcu geçme rekorunu yeniledik. Hedefimiz bir günde 1 milyon yolcu sayısına ulaşmak. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını açarak Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağladık. Havayolunu halkın yolu yaptık. Havalimanı sayımızı 26’dan, 57’ye yükselttik. 2053’de 61’e çıkacak. Kısa bir süre önce, Tokat Havalimanı’nı hizmete açtık. Yapımı tamamlanıp, test uçuşlarına başladığımız Rize-Artvin havalimanını Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle önümüzdeki ay hizmete açacağız. 2022’nin ilk üç ayında, uçakla seyahat edenlerin sayısı 30 milyon kişiye yaklaştı. İstanbul Havalimanı 2021 yılında, uluslararası yolcu trafiği alanında 26 milyon 500 bin yolcusu ile Avrupa’nın tüm havalimanlarını geride bırakarak dünya ikincisi oldu” diye konuştu.

 

UZAYDA İZİ OLMAYANIN DÜNYADA GÜCÜNÜN OLMAYACAĞINA İNANIYORUZ

 

Mavi vatandaki etkinliği de arttırdıklarını dile getiren Karaismailoğlu, tersane sayısını 37’den 84’e, liman sayısını da 149’dan 217’ye çıkardıklarını, 2053’te 255’e yükseleceğini belirtti. “Uzayda izi olmayanın dünyada gücünün olmayacağına inanıyoruz” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin, 2021 yılı içerisinde, Türksat 5A ve Türksat 5B haberleşme uydusunu başarı ile uzaya gönderen dünyanın nadir ülkeleri arasında yerini aldığını söyledi. Yerli ve milli imkanlarla entegrasyonu devam eden Türksat 6A’yı Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde, yani 2023’te uzaya göndereceklerine vurgu yapan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siber Vatan’da Gücümüz Artıyor. 2021 yılı 3. çeyreği itibarıyla elektronik haberleşme sektörümüz yüzde 19’a yakın büyüdü. Hükümetlerimiz döneminde genişbant abone sayımızı 20 binden 88 milyona ulaştırdık. 2021 yılı üçüncü çeyreğinde internet kullanım oranı bir önceki döneme göre sabitte yüzde 50, mobilde de yüzde 30 oranında arttı. Devlet aklı, istişare ve güç birliğiyle hayata geçireceğimiz yatırımlarımızla 2053 yılına kadar karayolu hizmet düzeyimizi en üst seviyeye çekerek ‘kesintisiz ve konforlu’ bir ulaşım tesis edeceğiz. Karayollarında fosil yakıt yerine elektrikli ve alternatif enerji kullanımı artırılacak. Bu aynı zamanda çevreci yaklaşımımızı güçlendirecek, projelerimizin yakıt, çevre ve zaman tasarruflarını artırarak, projelerimizin milli servetimize olan katkılarını güçlendirecektir. 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planımız yalnızca hedeflerimiz değil, en iyisini hak eden milletimize, geleceğimiz olan gençlerimize, ülkemize sözümüzdür. Bu kapsamda planladığımız otoyollarımız; Aydın – Denizli Otoyolu, Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy Otoyolu, Kınalı – Tekirdağ Malkara Otoyolu, Çanakkale – Savaştepe Otoyolu, Mersin–Erdemli–Silifke–Taşucu Otoyolu, Ankara– Kırıkkale–Delice Otoyolu, Antalya – Alanya Otoyolu, Sapanca – Afyonkarahisar Otoyolu, Samsun– Mersin Otoyolu, Trabzon–Habur Otoyolu, Afyon – Burdur Otoyolu, Alanya–Silifke Otoyolu, Delice – Samsun Otoyolu, Ankara – İzmir Otoyolu, Bozüyük – Afyonkarahisar Otoyolu, Denizli – Burdur – Antalya Otoyolu, Gerede- Merzifon Otoyolu, Sivrihisar– Bursa Otoyolu, Şanlıurfa – Habur Otoyolu.”

 

2053 YILINA KADAR 1998 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILACAK

 

5’er yıllık planlamalar sonunda 2053 yılına gelindiğinde demiryolu, karayolu, denizyolu, havayolu ve haberleşme için 198 milyar dolar yatırım yapılacağına işaret eden Karaismailoğlu, “2053 yılına kadar milli gelire katkımız 1 trilyon doları bularak, yatırım bedelinin 5 katından fazlasını kazandıracak. Üretime katkımız ise yaklaşık 2 trilyon dolar ile yatırım bedelinin yaklaşık 10 katını kazandıracak. İstihdama katkımız ise 2053 yılında 28 milyon kişiyi bulacak. ‘Gelişmekte olan’ değil, ‘gelişmiş’ dünyanın öncü ülkesi olmaya kararlıyız. Devlet aklı, ileri görüşlülüğü ve planlı bir yaklaşımla Türkiye’yi yarınlara eksiksiz olarak hazırlıyoruz” dedi.

 

49 BİN METRENİN ÜZERİNDE MOTORSİKLET DOSTU OTO KORKULUK SİSTEMLERİ DÖŞEYECEĞİZ

 

Karayollarının sadece altyapıları değil, üst ve sanatsal yapıları da halkın ihtiyaç ve isteklerine göre şekillendirdiğini ifade eden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Karayollarımızın iki tekerli kahramanları için bu yıl içerisinde 49 Bin metrenin üzerinde motorsiklet dostu oto korkuluk sistemleri döşeyeceğiz. Tüm yurt sathında yaptığımız ulaşım sistemlerimiz, ülkemizin hayat damarları gibidir. Karayollarımız ise ülkemizin en ücra köşesine kadar uzanan ‘kılcal damarlardır.’ Bizim memleketimizde artık; ‘Yol verin geçeyim dumanlı dağlar, dağların ardında nazlı yar ağlar’ şeklinde ağıt türküleri söylenmiyor. Artık, ‘hasret bitiren yollar, dosta götüren yollar, gurbette kalan yâri, alıp getiren yollar’ var” dedi

 
Polonya'da Binlerce Ukraynalı Kamyoncu Orduya Alındı
 
NGL'nin, Tekstil İhracatı Taşımacılığındaki Büyüme Hedefi Yüzde 25
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarp Sınır Kapısında Yaşanan Yoğunluğu Bakan Muş Yerinde Gözlemledi
Bakan Muş, Sarp Sınır Kapısı'ndaki son duruma ilişkin yetkililerden bilgi ...
Mobilite Paketi TAIEX Çalıştayında Karayolu Taşımacılığına Konuşuldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünce ...
Rusya, Gürcistan, Türkiye Hattında Sıkıntılar Büyüyor
Bir süredir sıkıntıların yaşandığı Sarp sınır kapısında gelen haberlere ...
 
Türk ve Türk Konseyi Üye Ülke Taşımacılarının Sorunları Konuşuldu
UND ve Türk Devletleri Teşkilatı, 2022’deki gelişmeleri ve bu gelişmelerin ...
Rusya’nın Ukrayna’yı İşgalinden Sonra Neler Yaşandı?
24 Şubat 2022’de Moskova saatiyle saat 06.00 civarında başlayan Rusya’nın ...
Nakliyecilerin Şimdi de Problemi; İtalya Geçişleri!
İtalya’ya taşıma yapan nakliyecilerden edindiğimiz bilgiye istinaden, ...
 
''Lojistik Performans Endeksi Sıralamasında İlk 10 Ülke Arasında Yer Alınacak''
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2053 Ulaştırma ve Lojistik ...
Sınır Geçişlerinde Alınan Dezenfeksiyon Ücreti Kaldırıldı!
UND, Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarından ülkemize giriş ...
UBAK İzin Belgelerine Dair Detaylar 'Çalıştay'da Görüşüldü
UND, UBAK İzin Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesinin uluslararası karayolu ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
truck
bus
kamyonum
fahrer
lkw
şoför
dikkat
Kamyon
treyler