Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
29 Kasım 2019 Cuma - 15:01

UTİKAD 37. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD), 37. Olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Kasım 2019 tarihinde Elite World Business Hotel’de yüksek katılımla gerçekleşti.

UTİKAD 37. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’un açılışını yaptığı 37. Olağan Genel Kurul Toplantısı bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Omega Shipping Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti.’den Halit Kocaoğlu’nun Divan Heyeti Başkanı, BDP International Lojistik Ltd. Şti.’den Serkan Alabaş’ın Divan Başkan Yardımcısı ve Sibel Uluslararası Taşımacılık ve Dış Tic. Ltd. Şti’den Sibel Gültekin Karagöz’ün Divan Yazmanı olarak seçilmesinin ardından, toplantının açılış konuşmasını yapmak ve 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nu sunmak üzere UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener kürsüde yerini aldı.

Eldener; “UTİKAD’ın 2019 yılındaki tüm faaliyetlerinin detaylı bir şekilde yer aldığı UTİKAD Faaliyet Raporu’nu çevresel sorumluluk bilinciyle bu yıl ilk kez dijital olarak yayınladık. Şunu da belirtmek isterim ki 2020 yılı başında UTİKAD’ın sektöre ve üyelerine hizmeti ve desteği, 2 yeni çalışma ile devam edecektir.

İlk olarak belirtmekten mutluluk duyarım ki; sektördeki eğilim ve beklentileri ölçmeye yönelik, Prof. Dr. Okan Tuna hocamızın katkılarıyla belirli dönemlerde hazırladığımız Lojistik Sektöründe Eğilimler ve Beklentiler Araştırması’na tekrar başladık. Birçok önemli konuya değinen araştırmanın lojistik sektörünün profili, eğilimleri ile beklentilerini ortaya çıkaracağına ve gelecek politikalarının oluşturulmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Araştırma kapsamında hazırlanan anketi geçtiğimiz ay siz üyelerimize gönderdik, anket sonuçlarına ilişkin raporumuzu Ocak ayı başında yayınlayacağız.

İkinci çalışmamız ise 2019 yılı başında UTİKAD İcra Kurulu’ndaki yeniden yapılanmayla birlikte kurulan Sektörel İlişkiler Departmanı’nın hazırlamakta olduğu “2019 Yılı Uluslararası Lojistik Sektörü Raporu” olacak. Bu raporda lojistik sektörünün küresel görünümü, Türkiye lojistik sektörü değerlendirmesi yer alacak olup her taşıma modu bazında istatistiki incelemelere ve 2019 yılında öne çıkan gelişmelere yer verilecektir. Bu raporun, yeni iş ilişkilerini kurarken Türkiye lojistik sektörü hakkında yararlanılabilecek bir kaynak olarak hem sektörün tümüne hem de UTİKAD üyelerine katkı sağlamasını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

UTİKAD’ın lojistik sektöründeki birçok alanda çalışmalar yürüttüğünün ve olumlu sonuçlar aldığının da altını çizen Eldener, konuşmasının ardından 2019 yılında gerçekleştirilen faaliyetleri üyeler ile paylaştı. Yıllık faaliyet raporunun sunulmasının ardından denetim kurulu raporlarının ibrası gerçekleşti ve bütçeler onaylandı.

OKUL-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ İSTANBUL MODELİ PROTOKOLÜ’NÜN TANITIMI YAPILDI

UTİKAD ile İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli” protokolü hakkında bilgi vermek için T.C. Millî Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür kürsüde yerini aldı. Gür, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, UTİKAD’ın sektörüne sahip çıkma, sektörünün yeniliklerini takip etme ve eğitime yönelik çalışmaları da dahil olmak üzere yaptığı çalışmaları yakından takip eden biri olarak bu güzel oluşum içerisinde olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın lojistik sektörüne nitelikli insan gücünü kazandırmak ve mesleki eğitimleri daha nitelikli hale dönüştürmek için çalışmalar yürüttüğünü belirten Serkan Gür; “Bugün hem bu çalışmalardan bahsetmek hem de Millî Eğitim Bakanlığı’nın yeni vizyonunu sizlerle paylaşmak için burada bulunuyorum. Biz Mesleki ve Teknik Eğitim’in sektörle entegre olması ve bundan sonraki gelişimini sektörle birlikte gerçekleştirmesini sağlamaya çalışıyoruz. UTİKAD ile imzaladığımız "Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli" protokolü ile amaçladığımız da tam olarak bu.

Sizler de biliyorsunuz ki sektör ile eğitim arasındaki köprüyü doğru şekilde kuramazsak Mesleki ve Teknik Eğitim’i kalkındırmamız mümkün olmayacaktır. O yüzden bugün burada bir kez daha UTİKAD üyesi şirketleri lojistik bölümü olan meslek okullarımıza sahip çıkmaya, bu okullarla ortak faaliyetler yapmaya, gençlerimizin yetişmesine katkı sağlamaya davet ediyorum. Bu anlamda okullarla kendi alanınızdaki profesyonelleri yetiştirmek için iletişime geçmek istemeniz durumunda Millî Eğitim Bakanlığı’nın son derece hazır olduğunu belirtmek isterim” dedi.

20. YILINI TAMAMLAYAN ÜYELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Genel Kurul Toplantısı’nda dernek üyeliğinde 20. yıllarını tamamlayan firmalara şiltleri de takdim edildi. UTİKAD üyelerinden As-Av Uluslararası Nakliyat ve Tic. A.Ş., ATF Forvarderlik Ltd. Şti., C.B.I. Uluslararası İthalat İhracat Nakliyat ve Tic. A.Ş., Denmar Uluslararası Nakliyat ve Tic. Ltd. Şti., Gökbil Nakliyat Depolama Lojistik San. ve Dış Tic. A.Ş., İntermed Uluslararası Nakliyat Dış Tic. Ltd. Şti., İstanbul Denizcilik Nak. Ve Tic. Ltd. Şti., MTS Lojistik ve Taşımacılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ve Omsan Lojistik A.Ş. ödüllerini UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener’den aldı.

AHMET KARTAL BAŞARI ÖDÜLLERİ’NDE BİR İLK YAŞANDI

Lojistik sektörüne önemli katkılar sağlayan merhum Ahmet Kartal anısına her yıl verilen başarı ödülleri bu yıl da 2018-2019 eğitim dönemi bölüm birincilerine verildi. Her yıl Türkiye’nin farklı şehirlerinden 3 farklı üniversite veya yüksekokul birincilerine Ahmet Kartal Başarı Ödülü vermekte olan UTİKAD, bu sene bir ilki gerçekleştirerek Ahmet Kartal Başarı Ödülleri kapsamına lojistik bölümü olan meslek liselerini de aldı. Ahmet Kartal Başarı Ödülleri’ne lise mezunlarını da eklemekten büyük mutluluk duyduklarını belirten UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur; “Genç liseli mezunlarımızı üniversitede eğitimleri sürerken veya sektörde çalışmaya başlamadan önce desteklemek üzere, her yıl İstanbul’daki bir meslek lisesinin bölüm birincisi mezununu bu başarı ödülüyle onurlandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Ankara Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü 2018-2019 Öğretim Yılı Birincisi Çiğdem Kutbay, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Ulaştırma ve Lojistik Bölümü 2018-2019 Öğretim Yılı Birincisi Ferhan Berk Koğumtekin ve

Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksek Okulu Lojistik Bölümü 2018-2019 Öğretim Yılı Birincisi Ebru Çokçetin ödüllerini UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener’in elinden aldı.

Horoz Lojistik tarafından kurulan Mehmet Emin Horoz Eğitim Vakfı (HOREV) tarafından yaptırılarak 2005’te öğretime kapılarını açan ve ülkemizin ilk lojistik meslek lisesi olan Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lojistik Dalı 2018-2019 Öğretim Yılı Birincisi Büşra Akçiçek ise ödülünü T.C. Millî Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Horoz Lojistik Genel Müdürü Hakan Yaman ve UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener’den aldı.

ELDENER: “TÜRK LOJİSTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Genel Kurul Toplantısı’nın sonunda tekrar kürsüye çıkan UTİKAD Başkanı Emre Eldener, yeni dönemde de Türk lojistik sektöründeki iş yapış şekillerinin dünyaya entegrasyonuna yönelik çalışmalarının tüm hızıyla süreceğini dile getirdi. UTİKAD 37. Olağan Genel Kurul Toplantısı, söz alan üyelerin dilek ve temennilerini dile getirmesiyle sona erdi.

 
Tırsan, İki Yeni Aracının Dünya Lansmanını Fransa Solutrans Fuarı’nda Gerçekleştirdi
 
AZERBAYCAN NAKLİYE FİRMALARI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beklenen Yeni Transporter Yepyeni Görünümüyle Türkiye’de!
Volkswagen Ticari Araç, Yeni Transporter modelini dijital çağa taşıyor. ...
Kıyıları Temizlediler!
Fillo Lojistik geliştirdiği sosyal sorumluluk kampanyası “Doğa Bizim Evimiz” ...
Scania Hibrid, Yılın Sürdürülebilir Aracı Olarak Ödüllendirildi
İtalya'da, Scania L 320 hibrit kamyon, dağıtım kategorisinde “Yılın Sürdürülebilir ...
 
TRW Elektirk Mavisi Programı Sürekli Genişletiliyor
ZF Aftermarket, Equip Auto Uluslararası İnovasyon Ödülü’nü kazandı.
Rallikrosta Nefes Kesen Çekişme!
2019 Türkiye Rallikros Şampiyonası final yarışı, kısa adı TOSFED olan ...
Yeni Land Rover James Bond Filminde Yer Alacak!
Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Land Rover’ın, bugüne ...
 
Petronas’tan Yeni Iveco S-Way Serisi’ne Yeni Motor Yağı
Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden Petronas, ticari araç üreticisi ...
Otokar'ın Dijital Dönüşüm Projelerine IDC'den 2 Ödül
Öncü otomotiv ve savunma sanayii şirketlerinden biri olan Otokar’ın dijital ...
New Holland Toplu Bakım Günleri'nde Çİftçilerle Buluşuyor
New Holland, çiftçilerin daha verimli çalışmalarını desteklemek üzere ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
news
şoför
lkw
kamyoncu
Kamyon
src
truck
treyler
sondakika