UND Uluslararası Eylem Gerçekleştirecek !
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), ülkemizin Gümrük Birliği ve Dünya Ticaret Örgütü GATT Anlaşması’ndan doğan haklarını hiçe sayan ülkeler tarafından uygulanan haksız kota ve mod dayatması uygulamalarına karşı yoğun bir mücadele başlattı. Mücadele stratejisinin ilk ayağı olan transit geçiş hakları ile ilgili Mayıs ayından bu yana ciddi girişimlerde bulunuldu. Özellikle Avusturya’nın kısıtlı transit belgeleri ve Ro-La dayatması ulusal ve uluslararası birçok platformda dile getirilmiş ve hatta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın destekleri ile UBAK Avrupa Bakanları Toplantısı’na damgasını vurdu.
- | Kamyonum
UND, 26-27 Ağustos 2013 tarihlerinde Macaristan-Avusturya sınırında bu durumu protesto edeceğini ve Avusturya makamlarının ve AB Komisyonunun dikkatini bu konuya dikkat çekeceğini açıkladı. 26 Ağustos 2013 tarihinde 10 TIR aracı, transit geçiş hakkını ifade eden pankartlar ile geçiş belgesiz bir şekilde Avusturya’yı geçecek ve 27 Ağustos 2013 tarihinde Viyana’da uluslararası basının dikkatini çekecek bir basın açıklaması yapacağını açıkladı.
Bu toplantının temel amacı, yıllardır süregelen ve Türk araçlarının Avusturya üzerinden transit geçiş haklarının kısıtlanmasının kaldırılmasına ilişkin farkındalık yaratılmasıdır.






YORUMLAR
ÜLKEMİZİN AB YE GİRMESİNİ İSTEMEYEN EN KESKİN ÜLKELERDEN BİRİSİ AVUSTURYA. AB ÜYESİ ÜLKELERİN ARAÇLARI EURO KAÇ OLURSA OLSUN KARAYOLUNDAN GEÇERKEN BİZİM ARAÇLARIMIZIN TRENLE BİLE GEÇMESİNE İZİN VERMEMEK İÇİN ROLA HATTINI KAPATTI.BİZLERDE KARAYOLUNDAN GİTMEK İSTİYORUZ.
Yorum Yap