Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
denko, nakliye, lojistik
22 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:48

UND Heyeti TÜSİAD’ı Ziyaret Etti: Lojistik ve İhracat Konuları Masaya Yatırıldı

UND Başkanı Şerafettin Aras liderliğindeki UND heyeti, TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve ilgili Çalışma Grubu Başkanları ile toplantı gerçekleştirdi. Ziyaretin ana gündem maddesi, Türkiye’nin ihracatında lojistik süreçlerin iyileştirilmesi ve ticaretin daha hızlı ve verimli gerçekleştirilmesiydi.

UND Heyeti TÜSİAD’ı Ziyaret Etti: Lojistik ve İhracat Konuları Masaya Yatırıldı

Lojistik Süreçler Stratejik Öneme Sahip

 

Toplantıda, Türkiye'nin ihracat hacminin büyük bir kısmını gerçekleştirdiği komşu ülkelere ve bölgelere ürünlerin en hızlı şekilde ulaştırılmasının stratejik önemi üzerinde duruldu. UND Başkanı Şerafettin Aras, lojistik etkinliğin doğrudan genel ihracat performansını etkilediğini ve bu durumun Türkiye’nin rekabet gücünü artırdığını vurguladı. Türkiye’nin jeopolitik konumunun sağladığı avantajların en iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirten Aras, bu avantajların etkin kullanımı için lojistik süreçlerin iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Küresel Ticarette Türkiye’nin Rolü

 

Toplantıda, küresel ve uluslararası ticarette değişen rotaların Türkiye'yi stratejik bir transit ülke konumuna getirdiği ifade edildi. 2024 yılı için belirlenen 267 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleştirilmesinde, ihracatın hedef pazarlara rekabetçi lojistik hizmetlerle ulaştırılmasının gerekliliği vurgulandı. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, bu hedeflere ulaşmada lojistik sektörünün rolünün kritik olduğunu belirterek, TÜSİAD olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 

Sınır Kapılarındaki Sorunların Çözümü

 

Karayolu taşımacılığında yaşanan "sınır beklemeleri" sorununun çözümünün, ticaretin hızlanması için büyük önem taşıdığı ifade edildi.  Sınır kapılarında yürütülen süreç iyileştirme çalışmalarının önemine dikkat çekildi.

 

Taşımacılıkta Verimliliğin Önemi

 

Toplantıda, lojistikte farklı taşıma modlarının birlikte kullanıldığı İntermodal ve Kombine Taşımacılık uygulamalarının hızla geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının önemine değinildi. Bu taşıma modlarının daha avantajlı ve sürdürülebilir olduğu, bu nedenle hızlı bir şekilde benimsenmesi gerektiği vurgulandı.

 

Yeni Sorumluluklar ve Kilit Projeler

 

Giderek artan küresel rekabet ortamında, ihracatın sürdürülebilir gelişimi ve Türkiye’nin uluslararası tedarik ve değer zincirlerinde daha fazla pay alması için üstlenilmesi gereken yeni sorumluluklar tartışıldı. Bu bağlamda, Türkiye'nin kilit rol oynadığı Uluslararası Hazar Geçişli Orta Koridor, Zengezur Koridoru ve Kalkınma Yolu gibi projelerin etkinleştirilmesi için kamu, özel sektör ve STK'lar arasında güçlü bir işbirliği yapılmasının önemi vurgulandı. UND Başkanı Aras, bu projelerin Türkiye'nin ihracatını artırmada kritik rol oynayacağını belirtti.

 

Jeopolitik Avantajlar ve Atılması Gereken Adımlar

 

Toplantıda, Türkiye’nin jeopolitik avantajlarından tam anlamıyla yararlanmak ve mevcut koridorlardaki hakimiyetini sürdürmek için atılması gereken adımlar tartışıldı. UND ve TÜSİAD heyetleri, bu adımların hızlandırılması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

 

Orta Koridor Etkinliği: Türkiye'nin Lojistik Konuları AB’de Gündemde

 

Toplantıda son olarak, UND Başkanı Şerafettin Aras 15 Mayıs 2024 tarihinde Brüksel'de Türkiye AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Komisyonu'nun ticaret, uluslararası işbirlikleri, ulaştırma ve genişleme genel müdürlükleri, AB dış ilişkiler servisi ve birçok ülkeden üst düzey yetkilinin katılımıyla gerçekleşen Orta Koridor konulu etkinliğe ev sahipliği için TÜSİAD’a teşekkür etti.

Aras, “Türkiye'nin lojistik sektöründeki sorunlarının çözümü için işbirliği ve diyalogun önemine vurgu yapılan bu etkinlik, gelecek adımların belirlenmesi için bir platform sağladı. Türkiye'nin lojistik sektöründe daha verimli bir geleceğe doğru attığı bu adımlar büyük önem arz etmektedir.” dedi

 

STK'lar Arası İşbirliğinin Güçlendirilmesinin Önemi

UND Başkanı Şerafettin Aras, TÜSİAD ve UND arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek, Başkan Turan’a sektöre gösterdiği ilgi ve misafirperverliği için teşekkür etti. Aras, bu işbirliğinin, Türkiye’nin ihracatını ve lojistiğini daha da ileriye taşıyacağını belirtti. Taşımacı ve sanayici arasındaki bu yakın işbirliğinin, Türkiye’nin ticaret hacminin artırılması ve küresel pazarda daha güçlü bir konum elde etmesi için önemli bir adım olduğu ifade edildi.

 
"Lojistikte Dönüşümün Öncüsü Olmak İçin Teknolojiyi Kullanıyoruz"
 
Element Logistics, 15 Yeni Tırsan Aracı ile Avrupa’da Büyüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LOJİSTİK SEKTÖRÜNDEKİ SON GELİŞMELER!
UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, Kamyonum Dergisi Nuray Pekcan’ın sorularını ...
Türk Devletleri Teşkilatı, TDT Ulusal Taşımacılık Dernekleri Birliği Kuruluyor
Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin Dernekleri arasında birlik, ...
"Orta Koridor’da Ülkemizin Konumunu Güçlendireceğiz"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 2028 yılında 1 trilyon 589 milyar ...
 
UND Yönetim Kurulu Başkan Adayı Nagihan Soylu, İki Önemli Projesini Açıkladı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Nagihan ...
Bakan Uraloğlu: Projeye Gaz ve Petrol Boru Hatları da Eklenecek
Orta Koridor için ciddi bir aşama kaydedildiğini söyleyen Ulaştırma ve ...
TREYLER ÜRETİCİLERİ RUSYA’YA SATTIKLARI MALIN PARASINI TÜRK BANKALARINDAN ALAMIYOR!
Güçlü oldukları Rusya pazarına sattıkları ürünlerin paralarını, ambargolu ...
 
TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRÜ SARAÇ RADYO TRAFİK'E KONUŞTU
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ayhan Saraç, Radyo ...
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Makina İmalatçıları Birliği’ni ağırladı
• Makina İmalatçıları Birliği (MİB), Yönetim Kurulu ve üyelerinin katılımıyla ...
DÜNYA TİCARETİ İÇİN ORTA KORİDORUN ÖNEMİ VE GELECEĞİ
Covid-19 pandemisiyle küresel tedarik zincirlerinde başlayan dönüşümün ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonnewskamyonumdikkattürkiyelkwsondakikafahrerşoför