Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Aralık 2023 Perşembe - 15:29

UND Başkanı Şerafettin Aras: Orta Koridor Çatışmalar ve Krizlerin Gölgesinde Ulaşımda "Hayat Yolu"na Dönüşüyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, Orta Koridor'un, Orta Asya'nın en hızlı güzergahı olabileceğini belirterek, "Dünyanın en önemli tedarik zinciri koridorlarından biri olma potansiyeline sahiptir." dedi.

UND Başkanı Şerafettin Aras: Orta Koridor Çatışmalar ve Krizlerin Gölgesinde Ulaşımda  Hayat Yolu na Dönüşüyor

Aras, Anadolu Ajansına, "Turan Koridoru" olarak da nitelendirilen Orta Koridor'a ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kuzeyde Rusya-Ukrayna Savaşı, güneyde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Suriye ve Irak'taki süreçler nedeniyle Orta Koridor'un öneminin arttığını vurgulayan Aras, bu güzergahın Avrupa, Afrika ve Karadeniz bölgesini Orta Asya'ya bağlayan stratejik bir hat olduğunu söyledi.

Aras, Orta Koridor'un Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler için transit geçiş noktası olacağına işaret ederek, "Orta Koridor güzergahı, Çin ve Avrupa'yı, multimodal taşımacılık çözümleriyle Orta Asya, Hazar Denizi ve Güney Kafkasya güzergahı üzerinden birbirine bağlayacak. Orta Asya'nın en güçlü ve en hızlı güzergahı olabilecek. Orta Koridor, gerekli adımların atılması halinde dünya tedarik zincirinde istikrar ve lojistik hızı sağlayan, dünyanın en önemli tedarik zinciri koridorlarından biri olma potansiyeline sahiptir. UND olarak da bu potansiyelin ortaya çıkması için hem kamumuz hem de bölgesel kuruluşlarla yakın işbirliği içindeyiz." diye konuştu.

Ticaretin ana güzergahlarından Kuzey ve Güney koridorlarındaki ekonomik ve politik gelişmeler ile savaş ve krizlere dikkati çeken Aras, süreçlerin eksen kaymalarını beraberinde getirdiğini anlattı.

Dünya tedarik zincirinin alternatif sınır kapılarına ve güzergahlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Aras, şunları kaydetti:

"Bir yandan Orta Koridor'u geliştirmek ve sorunlarından arındırma çabaları sürerken açılması için çalışmalar yürütülen Zengezur Koridoru'nun Türk ve dünya ticaretine olumlu etkisi anında hissedilecek. Özellikle sınır kapısı geçişlerinde dünya yeni bir alternatif kazanacak. Taşımacıların etkileneceği en önemli unsur, birinci olarak alternatif bir güzergah kazanılmasıdır. İkincisi, doğrudan Hazar Denizi'ne ulaşımla kesintisiz bir taşımacılık hattı yaratılmış olacaktır. Üçüncüsü, Orta Asya'ya ulaşımda yeni bir sınır kapısına sahip olunacaktır. Türkiye, hem Avrupa Birliği açısından hem de güney bölgelerimizdeki ihracatçılarımız için Orta Asya'ya ulaşımda daha yakın bir alternatife sahip olma avantajı sağlayacak."

Zengezur ve Azerbaycan anahtar rolde

Aras, Türkiye-Gürcistan-Rusya üzerinden Orta Asya ülkelerine yönelik ulaşımın en tercih edilen güzergah konumunda olduğunu ifade ederek, bunun sebebinin güzergah üzerinde taşımacıların yüksek maliyetlerle karşılaşmaması ve daha öngörülebilir taşımacılık süresinin bulunması olduğunu anlattı.

Lojistik sektörü aktörlerinin, Orta Koridor'un en güvenli ve hızlı güzergah olduğu yönünde hemfikir olduğunu belirten Aras, şöyle konuştu:

"Buna karşın maalesef şu en az kullanılan güzergah Orta Koridor. Zengezur ve Azerbaycan, Orta Koridor'un tercih edilmesinde ana aktör olacak. Bunun gerçekleştirilmesi için de en önemli faktörler Hazar Denizi'nde, düzenli Ro-Pax (yolcu ve mobil tekerlekli ürünlerin taşınması) seferlerin yapılması, Ro-Pax gemilerinin kapasitesinin artırılması, seferlerin öngörülebilir ve taşıma ticaret erbabı tarafından seyredilebilmesi ve gözlemlenebilmesi olacak. Bunun için de ana rol Azerbaycan'a düşüyor. Ayrıca Zengezur'un giriş kapısı olan Dilucu Sınır Kapısı'nın yeni trafik akımı çerçevesinde güçlendirilmesi, fiziki altyapısının ve operasyonel süreçlerinin incelenmesi gerekmektedir."

Aras, Türkiye-Gürcistan ve Türkiye-Nahcivan arasındaki sınır geçiş işlemlerinin iyileştirilmesinin sürece olumlu katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.

 
Karsan İtalya’daki Varlığını Güçlendiriyor!
 
Ford Trucks ve Allianz, Ağır Ticari Araç Sahiplerine Özel Kasko Hizmeti İçin Güçlerini Birleştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lojistik Sektörünün Elektrikli Araç Dönüşümünde TruKKer Öncü Olacak
MENA Bölgesi’nin lider dijital taşımacılık platformu konumunda bulunan ...
Future Of Cloud & AI 2023 Zirvesinden Alışan Lojistik’e Ödül
Tedarik zincirinin her alanında teknolojinin etkin kullanımına yaptığı ...
Watchguard’dan Lojistik Şirketleri İçin Siber Güvenlik İpuçları
Son yıllarda lojistik hizmetlerine olan talep, özellikle de e-ticaret ...
 
TET Global Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Can Yalçın: Şoförler Türkiye’nin Ticari Elçileridir
Dökme kimyasal taşımacılık faaliyetleriyle lojistik sektöründe faaliyet ...
NGL, İsminin Hakkını Veriyor!
İsmini “kuzeyden” alan Norther Global Logistics (NGL), Finlandiya ve Viking ...
DepOrtak, 8 Ayda 900 Bin M2 Kapasiteye Ulaştı
Dünyada çok hızlı bir dijital dönüşüm yaşanıyor. Ticaret hızla dijitale ...
 
UTİKAD’ın 41. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD), ...
TET Global Lojistik, İki Sürücüsüyle UND - IRU Sürücü Ödüllerine Layık Görüldü
TET Global Lojistik, UND - IRU Sürücü Ödülleri'nde iki önemli başarıya ...
Teknoloji Odaklı Fulfillment Şirketi OPLOG 10 Yaşında
OPLOG Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu: “Yeni nesil bir fulfillment ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
busfahrernewsKamyontreylertürkiyedikkatsrckamyonum