Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Aralık 2011 Cumartesi - 10:01

U.N Ro-Ro, Köstence Hattı ile Karadeniz’e Açılıyor

Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan deniz otoyollarını sunan U.N Ro-Ro, uzun vadeli genişleme stratejisinin bir sonucu olarak İstanbul Pendik Limanı’ndan Romanya’daki Köstence Limanı’na ro-ro hattı açtı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla bugün Pendik Ro-Ro Limanı’nda yapılan açılış töreninin ardından UND Atılım gemisi Köstence’ye hareket etti.

Hali hazırda İstanbul’daki Pendik ve Ambarlı ile Mersin’deki limanlarından İtalya’daki Trieste ve Fransa’daki Toulon ro-ro hatlarını düzenli olarak işleten UN Ro-Ro, Köstence hattı ile ilk kez Karadeniz’e açılıyor. Köstence hattının, Türkiye’den Romanya’ya ve Romanya üzerinden transit olarak Doğu ile Kuzey Avrupa’ya taşıma yapan firmaların yanı sıra bu bölgelerle ticaret yapan ihracatçılara alternatif bir güzergah sağlaması hedefleniyor.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Şubat 2011’de Romanya’yı ziyareti sırasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen Pendik-Köstence ro-ro hattı için UN Ro-Ro tarafından yapılan yatırımla Köstence Limanı’nın terminal sahası yeniden düzenlendi ve ro-ro seferlerine uygun hale getirildi.
U.N Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, “Pendik-Köstence hattında haftada üç seferle yılda 30 bin araç taşıma kapasitesi sunuyoruz. Diğer hatlarımız gibi Köstence hattı da karayoluna göre maliyet avantajı sağlayacağı için hem ihracatçılarımıza hem de uluslararası nakliye firmalarına önemli bir tasarruf sağlayacaktır. Bu da Türk ürünlerinin daha rekabetçi koşullarda yeni pazarlara ulaştırılması anlamına gelmektedir. Ro-ro taşımacılığın artması, Batı çıkış kapılarında karşılaştığımız kota ve belge sınırlamalarını da ortadan kaldıracaktır. Yıllardır sunduğumuz deniz otoyollarımızla taşımacılarımız için Türkiye’yi Avrupa’ya bağlıyoruz. Türkiye’yi Doğu Avrupa’ya bağladığımız yeni deniz otoyolumuz olan Köstence hattının da taşımacılarımıza rekabet avantajı sunacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Pendik-Köstence ro-ro hattını kullanan araçlar, Romanya transit geçişlerinde TOBB ve Deniz Ticaret Odası tarafından tahsis edilen ücretsiz transit geçiş belgelerinden yararlanabilecek. İlk etapta haftada gidiş-dönüş üç sefer düzenlenecek olan Köstence hattının açılışı münasebetiyle uygulanan kampanya kapsamında, yılsonuna kadar yapılacak seferlerde, Köstence hattını kullanan firmaların her üç aracına bir bedava gidiş-dönüş bileti verilecek. Köstence hattındaki ro-ro gemilerine araçlarını teslim eden sürücüler ise, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Köstence Havalimanı’na uçak seferleri ile taşınacak.
U.N Ro-Ro Hakkında:

1994 yılında uluslararası nakliye firmaları tarafından kurulan U.N Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., 300 bin araç kapasiteli 13 modern ro-ro gemili filosuyla İstanbul’daki Pendik ve Ambarlı limanlarından ve Mersin’den İtalya’daki Trieste ve Fransa’daki Toulon limanlarına düzenli ro-ro seferleri gerçekleştiriyor. Aralık 2007’den bu yana uluslararası bir yatırım fon şirketi olan Kohlberg Kravis & Roberts (KKR) yönetimi altında yatırımlarına devam eden U.N Ro-Ro, hızlı, güvenilir ve düşük maliyetli hizmet anlayışı ile gerek uluslararası nakliyecilere, gerekse ihracat ve ithalat yapan firmalara desteğini sürdürüyor

 
Otomotiv sanayinin buzdolabı ve ısıtıcı üreticisi, ELTESAN
 
AFET LOJİSTİĞİ TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotiv sanayinin buzdolabı ve ısıtıcı üreticisi, ELTESAN
ELTESAN, SolidWorks ile katkı payını artırıyor. ELTESAN’a SolidWorks ...
Michelin, “İyi Dersler Şoför Amca” projesiyle servis şoförlerini eğitecek
Michelin, Türkiye’ye olan bağlığını “İyi Dersler Şoför Amca” sosyal sorumluluk ...
Ford Cargo Midilli Serisi yılın en iyi lojistik kamyonu
8-10 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ...
 
Iveco’dan İzmir Bornova’da yeni showroom açılışı
Iveco Araç’ın İzmir Torbalı bayisi Musal Otomotiv düzenlenen bir tören ...
SRC İÇİN ÖNEMLİ DUYURU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı' ndan önemli duyuru... Bakanlık ...
UBAK İZİN BELGESİ
UBAK İZİN BELGESİ DAĞITIM ESASLARI YÖNERGESİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİR 2012 ...
 
2012 YILI UBAK İZİN BELGESİ
2012 YILI UBAK İZİN BELGESİ DEĞERLENDİRME LİSTESİ YAYIMLANMIŞTIR. UBAK ...
Otomotiv Sanayi Kasım-2011 sonuçlarına göre...
2011 YILI OCAK-KASIM DÖNEMİ PAZAR, ÜRETİM VE İHRACAT 2011 yılı Ocak–Kasım ...
Yerli tramvay 2 milyon darbe testinden geçti
Bursa'da üretilen yerli tramvayda belgelendirme çalışmaları sürüyor. Üretilen ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumtürkiyetruckdikkatfahrersondakikabuskamyoncuKamyon