1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Gündem
  4. Türkiye-Yunanistan KUKK Toplantısı

Türkiye-Yunanistan KUKK Toplantısı

  • | Kamyonum

25–26 Şubat 2009 tarihlerinde Atina’da gerçekleştirilen Türkiye – Yunanistan Kara Ulaştırması Karma Komisyon toplantısında Türk Heyetine, Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın başkanlık etti.

Söz konusu toplantı sonunda imzalanan protokol ile Türk tarafına 2009 yılı için; 10.000 adet ücretsiz ikili, 10.000 adet ücretli ikili ve 35.000 adet ücretli transit geçiş belgesi verilmesi kararlaştırıldı. Ücretli belgelerin bedeli 25 Euro olarak protokole eklendi. Belge ücretlerinde bir artışın olması halinde Yunan tarafının önceden bilgilendirme yapacağı kararlaştırıldı.

Heyetler, Yunanistan’da yapımı tamamlanan 670 km uzunluğundaki Egnatia Otoyolunun kullanılma açılması ile birlikte Kasım 2009’da İstanbul’da transit geçiş belgelerinin liberalizasyonunun da görüşüleceği bir toplantı yapacaklar.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz