Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
31 Temmuz 2007 Salı - 00:00

Türkiye Trafiğinde Kamyon Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Türkiye Trafiğinde Kamyon Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Türkiye ݝstatistik Kurumu verilerine göre trafikteki araç sayısı düzenli olarak artış gösteriyor. 1992 yılında Türkiye’deki toplam araç sayısı 4 milyon 584 bin 717 iken bu rakam 2007 yılında 12 milyon 453 bin 554 adede ulaştı.

TÜݝK verileri kamyon sayısındaki artışı da gözler önüne seriyor. Türkiye trafiğinde 1992 yılında 379 bin 410 adet kamyon bulunurken, bu rakam 2007 yılında tam iki kat artış gösteriyor ve 714 bin 919’a ulaşıyor.

Öte taraftan OSD verilerine göre 2007 ilk altı ayında 16 bin 666 adetlik büyük ve küçük kamyon üretimi yapılırken, bu dönemde Ticari Araç ݝthalatçılar Derneği (TAݝD) satış adetleriyle birlikte 16 bin 361 adetlik kamyon satışı gerçekleştirildiği gözleniyor.

Türkiye’de en fazla üretilen ticari araçların başında da kamyonetler geliyor. Verilerde  2007 Mayıs sonu itibariyle 1 milyon 756 bin 207 adet kamyonet sayısına ulaşıldığı göze çarpıyor.  

OSD verilerine göreyse  2007’nin  ilk 6 ayında 46 bin 518 adetlik  kamyonet satışı elde eden  Türk Otomotivi bu rakamlarla  önemli bir kamyonet üreticisi durumuna geldiğini de ortaya koyuyor. 

Otobüs Sayısı da Artıyor…

Trafikteki kamyon, otobüs ve kamyonet adetleri her yıl düzenli olarak artış gösterirken TÜݝK verilerine göre trafikte 179 bin 163 adet otobüs bulunuyor. 1992 yılında 75 bin 592 adet olan trafikteki otobüs adedi 2007 Mayıs ayı sonu itibariyle 179 bin 163 adede ulaştığı görülüyor.

 
Haziran Ayında İhracatta Yüzde 14,2'lik Artış ve Lider Otomotiv
 
AB'den Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatkamyoncu haberler treylersondakikalkwbusşoförtruck