Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Mayıs 2023 Perşembe - 13:36

Türkiye-Irak Ticaretinde Para Transferi ve Vize Sorunu Çözüldü

DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, Türkiye ile Irak arasındaki ticarette yaşanan para transferi ve vize sorununun çözüldüğünü açıkladı.

Türkiye-Irak Ticaretinde Para Transferi ve Vize Sorunu Çözüldü

Artık 1 yıla kadar çoklu vize verildiğini belirten Acar, Türkiye ile Irak arasındaki ticaretin artacağını kaydetti. Irak'a yapılan ihracatın her yıl büyüdüğüne dikkat çeken Acar, para transferi ve vize konularında yaşanan sorunların çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye- Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, iki ülke arasındaki ticarette yaşanan para transferi ve vize sorununu çözdüklerini söyledi. Artık 1 yıla kadar çoklu vize verildiğini belirten Acar, Türkiye ile Irak arasındaki ticaretin artacağını kaydetti.

Türkiye'nin pazar payını her geçen gün artırdığı Irak'a ihracatı her yıl büyüyerek gelişiyor. 2022'de Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı 3'üncü ülke konumunda olan Irak, bu yıl depreme rağmen yine ilk 5'te yer aldı. Türk firmalar açısından önemli bir yere sahip olan Irak'a para transferi ve vize konularında bir süredir sorun yaşanıyordu.

DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, iki ülke arasında kimi zaman para transferi işlemlerindeki komisyon oranları, transfer süresi, kur işlemleri gibi konularda Türk iş insanlarının bazı dezavantajlarla karşılaşabildiğini söyledi. Konsey olarak bu küçük problemlerin çözüme kavuşturulması ve Türk iş insanlarının hep bir adım önde olabilmesi için var güçleri ile çalıştıklarını belirtti. Acar, her iki sorunun da Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney'in de katkılarıyla çözüme kavuşturulduğunu bildirdi.

"Üç banka üzerinden para transferi gerçekleşebiliyor"

Daha önce ulusal bankalar üzerinden gerçekleşen para transferlerinin işlem yapıldıktan sonra Irak Merkez Bankası onayına sunularak gerçekleştiğini söyleyen Halit Acar, "Bu durumda, dinar transferlerinde piyasa kuru üzerinden dolara çevrilme veya direkt dolar kullanımı söz konusuydu" diye konuştu. Yapılan görüşmeler neticesinde hali hazırda Irak'ta şubesi bulunan ulusal bankalardan Ziraat ve İş Bankaları ile bir Türk Katılım Bankası üzerinden artık kolaylıkla para transferleri gerçekleştiğini paylaşan Acar, "Elbette bu konularda yaşanacak olumlu gelişmeler iki ülke arasındaki ticarete olumlu etki edecektir. Umuyorum ki yeni gelişmeler ışığında Irak'a olan ticaret potansiyelimiz çeşitlenecek ve gelişecek, para transferi işlemleri daha da basitleşecek ve hacimsel olarak artacak" ifadelerini kullandı. Halit Acar, yaşanan tüm gelişmelerin ardından iki ülke ticaretinde para transferi konusundaki son durumu da değinerek, şunları kaydetti: "DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi olarak hep bir adım sonrasını hesap etmek durumundayız. Örneğin Irak Merkez Bankası'nın para transferleri için geliştirdiği yeni platformu, ilk başta bazı problemlere sebep oldu ama zaman içinde gelişeceğini ve Türk iş insanlarını rahatlatacak bir yapıya kavuşacağını öngörüyoruz. Irak Merkez Bankası'nın anlaşmış olduğu 3'üncü taraf bağımsız firma ile beraber şu an Türk bankalarımız üzerinden gerçekleşebilecek transferlerde, transfer süresi 10 günün altına indirilmiş durumda ve zamanla bu süre daha da kısalacak. Yine Dinar üzerinden gerçekleşen işlemlerde Merkez Bankası kuru temel alınarak Türkiye'ye transfer edilen para cinsi dolar olarak gönderilebiliyor."

 

 

kaynak:İHA

 
Maliyetler Döviz Kuru Artışını Geçti, İhracat Geriledi
 
Motorine İndirim Geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bazı Gümrük Uygulamalarında Düzenlemeye Gidildi
Ticaret Bakanlığınca, bazı gümrük uygulamalarına yönelik düzenleme yapıldı.
'Tahıl Anlaşmasının Uzatılması İçin Taraflar Yarın Bir Araya Gelecek'
Reuters, Ukrayna’dan tahılın güvenli bir biçimde çıkarılmasını içeren ...
ABD'den Yola Çıkan LNG Gemisi 6 Mayıs'ta Türkiye'ye Ulaşacak
La Seine adlı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisi, Freeport Limanı'ndan ...
 
İstihdamını Koruyan Üreticilerin Yüzde 61’i Yatırım Yapmayı Planlıyor!
Otomotiv satış sonrası pazarında geçen yılın son döneminde başlayan yükseliş ...
Naturelgaz’ın FAVÖK’ü 2023 Yılı İlk Çeyreği İtibarıyla 110,7 Milyon TL’ye Ulaştı
Naturelgaz’ın brüt karı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artışla ...
1 Mayıs 2023 Tarihinde Yunanistan Limanlarında Grev Var!
1 Mayıs 2023 tarihinde, Panhelenik Denizciler Federasyonu tarafından 24 ...
 
Polonya SENT Sistemindeki Değişiklikler Var
21 Nisan 2023 tarihinde Polonya Maliye Bakanlığı tarafından, karayolu ...
TOSFED Simülatör Tır'ı, Deprem Bölgesindeki Çocuklar İçin Yola Çıkıyor
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından, deprem bölgesindeki ...
Koçaslanlar Sigorta Yıldızlar Ligi’ne Yükseldi
2000 yılından bu yana sektörüne farklı bir bakış açısı getirmiş, profesyonel ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncuKamyontrucksrcşoför haberler dikkatlkwfahrer