Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
11 Mayıs 2009 Pazartesi - 00:00

Türk- Portekiz KUKK Toplantısı Yapıldı

Türk- Portekiz KUKK Toplantısı Yapıldı

Türkiye ile Portekiz arasında yapılan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı’na  Türk Heyeti adına Hüseyin Yılmaz başkanlık ederken;  Portekiz Heyeti adına Ana Mıranda başkanlık etti.

Heyetler, aşağıdaki gündeme göre iki ülke arasındaki karayoluyla yolcu ve eşya taşımacılığı konularını müzakere ettiler.

1.            ݝstatistiki bilgi teatisi,

2.            Eşya taşımacılığı,

3.            Diğer konular

Heyetler, Türkiye Cumhuriyeti ile Portekiz Cumhuriyeti arasındaki ticaretin ve karayolu taşımacılığının mevcut durumu hakkında istatistiki bilgi teatisinde bulundular. ݝki ülke arasındaki ticaret ile karayolu taşımacılık faaliyetlerindeki olumlu gelişmeleri memnuniyetle karşılandı.

Tüm geçiş belgelerinin 31 Ocak tarihine kadar geçerli

Heyetler, işbirliğinin ana amacının Türkiye Cumhuriyeti ile Portekiz Cumhuriyeti arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve eşya taşımacılığının kolaylaştırılması olduğu hususunda anlaştılar.

Türk Heyeti, iki ülke arasındaki ticaret ve taşımacılık ilişkilerindeki gelişme eğiliminin göz önüne alınarak, 2010 yılı için ikili ve transit geçiş belgesi kotasının artırılmasını teklif etti.

Portekiz Heyeti, taşımacılığın büyük bir kısmı Türk taşımacılar tarafından gerçekleştirildiğinden; trafik ve ticaretteki artışın Anlaşma ile kararlaştırılan kotanın uygulanmasına yansıtılmadığını belirtti. Bundan dolayı, Türk Heyeti’nin teklifine olumlu yanıt veremeyeceklerinden duydukları üzüntüyü ifade ettiler. Portekiz Heyeti, Anlaşma’da hedeflenen, kotanın dengeli uygulanması esasına katkıda bulunabilecek düzenleyici araçlar hususunda düşünülmesinin uygun olacağını değerlendirdi.

Heyetler, 2009 yılı asıl kotası ile 2010 yılı geçici kotasını aşağıdaki şekilde tespit etti;

-              ݝkili ve transit taşımalar için 400 adet geçiş belgesi

-              Üçüncü ülke taşımaları için 100 adet geçiş belgesi

-              ݝkili ve transit taşımalar için 25 adet yıllık çok girişli geçiş belgesi

Heyetler, tüm geçiş belgeleri sürelerinin, müteakip yılın 31 Ocak tarihine kadar geçerli olmasını kararlaştırdılar.

Portekiz Heyeti, iki ülke taşımacıları arasındaki işbirliği ilişkilerini teşvik etmek amacıyla, bir ݝşbirliği Anlaşması yapılmasına yönelik şartların geliştirilmesi imkanının araştırılmasını teklif etti. Heyetler bu teklifi kendi ulusal taşımacılarına ilan etmek ve uygun olması halinde bu işbirliğinde yer almaları için cesaretlendirmek hususlarında mutabık kaldı.

Portekiz Heyeti, Türk Heyetini bir sonraki Karma Komisyon Toplantısı için Portekiz’e davet ederken; toplantının kesin tarihi ve yeri diplomatik kanallar aracılığıyla tespit edilecek.

 
Yetki Belgeleri İçin Ek Süre
 
Araç Muayene İstasyonlarında % 5 Tutarındaki Gecikme Bedeli Tahsil Edilmeyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatkamyoncuKamyonbuskamyonumsrcnewsşoförtruck