Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
15 Ekim 2020 Perşembe - 17:19

Toyota'nın Gelecekteki Mobilite Stratejisi

Otomotiv sektöründe yenilikçi vizyonuyla ilkleri gerçekleştiren Toyota, “Herkes için eşit hareket özgürlüğü” mottosuyla yeni bir çağın başlangıcını yapıyor. Yalnızca bir otomobil markası değil, herkese hareket özgürlüğü sunan bir “mobilite” şirketi olma kavramı çerçevesinde “Start Your Impossible” kampanyasını başlatan Toyota, kampanya detaylarını onlıne bir basın toplantısı ile duyurdu. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt Toyota’nın mobilite çözümlerinden bahsetti.

Toyota nın Gelecekteki Mobilite Stratejisi

Toyota’nın gelecek stratejilerinden bahseden Bozkurt;  Dünya’da mobilite sayıları, mobilite teknolojileri çok farklı bir yere gidiyor. Otonom araçlar, uçak araçlar konuşuluyor ve birçok mobilite hizmetleri konuşulmaya başlandı. O nedenle gelecekte insanların ihtiyaç duyabileceği her türlü mobilite teknolojisi, mobilite hizmetini geliştirecek bir firma olacağız söylemi ile yola çıkmıştık. 'Herkes için mobilite' bu iki anlama geliyor herkes için ve her durum için mobilite anlamına geliyor. O nedenle gelecekte insanların ihtiyaç duyabileceği her türlü mobilite teknolojisi, mobilite hizmetini geliştirecek bir firma olacağız söylemi ile yola çıkmıştık. ‘Herkes için mobilite’ bu iki anlama geliyor sadece kişi için değil, her durum için mobilite anlamına geliyor. Buradan kasıt şu; insanların mobil olabilmesi kaçınılmaz her zaman A noktasından B noktasına kişisel olarak ulaşmak ihtiyacımız olacak, bir şekilde insanlar mobil olacak. İşte bu ihtiyaçları düşünerken kişilerin durumuna göre onların mobil kılarken hangi kolaylıkları onların hayatına kazandırabiliriz. Buradan yola çıkmış bir söylem. 7’den 77’ye engelliler, hastalar için ya da sağlam insanlar için olabilir mobiliteyi daha kolay hale nasıl getirebiliriz bununla ilgili hangi teknolojieri ve servisleri geliştirebiliriz. Başkanımız Akio Toyoda’nın da belirtmiş olduğu gibi, Toyota artık yalnızca bir otomobil firması değil, bir mobilite firması olacaktır. Markamız “herkes için mobilite” anlayışıyla, kişilerin ihtiyaçlarına göre mobilite teknolojilerini ve hizmetlerini geliştirecektir.”dedi.

Bozkurt, başlatılan Start Your Impossible hareketi ile birlikte; “Mobilsen Özgürsün” yaklaşımı çerçevesinde tüm bireylerin hayatını kolaylaştıracak teknolojik ürünler ile hizmetlerin geliştirilip sunulacağını belirterek şunları söyledi;“İnsansı robot teknolojisinden otonom araçlara, yapay zeka uygulamalarından araç kiralama hizmetlerine ve bireysel kullanımlara kadar insanların günlük hayatlarında fayda sağlayacak mobilite çözümleriyle yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Toyota otomotiv ürünleriyle birlikte insana dokunan ve tüm toplumlara fayda sağlayacak yenilikleri sunmak için 85 yıldır aralıksız çalışıyor. Yarım yüzyıl önce hiçbir markanın aklına dahi gelmeyen hibrit teknolojisini ve sonrasında hidrojen yakıt hücreli araçlar başta olmak üzere birçok teknolojiyi geliştirip sektöre sunduk. Toyota, bugün de toplumları 100 yıl sonrasına hazırlamak adına altyapı çalışmalarına şimdiden başlıyor. Engellilerin, yaşlıların, hareket zorluğu yaşayan hastaların ve günümüzde daha fazla kişisel hareket özgürlüğü isteyenlerin de bu isteklerini karşılarken, aynı zamanda geleceğin şehirlerini de tasarlıyoruz. Toyota bu amaçla yeni mobilite teknolojilerini toplum yararına sunmak için AR-GE’ye yıllık 10 milyar dolardan fazla bir bütçe ayırıyor.”

"Mobility for All’ biz artık mobilite firmasıyız söyleminin ilk meşalesi yakılacak"

Toyota’nun mobilite ile ilgili ciddi yatırımlar yaptığını vurgulayan ve gelecek yıl yapılacak Tokyo Olimpiyatı ile lansmanın gerçekleştirileceğini belirten Bozkurt; “gelecekte ihtiyaç duyulan uygulamaları gerçekleştirmek için hızlandı. Buradan da yola çıkarak geçen yıl Tokyo Olimpiyatlarında planlanan lansman ile birlite ‘Mobility for All’ biz artık mobilite firmasıyız söyleminin ilk meşalesi yaklacaktı; ama Olimpiyatlar gelecek yıla ertelendi. Ancak bir şey kaybedilmiş sayılmaz, planlar gelecek yıl hayata geçirilecek. Tokyo 2021 Olimpiyatları'3700 mobilte çözümü hayata geçirilecek.” dedi.

"16 milyondan fazla hibrit aracımız yollarda seyrediyor"

Mobilite araçları kullanan sıfır emisyonlu bir şehir kurulacağından bahseden Bozkurt; “Bundan 50 sene önce hibrit teknolojisini çalışmaya başlamış, şu anda dünya trafiğinde 16 milyondan fazla hibrit aracımız yollarda seyrediyor. Hidrojen yakıtı hücreli aracı geliştirdik, birkaç yıldır ticari olarak satışı devam ediyor. Gelecek için baktığımızda değişik mobilite cihazları, araçları geliştiriyor. Otonom araçlar, sağlık hizmetlerini verebilen otonom araçalar ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Japonya’da Fuji Dağı’nın eteklerinde bir şehir kuruluyor. Bu şehir sıfır emisyonlu bir şehir olacak. İlk başta yaklaşık 2 bin kişi yaşıyacak ve giderek büyüyecek. Kendi enerjisini emisyonla üreten mobilite araçları buna uygun şekilde kullanan bir şehir olacak. Bunlar geleceğin aslında çok uzakta olmadığını, dönüşüme de hepimizn şahitlik ettiğinin bir kere daha hatırlatıyor.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Etiketler:
 
Ofses Turizm 18 Adet Mercedes-Benz Sprinter'ı Filosuna Ekledi
 
Fethiye Belediyesi Damperli Kamyon Kiralayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BMW Group, Donanım ve Yazılım Geliştirme Merkezi FIZ Projekthaus Nord Tesisini Açtı
Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, MINI ve BMW Motorrad’ın ...
Toyota’nın Hibrit Satışları 16 Milyon Adedi Aştı
Toyota, ilk kez 1997 yılında otomobil dünyasına devrim niteliğindeki hibrit ...
Pirelli, Mclaren İçin Türkiye’de Ürettiği Yeni P Zero Trofeo R Lastikleri Tanıttı
McLaren’in bugüne dek en hızlı tur zamanına ulaşan yeni Super Series otomobili ...
 
TEHAD Başkanı Berkan Bayram, "Elektrikli Ulaşım Bakanlığı Kurulmalı"
Temmuz ayında Gemlik’te temeli atılan ve çalışmalara başlanan elektrikli ...
Jaguar F-TYPE Yenilendi
Yeni Jaguar F-TYPE, 2.0 litrelik motoru, teknolojik iç detayları ve daha ...
Hilux; Yeni Invincible Versiyonu Satışa Sunuldu
Toyota’nın “Yenilmez” kimliği ile kutuplardan volkanlara, çöllerden en ...
 
Yeni Discovery Sport Plug-In Hybrid Türkiye’de Yollarla Buluşuyor
Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Land Rover’ın maceracı ...
Castrol Ford Team Türkiye, WRC-Türkiye Rallisi’ni Başarı ile Tamamladı
Castrol Ford Team Türkiye, dünyanın en önemli spor organizasyonlarından ...
TOGG’da Üretimden Sorumlu İsim Murat Akdaş Oldu
TOGG’da üretim sorumluluğu, otomotiv sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonkamyonumnewssondakikaşoförtruckdikkattürkiyekamyoncu