Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
15 Nisan 2016 Cuma - 09:36

Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu Busworld Academy - Iru Kongresi'ne Katıldı

Ülke yolcu taşımacılığı sektörünün yurt dışı tanıtımında faydalı olacağı düşünülen ve sektörünün bölgesel bazda en prestijli organizasyonu olan Busworld Academy & IRU Kongresi İstanbul Fuar Merkezi'nde "Otobüs ve Yolcu Otobüsü Piyasasında Sürdürülebilir Geleceğe Doğru" temasıyla başladı.

Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu  Busworld Academy - Iru Kongresi ne Katıldı

Ulaşım modlarını ahenk içinde çalışırsa ekonomide sıçrama yaşarız.
 
Busworld Academy&IRU Kongresi'ne katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, karayolu yolcu taşımacılığının ülke açısından çok güçlü ve önemli bir sektör olduğuna işaret ederek, "En öncelikli konu, tüm ulaşım modlarının birbiriyle ahenk içinde çalışmasını sağlamak. Böylece, entegre taşımacılık olarak tabir ettiğimiz, ulusal ulaşım planını tasarlamak. Bu planın hayata geçirilmesi, sadece sektörümüze değil, milli ekonomimize de sıçrama yaşatacak. Bu doğrultuda birçok çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ancak bu çalışmalar gerçekleştirilirken, tüm paydaşları dinlemek, planın doğru tasarımı açısından çok önemli" diye konuştu.

 
TBMM Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TOBB Yolcu Ulaştırması Meclisi Başkanı  Mustafa Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas ve sektör temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, karayolu yük taşımacılığında Avrupa'nın en büyüğü Türkiye'nin dünyada da ABD'den sonra ikinci sırada bulunduğunu bildirdi. Ülkenin dünya sahnesinde söz sahibi olduğu bu stratejik önemdeki sektörün sesini en güçlü şekilde duyurmak üzere, sektörün en önemli paydaşları ile biraraya gelerek, 2010 senesinde karayolu yolcu taşımacılığı meclisini kurduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Sektör meclisimiz, sektörün nabzını tutuyor, sorunlarını tespit ediyor, kamu idaresiyle istişare içinde çözüm yolları arıyor" diye konuştu.
 
-Sektörün sesini duyurmak istiyoruz
 
TOBB olarak sektörün sesini sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da duyurmayı hedeflediklerini belirten Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: "Bu çerçevede 2015 yılında uluslararası karayolu taşımacılığı birliği'nin (IRU) yolcu taşımacılığı konseyine üye olduk.  Bu sayede sektörün menfaatlerini uluslararası boyutta da koruyor ve sektörümüzün küresel tanıtımını yapıyoruz. Karayolu taşımacılığı ülkemizin ekonomik hedeflerine ulaşması açısından kritik öneme sahip. 2023 yılında hizmet sektöründe 150 milyar dolar ihracat geliri elde etmek istiyoruz. Ekonomi Bakanlığı'nın yolcu taşımacılığını stratejik sektör kabul etmesi bu noktada bizler açısından çok önemli fırsattır. Sektörümüzün; "hizmet ihracatı ulusal strateji belgesi'nde etkin bir şekilde yer alması için çalışıyoruz. Bunu sağlayabilirsek, Hükümetimizin üzerinde çalıştığı yeni teşvik paketinde, firmalarımız için yeni yatırım imkânları ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bu durum, özellikle son dönemde havayoluyla rekabette sıkıntı yaşayan sektörümüzün bir nebze nefes almasını da sağlayacaktır.
 
Sektörümüzün güçlü kalması, yerli otobüs üretim sektörümüzün de canlı ve güçlü kalmasını sağlayacak. Otobüs üreticilerimiz geçen sene 1,1 milyar dolar değerinde 44 bin otobüs ihraç ettiler. Bu performanslarından dolayı üretici-ihracatçı şirketlerimizi de kutluyoruz. TOBB olarak sektörümüze her ortamda destek veriyoruz. Daha güçlü hale gelmesi için çalışıyoruz.
 
Sektörümüzün geçmişten gelen pek çok sorunu var. Ancak biz bunları aşarak, ülkemiz büyümesine pozitif katkı vermeye devam edeceğimize inanıyoruz.
Herkesin fırsatlara odaklanması halinde, hep beraber kazanacağız."
 
-Diğer konuşmalar
 
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas ise konuşmasına Busworld Akademi ve IRU işbirliği ile düzenlenen toplantıya emeği geçenlere teşekkür etti. Karayolu taşımacılığının ülkemiz ulaşım politikasında önemli bir yer tuttuğunu bildiren Atlas, "Bakanlığımız sektörün daha gelişmesi ve daha rekabetçi hale gelmesi için özel sektör ile istişare halinde kapsamlı istişarelerde bulunmuştur. Türk taşımacısı yurt içinde ve dışında modern bir şekilde çalışmaktadır" diye konuştu.
 
Milletvekili Mustafa Ilıcalı da böyle bir toplantının Türkiye'de yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Taşım Kanunu için yapılanları anlatan Ilıcalı, "Türkiye 14 yılda ulaştırmada çok işler yaptı. 18 bin kilometrelik duble yol yaptı. Tüneller köprüler yaptı.Türkiye'de müthiş bir potansiyel var. Yabancı misafirlerimize söylüyorum Türkiye ile yatırım anlamında daha yakından ilgilenin" dedi.

 
Sırmagrup Filotır Avantajlarıyla Tırsan Filosunu Büyüttü
 
Lexus’un 1 Milyonuncu Hibrit Aracı Yola Çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sırmagrup Filotır Avantajlarıyla Tırsan Filosunu Büyüttü
Su ve maden suyu sektörünün öncü firmalarından Sırmagrup, Tırsan’ın filo ...
TEMSA, İkisi İlk Kez Tanıtılan 9 Ürünle Busworld Fuarı’nda
14-17 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Otobüs ...
Shell’in Dna’sında ‘Emniyet’ Var!
Emniyet kavramını temel değerlerinden biri olarak kabul eden Shell, operasyonlarını ...
 
Otokar, Busworld Türkiye’ye 8 aracıyla katılıyor
Son 6 yıldır üst üste Türkiye otobüs pazarının lideri olan Otokar, Busworld ...
Elektrikli Araç “Pehlivan ElekTrak” Balkan Turu’nda
Kordsa Global’in sağladığı karbon fiber bezlerle, Trakya Üniversitesi ...
Yenilikçi Teknolojiler, Michelin X Works Serisinde
Ağır vasıta araçlarına yönelik yenilikçi teknolojiler, yeni MICHELIN X ...
 
Suudi Arabistan Dostluğunu Lojistikte de Hissetmek İstiyoruz
UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Suudi Arabistan Devlet Başkanı’nın ...
Toyota Mirai Avrupa’da Yaygınlaşıyor
Toyota’nın sıfır emisyonlu yakıt hücreli aracı Toyota Mirai, Japonya’nın ...
Iveco, Dünyanın İlk Otonom Karayolu Etkinliğinde Yer Aldı.
Iveco, akıllı yarı otonom kamyonlarını dünyanın ilk sınırlar arası girişimi ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcdikkattrucklkwbustreylerkamyoncusondakika haberler