Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
25 Şubat 2023 Cumartesi - 11:23

Tır Geçişi Sınırlandırımasından Önce Polonya, Belarus veya Rusya’ya Ulaşmış Şoförlerin Dikkatine!

Polonya-Belarus arasında kara sınır geçiş kapısı olan Kukuryki-Kozlovici karayolu sınır kapısında tır geçişlerini sınırlama kararı alındı ve ülkemiz taşıtlarının Polonya'dan Belarus'a doğrudan geçiş imkanının kalmadığı bildirildi. Buna göre, kısıtlamanın başladığı tarihten önce Polonya, Belarus veya Rusya’ya ulaşmış veya ülkemize dönüş yolunda olup Litvanya geçiş belgesi olmayan taşımacılar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Litvanya geçiş belgesi temin edebilecek.

Tır Geçişi Sınırlandırımasından Önce Polonya, Belarus veya Rusya’ya Ulaşmış Şoförlerin Dikkatine!

UND'nin açıklamasına göre, Varşova Büyükelçiliğimizden alınan bilgi doğrultusunda, Polonya Hükümeti’nin kamu güvenliğini sağlamak gerekçesiyle 20 Şubat 2023 tarihinde Polonya-Belarus arasında kara sınır geçiş kapısı olan Kukuryki-Kozlovici karayolu sınır kapısında tır geçişlerini sınırlama kararı almıştır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca da teyit edilen bahse konu karar doğrultusunda, yük taşıtlarına yönelik olarak devreye alınan güncel kısıtlamaların, Avrupa Birliği’ne taraf ülkelerin, EFTA’ya (Avrupa Ekonomik Bölgesi) taraf ülkeler ve İsviçre Konfederasyonu’nda kayıtlı araçlar için ve yolcu trafiği için geçerli olmadığının öğrenildiği, söz konusu ülkeler dışındaki ülkelere kayıtlı yük araçlarının Kukuryki-Kozlovici sınır kapısından geçişinin yasaklandığı, tır geçişlerinin 21 Şubat saat 19:00 itibarıyla durdurularak, bir sonraki duyuruya kadar bu yasağın geçerli olacağı ancak Polonya makamlarının anılan kısıtlamaya yönelik olarak herhangi bir geçiş süreci tanımadığı belirtilmiştir.

Söz konusu yasak, Belarus’ta bulunan Türk araçlarının Polonya’ya dönüşleri için de geçerlidir.

Halihazırda Polonya-Belarus arasında sınır geçiş kapıları olan Bobrowniki ve Kuznica kapıları tır geçişine kapalı olup, bu kararla birlikte, Kukuryki sınır kapısının da 21 Şubat 2023 tarihi itibarıyla kapatılmasıyla ülkemiz taşıtlarının Polonya'dan Belarus'a doğrudan geçiş imkanının kalmadığı bildirilmektedir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından iletilen resmi açıklamada, taşımacılarımızın bu durumdan mağdur olmamaları için Varşova Büyükelçiliğimizce Polonya İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları nezdinde girişimde bulunularak, Türk taşımacılarına istisna tanınmasının talep edildiği ifade edilmektedir.

Ancak Polonya tarafınca, Polonya-Belarus ilişkilerinin mevcut durumu çerçevesinde alınan bu kararın değiştirilmesinin veya ülkemize istisna tanınmasının mümkün olmadığı, karardan muaf olan ülkelerin ise fiilen Belarus ile Polonya sınırından yük taşımacılığı yapmadığı (bu nedenle Polonya-Belarus sınırının eşya taşımacılığı için her ülke taşıtına fiilen kapatıldığı) belirtilmiştir.

Diğer taraftan, Polonya Hükümetinin bu kararı sonrasında taşımacılarımız Litvanya güzergahına yönelmiştir. Halihazırda yolda olan taşıtlarımız Litvanya geçiş belgesine sahip olmadıkları için, Türk plakalı taşıtlara geçici muafiyet sağlanması ve geçiş belgesi aranmaması amacıyla Bakanlığımızca Litvanya makamları nezdinde girişimlerde bulunulmuştur.

Ayrıca, Vilnius Büyükelçiliğimizin de bu yöndeki girişimleri devam etmektedir. Bununla birlikte, Belarus sınırına ilişkin hassasiyetin Litvanya'da da geçerli olduğu ve Belarus'a yönelik karayolu taşımacılığının tümüyle Litvanya'ya yönlendirilmesinin kalıcı bir çözüm oluşturmayabileceği değerlendirmesi yapılmıştır.

Gelinen aşamada, Polonya ve Litvanya tarafındaki belirsizlik durumunun sürmesi nedeniyle, Belarus ve Rusya’ya yönelik ihracat taşıması gerçekleştirmeyi planlayan taşımacılarımızın, operasyonlarını planlama sürecinde aşağıdaki alternatiflerin yararlı olacağı değerlendirilmektedir:

  • Kısıtlamanın başladığı tarihten önce Polonya, Belarus veya Rusya’ya ulaşmış veya ülkemize dönüş yolunda olup Litvanya geçiş belgesi olmayan taşımacılarımızın Litvanya’dan Polonya’ya geçmek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından (gecissubesi@uab.gov.tr ) Litvanya geçiş belgesi temin etmeleri veya
  • Belarus’a yönelik taşımalarda Polonya ve Litvanya güzergahı yerine Rusya üzerinden alternatif güzergahların kullanılması

Gelişmeler UND, resmi makamlar kanalıyla takip edilmekte olup; ilgili sınır kapılarına ilişkin yeni bir gelişme olması durumunda sektör ile paylaşılacaktır.

 

 
Motorine İndirim Geldi
 
İtalya Transit ve İkili Geçiş Belgeleri Tükenmek Üzere
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UNDP Enkaz Kaldırma Faaliyetlerine Destek Verecek
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından hükümetin eylemlerini ...
Depremzedeler İçin Lojistik Üs!
Depremzedelere yardımların hızlı ulaştırılması kadar ihtiyaç malzemelerinin ...
AFAD Açıkladı: Hangi İlde Kaç Çadır ve Konteyner Kuruldu?
AFAD, depremin vurduğu illerde 287 noktada çadır kent alanlarının oluşturulduğunu ...
 
Mersin Limanı'nda 'Kontrollü Kapı Giriş Sistemi'ne Geçildi
Mersin Limanında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan ...
İtalya Ödül Geçiş Belgeleri Genel Kullanıma Açıldı
Römork çektirme karşılığı İtalya tarafından temin edilen ödül belgeleri ...
DKV Mobility’nin Avrupa’daki Elektrikli Araç Şarj Noktası Ağı 400.000’i Aştı
DKV Mobility ticari elektrikli mobilite sektöründe önemli bir başarıya ...
 
Dönemsel Olarak Kullanıma Açılan Slovenya Transit Geçiş Belgeleri…
15.02.2023 tarihi itibarıyla kullanıma açılan Slovenya transit geçiş belgeleri tükenmiştir.
Negmar Narlı Feribot Halka Arz İçin SPK’ya Başvurdu
Negmar Grup şirketlerinden deniz taşımacılığının yenilikçi ve rekabetçi ...
Avusturya İkili Geçiş Belgelerinde Son Durum
Avusturya ikili geçiş belgelerinde son durum…
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcnewssondakikalkwkamyonumfahrerşoförKamyondikkat