Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
20 Nisan 2007 Cuma - 00:00

Tekirdağ 'da İlk Defa Bir Liman Demiryolu İle Buluşacak

Tekirdağ  da İlk Defa Bir Liman Demiryolu İle Buluşacak

Bakan Yıldırım, Tekirdağ’da çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Önce Çerkezköy AK Parti ݝlçe Teşkilatını ziyaret eden Yıldırım, 2 yıl içinde Tekirdağ Limanı'na yaklaşık 90 trilyonluk bir harcama yaptıklarını söyleyerek; ''Bu belki de bir seferde Tekirdağ'a yapılan en büyük yatırım. Tabii yine Tekirdağ merkezde bir PTT Bank açılışımız olacak. ݝlk günden bugüne 4,5 yıldan beri çalışmalarımız aynı heyecanla, aynı kararlılıkla aynı hızla devam ediyor'' diye konuştu.

ݝlk kez Tekirdağ bölgesinde bir limanın, demir yoluyla buluşturulacağını kaydeden Yıldırım, ''650 kilometrelik bir parkuru baypas yaparak; Ege, Güney Marmara ve Trakya bölgesinden Avrupa'ya uzanan bir ulaştırma koridorunun üssü haline getireceğiz'' dedi.

Ardından Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde PTT Bank'ın açılış törenine katılan Bakan Yıldırım, çağdaşlık kriterinin, hizmet üretmek olduğunu söyledi.

Yıldırım PTT Bank'ın açılış töreninden sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım daha sonra Tekirdağ'da Altınova kavşağında düzenlenen, Muratlı-Tekirdağ-Akport demiryolu temel atma törenine katıldı. Yıldırım, demiryolu projesinin Tekirdağ'ın kaderini değiştireceğini söyleyerek, ''Bu proje bizim önümüze geldiğinde tereddütsüz evet dedik, çünkü kader değiştirecek bir proje. Bu proje Altınova Kavşağı'nda kazaları da düşürecektir'' dedi. Yıldırım, ''Uygulamaya konulan projeler, hortumlar ortadan kaldırılarak, hırsızlıkların önüne geçilerek yapılıyor'' diye konuştu. Yıldırım, şunları söyledi: ''Yolcu taşımacılığı 4 yılda 33 milyondan 62 milyona çıktı. Dünya otoriteleri Türkiye'de, ancak 2015 yılında 55 milyon yolcu kapasitesi yakalanır derken, biz, Allah'a şükür 10 yıl öncesinde 62 milyon yolcuya ulaştık. Artık hava ulaşımını sadece zenginler değil hali vakti normal olanlar da kullanabilir hale geldi.''

50 milyon YTL maliyetli Tekirdağ-Muratlı-Akport demiryolu hattının kamulaştırma işlemleri 2005 yılında tamamlanmış ve 2006 Ekim ayında yapılan ihale sonrasında demiryolunun inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Demiryolu, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesine, ardından yeni yapılacak olan ݝstanbul/Halkalı-Edirne demiryoluna bağlanacak. Mevcut ݝstanbul-Edirne demiryolu, Çerkezköy-Çorlu ve Muratlı istasyonlarından geçiyor. Muratlı'da D–110 ve D–100 karayollarını birleştiren yolun ilçeden geçmesi sayesinde karayolu ve demiryolu bağlantısının çok daha verimli hale geleceği, yurtiçi ve yurtdışı ulaşımını kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Daha sonra Tekirdağ'da yenilenen PTT Bank binasının açılış törenine katılan Bakan Yıldırım, Çerkezköy'den sonra aynı gün Tekirdağ’da yenilenen PTT Bank binasının açılışını yaptığını belirterek, 163 yıllık maziye sahip PTT'nin, halkın dert ve sevinçlerini paylaştığını kaydetti.

Yıldırım, daha sonra Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ve Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ü makamında ziyaret etti.

Tekirdağ AK Parti ݝl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Yıldırım, partililere seslenerek, ''3 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye 53 bin oy veren Tekirdağ seçmeni, bir yıl geçmeden mahalli seçimlerde bu oyunu 97 bine çıkartmış. Demek ki Tekirdağ seçmeni çok vefalı davranıyor'' dedi.

 
GEFCO, Avrupa 'da Büyüyor...
 
Goodyear Wrangler Cup 'ta Birincilik Cemil Islıkçı 'nın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerlkwtrucksondakikakamyonumbusKamyontreylersrc