Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Nisan 2010 Çarşamba - 00:00

Tehlikeli Yükler Demiryollarında Taşınsın

Demiryolu Taşımacılığı Derneği'nin (DTD), bu ayki konusu tehlikeli maddelerin demiryolu ile taşınması gerekliliği idi.

Tehlikeli Yükler Demiryollarında Taşınsın

 

Demiryolu Taşımacılığı Derneği'nin (DTD), bu ayki konusu tehlikeli maddelerin demiryolu ile taşınması gerekliliği idi.

Demiryolcular, tehlikeli maddelerin yurtiçi taşımacılığında gerekli hukuki ve teknik düzenlemeleri yürürlüğe girmemiş olmasından dolayı, Türkiye"nin tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduğu görüşünde. 

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü ikinci üye toplantısını gerçekleştiren Demiryolu Taşımacılığı Derneği'nin (DTD), bu ayki konusu tehlikeli maddelerin demiryolu ile taşınması gerekliliği idi.

“Tehlikenin çözümü demiryolunda”

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaşahin"in de hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan DTD Yönetim Kurulu Başkanı Mete Tırman, tehlikeli madde taşımacılığındaki sorunlara değindiği konuşmasında şunları kaydetti: “Bu ayki toplantımızı çok önemli olduğunu düşündüğüm bir konuya ayırdık. Tehlikeli maddeler nitelikleri itibari ile çevrelerine zarar verebilecek maddelerdir. Bunların taşınması da tehlikeli bir taşımadır. Türkiye bu tehlikeli durumla çok uzun zamandır iç içe yaşıyor. Demiryolunun sorunlarını çözmek, ancak karayolunun sorunlarını çözmekle mümkün olacak. O kadar büyük sorunlarımız var ki, bunların çoğu da karayolunda yaşanan problemlerden kaynaklanıyor. Fiyat politikaları gibi. Bunlardan biri de ADR yani tehlikeli madde taşımacılığı. Türkiye 22 Mart gününden itibaren ADR"nin doğrudan tarafı haline geldi. Artık ülkedeki ADR ile ilgili herhangi bir şeyi sadece Türk kurumları verebilir. Tehlikeli maddelerin karayolu ile taşınması çok tehlikeli. Türkiye"de tehlikeli madde taşımacılığında kullanılacak, araç, ekipman, dolum ve boşaltım tesisleri ile insan kaynağının ADR"ye uyumlu sertifikalı ve eğitimli olarak hazır değildir. Oysa hepimiz biliyoruz ki, demiryolu taşımacılığı en güvenilir taşımacılık yöntemlerinden biri. Ülkede neden karayollarının tankerlerle dolu olduğunu ben kendime çok sordum. Bundan yıllar önce de bunu defalarca vurguladım. Ve en güvenli yöntem olan demiryoluna neden gelmediklerini sordum.  Bugün ADR"nin karayolunda getirdiği sorunları azaltacak bir yöntem olduğuna inandığımız için, demiryolu bu konuda karayoluna yardımcı olabilir. En azından belirli alanlardaki yükü karayolunun sırtından alıp demiryoluna taşıma imkânı olabilir. Bu bile ADR sürecini kolaylaştıracak bir yaklaşım. Çünkü çok net biliyoruz. Bizim sorunumuz karayolunun sorunu çözülmeden çözülmeyecek. Karayolunun çözümünde de biz yardımcı olacağız. Birlikte yapacağız. 2500 civarında bir vagona sahip bir demiryolu özel sektörü var. Gerçekten dinamik bir şekilde büyüdü. Fakat son iki yıldır duraklama dönemine girdi. Geriye gideceği endişesini taşıyoruz.” 

TCDD ve Kara Ulaştırma ikiye ayrılıyor

Toplantıda bir konuşma yapan Karaşahin, Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki yapısal değişikliklere değindiği konuşmasında şunları söyledi: “TCDD hem altyapı işletmesinde hem işletmecilikte tekel konumunda. Diğer bir değişle altyapının ve işletmenin tek sahibi konumunda. Yeni bir düzenleme ile TCDD ikiye ayrılacak. Bir tanesi altyapı şirketi olacak, diğeri de işletme şirketi olacak. İşletme şirketi sizin gibi olacak belki hacim olarak sizden daha büyük olacak. Ama alt yapının sahibi yine kamu olacak. Ve yine kamuya ait olan bir işletme şirketi olacak. Rekabete de açık olacak. Diğer bir yenilikle özel sektöre yeni altyapı yapabilme olanağı getirilecek. Yani siz yap-işlet-devret ya da yap-işlet modeli ile kendinize ait hatlar yapıp, bu hatları işletebileceksiniz. Bu kanunla hem yolcu taşımacılığı için hem yük taşımacılığı için yeni hatlar yapma şansınız olacak.  Tabi burada altyapı şirketinin en büyük özelliği bütün işletmelere karşı aynı uzaklıkta durması. Şu anda Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, sadece karayolu ayağında kalmış durumda. Burada sadece bir kişi çalışıyor. Yine bu kanunla, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, Kara İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Demiryolu İşletmesi Genel Müdürlüğü olmak üzere ikiye ayrılacak. Demiryolu İşletmesi Genel Müdürlüğü Ulaştırma Bakanlığı"na bağlı olacak ve işletme kurallarını belirleyecek, denetlemeleri yapacak,  mesleki yeterlilik eğitimi verecek. Sertifikalandırılacak. Sizin vagonlarınızın trafiğe çıkması uygun mu? bunların fenni muayenesi yapılacak. Tabii ki burada TCDD de özel sektörler gibi denetlenecek.”

 

 
Binekte İthal, Ticaride Yerli
 
Kamyoncuların ?Yol Arkadaşı? Goodyear İle Yollarda Beraber, Yıllarca Beraber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mesleki Yeterlilik Eğitim Merkezlerinde En Az 10 Kursiyer Bulunacak
Ulaştırma Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre Mesleki Yeterlilik ...
Bakan Yıldırım?dan Aksaraylılara müjde
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere ...
Egeray Banliyö Tren Setlerinin Deneme Sürüşü Yapıldı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Egeray kapsamında kullanılacak banliyö ...
 
En Yüksek Payı Otomotiv Aldı
Türkiye'nin ihracatında son iki yılda 36,5 milyar dolar ihracat hacmi ...
Araç Muayenelerinde Son Durum Ne?
Ulaştırma Bakanlığı tarafından araç muayene istasyonlarına ilişkin ...
Türk-Tacik KUKK Toplantısı
Türkiye ile Tacikistan arasında karayolu taşımacılığı alanında işbirliğinin ...
 
N SERİSİ FOODİST?TE
Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde dördüncüsü ...
Renault İle Daimler İşbirliği Yapacak
 İki Devden İşbirliği Renault ve Nissan ittifakı, Alman Daimler ...
Goodyear?dan kışa hazırlık önerileri
Aracınızın sert hava koşullarına hazır olması büyük önem ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylersrcdikkatsondakikaKamyon haberler şoförnewstruck