Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Mart 2008 Pazartesi - 00:00

Taşımacılığın Sıkıntıları Dile Getirildi

Taşımacılığın Sıkıntıları Dile Getirildi

Afganistan, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgısiztan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Türkiye arasında ekonomik işbirliğinin artırılması için kurulan Ekonomik İşbirliği Örgütü (ECO) bölge ülkeleri arasındaki transit taşımacılığının geliştirilmesi amacıyla özel sektör kuruluşlarının katkısının artırılmasına karar verdi.

Aldıkları karar doğrultusunda ECO ülkelerinin lojistik derneklerinin bir federasyon çatısı altında birleştirilmesi girişimi başlatıldı.  İran'ın Başkenti Tahran'da 15-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye'nin UTİKAD tarafından temsil edildiği toplantıda Federasyonu'nun isminin ECO Logistics Provider Associations Federation (ECOLPAF) adını alması kararlaştırıldı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın desteği ile ECOLPAF'ın kuruluş çalışmalarının koordinasyonu UTİKAD tarafından üstlenildi. UTİKAD ayrıca ITO ile birlikte Eylül 2008'deki ilk ECOLPAF resmi toplantısına da evsahipliği yapacak.

Tahran'daki toplantıda ECO bölgesinde transit taşımacılığında yaşanan sıkıntılar ise şöyle dile getirildi:

1. Türkiye delegasyonu özellikle karayolu taşımacılığında bazı ECO ülkelerinin yüksek geçiş ücretleri uygulayarak transit trafiğini zorlaştırmakta olduğu ve diplomatik kanallardan ikili görüşmelerde de konu teşkil ettiğini kaydetti.

2- Türk tarafı ayrıca TCDD İstanbul-Almati blok treninin Sarakhs istasyonundaki aktarma sıkıntıları nedeniyle gecikmelere maruz kaldığını 22-23 günde kat edecek parkurun bu nedenle 45 güne uzadığını vurguladı. Bu durumun bölgenin büyük transit potansiyelini sekteye uğrattığını da belirtti.

3- Kazakistan tarafı ise Aktau limanında yükleme sürelerinin 8 saate kadar indiğini ancak belge sıkıntıları nedeniyle bu sürenin iki katına çıktığını, transit trafiğin rahatlatılması için belge ve bilgilendirme işlemlerinin kolaylaştırılması ve hızlandırılması gerektiğini savundu.

4- Azerbaycan heyeti ise, bölgede konteyner trafiğinin artırılması gerektiğini ancak bölge ülkelerinin ekipman sıkıntısı çektiğini kaydetti. Azerbaycan heyeti de bölge ülkelerinde transit trafiğe uygulanan yüksek geçiş ücretlerinden yakındı.

Toplantıya katılan tüm taraflarca, Federasyon'un bu tür sorunların tartışılması ve çözümü için ECO sekreteryası nezdinde girişimde bulunulması için mükemmel bir platform oluşturacağı konusunda görüş birliğine varıldı.

Federasyon'un 6 ay içinde kurulması konusunda çalışmalara başlanılması, Federasyon'un kuruluş koordinasyonunun ise, UTİKAD'a verilmesi karar altına alınırken, UTİKAD Federasyon taslak tüzüğünü, üyelik şartlarını, mali yapısını ve ECO sekretaryası'nın talep ettiği metinleri hazırlayarak üye ülkelerin derneklerine gönderecek. Kuruluş çalışmalarını tamamlandıktan sonra Federasyon'un ilk toplantısı da UTİKAD tarafından Eylül 2008'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Bu takip eden ikinci toplantının da Şubat 2009'da İran'da yapılması kararlaştırıldı.

ECOLPAF, FIATA ve CLECAT ile de yakın ilişki içinde çalışacak.

 
III. Scania garanti & yol yardım toplantısı gerçekleştirildi
 
Bakan Yıldırım 'ın Singapur Temasları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonkamyonum haberler sondakikalkwtürkiyekamyoncutrucksrc