Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Nisan 2023 Salı - 11:07

TET Global Lojistik Yeşil Lojistik Belgesi Aldı

Lojistik sektörünün öncü firmalarından TET Global Lojistik çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilirlik kapsamındaki faaliyetleri ile “Yeşil Lojistik Belge”si almaya hak kazanarak Türkiye’de bu belgeye sahip sayılı firmalardan biri oldu.

TET Global Lojistik Yeşil Lojistik Belgesi Aldı

Dökme kimyasal taşımacılık faaliyetleriyle kurumlara intermodal taşımacılık hizmeti veren TET Global Lojistik, 2013 yılından bu yana Bulkhaul Limited firmasının Türkiye acentesi olarak konteyner taşımacılığında dünya üzerindeki tüm noktalar arası lojistik olanağı sunuyor. 300’ü aşkın özmal araçtan oluşan geniş filosu ile lojistik operasyonlarını Türkiye ve Avrupa’da tüm noktalarda sürdürüyor.

TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın deneyimli kadroları ile kaliteli, güvenli ve çevre dostu hizmet sunduklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kara ve denizde dökme kimyasal taşımacılığının yanı sıra yıkama ve depolama hizmeti de veren sektörün önde gelen firmalarından biriyiz. Kişisel bakım, temizlik, ilaç, organik, boya, gıda, tarım ve yapı ürünleri gibi günlük hayatta kullandığımız birçok malzemenin bileşenini oluşturan hammaddeleri uluslararası alanda güvenle taşıyoruz. Müşterilerimize güvenli taşıma konusunda sorumluluğumuzun bilincindeyiz.  Bununla birlikte çevreye olan sorumluluğumuz da iş yapış şeklimizi belirleyen önemli bir unsur.”

Yalçın TET Global Lojistik olarak yaptıkları işin her adımında çevreye olan duyarlılıkları neticesinde Yeşil Lojistik Belgesi almaya hak kazanmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek belgeyle ilgili şunları söyledi:

“Tedarik zincirinin en önemli halkalarından lojistik faaliyeti toplum ihtiyaçlarının temininde büyük öneme sahip. Bununla birlikte dünya nüfusunun hızla artması ile çevresel etkisinin arttığının bilincindeyiz. TET Global Lojistik olarak yürüttüğümüz faaliyetlerde ilaç, gıda gibi hayati önem taşıyan konularda müşterilerimizin ürünlerini güvenle ve çevre dostu yöntemlerle sağlamak birinci önceliğimiz. Bu kapsamda su ayak izini düşüren, enerji, çevre ve sera gazı yönetim sistemi uygulamaları ile karbon ayak izini azaltan faaliyetler yürütüyoruz. Bizimle aynı sorumluluğu taşıması için çalışanlarımıza yeşil lojistik eğitimleri düzenliyoruz. TET Global Lojistik olarak yürüttüğümüz çevre dostu yeşil lojistik hizmeti müşterilerimizin yeşil dönüşüm hedeflerine de katkı sağlıyor. Bu çalışmaları çevreye ve topluma karşı sorumluluk bilinci ile yürütüyoruz. Bununla birlikte verdiğimiz çabalarla Yeşil Lojistik Belgesi’ne sahip sayılı lojistik firmaları arasında yer almak bizim için gurur verici.”

 

Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazanmak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca belirlenen kriterlerin yerine getirilmesi ve uygulanması gerekiyor. Yeşil lojistik faaliyetler kapsamında işletmelerin yılda en az 200 kombine yük taşımacılığı seferi gerçekleştirmesi, enerji tüketiminin en az yüzde 5'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrikten karşılandığını gösteren belge ve sertifikaya sahip olması, ‘Düşük Küresel Isınma Potansiyeli’ değerine sahip gazlar içeren iklimlendirme sistemleri kullanması bekleniyor. Ayrıca işletmenin, doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan standartlar bütünü olan ISO 14001 ile Sera Gazı Emisyonları ve Giderilmesi Miktarının Belirlenmesi ve Raporlanması standardı olan ISO 14064 belgelerine sahip olması, aranan şartlar arasında yer alıyor. TET Global Lojistik su ayak izi, enerji, çevre ve sera gazı yönetim sistemi uygulamaları ve çalışanlara yönelik yeşil lojistik eğitim faaliyetleri ile Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazandı.

 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 62 Adet Kamyon/Kamyonet Kiralayacak
 
Trafik Sigortasında Yeni Yönetmelik! Elektrikli Otomobillere Yüzde 10 Prim İndirimi Yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DFDS Akdeniz İş Birimi'nden Yeni Rota
Yolcu ve yük taşımacılığında Avrupa’nın lider firması DFDS, Türkiye merkezli ...
İtalya Geçiş Belgelerinde Son Durum
İtalya ikili geçiş belgeleri ve İtalya transit geçiş belgelerinde son durum..
Gıda İhracatı Rekor Kırdı, Frigorifik Araçlara Talep Arttı
Küresel gıda fiyatlarında geçen yıl görülen rekor artışlar sonrası, Türkiye’nin ...
 
Çobantur Boltas, Büyüme Yolunda Yeni Hamlesini Turklog Ortaklığı İle Yaptı
Çobantur Boltas, belirlediği stratejik hedefleri doğrultusunda yeni hamleler ...
Bilim İnsanları ve Sektör Temsilcileri Uluslararası Lojistik Sempozyumu ve Çalıştayı'nda Bir Araya Geldi
I. Uluslararası Lojistik Sempozyumu ve I. Uluslararası Lojistik Çalıştayı’, ...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Desteği ile DFDS’den Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayacak Yeni Rota
Yolcu ve yük taşımacılığında Avrupa’nın lider firması DFDS’in Türkiye ...
 
Aras Kargo, KOBİ’lerin E-İhracat Ortağı Olmaya Hazır
Aras Kargo ana sponsorluğuyla gerçekleşen WORLDEF E-Ticaret ve E-İhracat ...
Dijital Lojistik Girişimi Hubtic 1,3 Milyon Dolar Tohum Yatırım Aldı
Abdullah Cansu tarafından Düsseldorf’ta kurulan ve 2021 yılında faaliyetlerine ...
20. Üniversiteler Arası ‘Lojistik Vaka Yarışması' Başlıyor
Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Mars Logistics, Lojistik ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrertürkiyekamyonumşoförlkwKamyontreylernews haberler