Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
20 Mayıs 2022 Cuma - 13:28

Sürücüsüz Karsan e-ATAK, Norveç’te Yolcu Taşımaya Başladı

‘Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde’ olma vizyonu ile ileri teknolojili mobilite çözümleri sunan Karsan, Avrupa pazarlarında büyümesini sürdürüyor. Karsan’ın teknoloji partneri ADASTEC ile birlikte geliştirdiği Seviye 4 otonom elektrikli otobüs “Karsan Otonom e-ATAK”, Norveç’in Stavanger şehrinde toplu taşıma hizmeti vermeye başladı.

Sürücüsüz Karsan e-ATAK, Norveç’te  Yolcu Taşımaya Başladı

 

Böylece Avrupa’da şehir içinde yolcu taşıyacak ilk otonom teknolojili otobüs oldu. Stavanger kentinde gerçekleştirilen proje lansmanında Nedre Strandgate 89'daki otobüs durağında Karsan Otonom e-ATAK’ın toplu taşıma hizmetine başladığına dair resmi açılış töreni düzenlendi. Norveç Ulaştırma Bakanı Jon-Ivar Nygård, Karsan CEO’su Okan Baş, ADASTEC CEO’su Ali Ufuk Peker, Norveçli politikacılar ve projenin hayata geçirilmesini sağlayan Karsan, ADASTEC, VY Buss, Kolumbus ve Applied Autonomy firmalarının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende Karsan Otonom e-ATAK ilk yolcularını Nedre Strandgate 89'daki otobüs durağından Concert Hall’e taşıdı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, “Mobilitenin geleceğinde hep bir adım önde olma vizyonumuzla, Karsan olarak geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizle ulaşımın geleceğine yön veriyoruz. Michigan State Universitesi kampüsünde gerçek trafik koşullarında kullanılan sürücüsüz aracımız Karsan Otonom e-ATAK, şimdi de bu proje ile sürücüsüz şekilde Norveç’te toplu taşıma hizmetine başlıyor. Bu Avrupa’da bir ilk. Avrupa’da ilk kez şehir içinde toplu taşıma hizmetinin sürücüsüz elektrikli aracımız Karsan Otonom e-ATAK ile gerçekleştirilecek olmasından dolayı oldukça mutluyuz” diye konuştu.

Geleceğin teknolojilerini bugüne taşıyan ve öncü hamleleri ile sektöre yön veren Karsan, Avrupa’da elektrikli toplu taşıma pazarındaki yenilikleriyle ilkleri hayata geçirmeye devam ediyor. Planlanmış bir rota üzerinde sürücüsüz olarak hareket edebilen seviye 4 Otonom teknolojisine sahip Otonom e-ATAK, gece veya gündüz her türlü hava koşulunda 50 km/s hızla otonom sürüş gerçekleştirebiliyor. Bir otobüs sürücüsünün yaptığı; rota üzerindeki duraklara yanaşma, inme-binme süreçlerini yönetme, kavşak ve geçitlerle trafik ışıklarındaki sevk ve idareyi sağlama benzeri tüm işlemleri sürücüsüz olarak gerçekleştiren Otonom e-ATAK Norveç’in Stavanger şehrinde hizmet vermeye başladı. Stavanger kentinde Norveç Ulaştırma Bakanı Jon-Ivar Nygård, Karsan CEO’su Okan Baş, ADASTEC CEO’su Ali Ufuk Peker, Norveçli politikacılar, VY, Kolumbus, Applied Autonomy, Karsan ve ADASTEC firma yöneticilerinin katılımıyla resmi kullanım için açılış töreni gerçekleştirildi.

Karsan ve ADASTEC Avrupa’da bir ilki gerçekleştirdi!

Karsan’ın e-Volution vizyonu ile geleceğe yönelik teknolojileri şimdiden geliştirmeye başladığını vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “Mobilitenin geleceğinde hep bir adım önde olma vizyonumuzla, Karsan olarak geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizle ulaşımın geleceğine yön veriyoruz. Michigan State Universitesi kampüsünde gerçek trafik koşullarında kullanılan sürücüsüz aracımız Karsan Otonom e-ATAK, şimdi de bu proje ile sürücüsüz şekilde Norveç’te toplu taşıma hizmetine başlıyor. Bu Avrupa’da bir ilk. Avrupa’da ilk kez şehir içinde toplu taşıma hizmetinin sürücüsüz elektrikli aracımız Karsan Otonom e-ATAK ile gerçekleştirilecek olmasından dolayı oldukça mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Yarının taşımacılığında en önde yer alacağız”

Avrupa’da bir ilk olan bu projede Karsan’ın otonom e-ATAK modelinin teknoloji partneri olan ADASTEC’in CEO’su Ali Ufuk Peker, “Toplu taşımada ve akıllı şehirlerin gelişiminde en yeni en gelişmiş teknolojiler ile donatılmış araçların hizmete sunulması misyonu ile çıktığımız yolculuğun bugün aktif olarak kullanımda olmasından büyük gurur duyuyoruz. Norveç, mobilitenin en üst seviyede geliştiği ülkelerden bir tanesi konumunda. Bu anlamda araştırma ve geliştirme çalışmalarımızı hızlandıracak ve sadece bu rotada değil, tüm ülke ve global olarak flowride.ai SAE Seviye-4 Otonom Sürüş Yazılım Platformu’muzu daha da geliştirecek bir iş birliğine imza atmaktan heyecan duyuyoruz. Bu yeni seviye 4 sürücüsüz otobüsün bugün Norveç’te kullanımı, yarının taşımacılığında en önde yer almamız ve geleceğin mobilitesine sağlayacağımız katkıları gösteren önemli kilometre taşını simgeliyor” dedi.

Özel sensörle donatılmış seviye 4 otonom teknoloji

Sürücüye ihtiyaç duymadan çevresini algılayabilen Otonom e-Atak’ta aracın farklı yerlerinde konumlanan çok sayıda LiDAR sensör bulunuyor. Bununla birlikte, ön kısımda bulunan gelişmiş radar teknolojisi, RGB kameralarla yüksek çözünürlükte görüntü işleme, termal kameralar sayesinde ekstra çevre güvenliği gibi birçok yenilikçi teknoloji de Otonom e-Atak’ın özellikleri arasında yer alıyor. Tüm bu teknolojileri Seviye 4 Otonom olarak sunabilen Otonom e-Atak, planlanmış bir rota üzerinde sürücüsüz olarak hareket edebiliyor. Gece veya gündüz, her türlü hava koşulunda 50 km/s hıza otonom sürüşte çıkabilen araç, bir otobüs sürücüsünün yaptığı; rota üzerindeki duraklara yanaşma, inme-binme süreçlerini yönetme, kavşak ve geçitlerle trafik ışıklarındaki sevk ve idareyi sağlama benzeri tüm işlemleri sürücüsüz olarak gerçekleştiriyor.

 

 
Katalonya’da Sürüş Kısıtlamaları
 
Azerbaycan-Rusya Sınırındaki Kontrol Noktalarının Kapasitesi 2,5 Kat Arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katalonya’da Sürüş Kısıtlamaları
IRU’da yayımlanan duyuruya istinaden,
Kapitan Andreevo Sınır Kapısında Yer Alan Gıda Laboratuvarları İle İlgili Yeni Düzenleme
Sofya Ticaret Müşavirliği tarafından UND'ye iletilen bilgilendirmeye istinaden;
Letonya Tektip Geçiş Belgeleri Tükendi
Geçiş Belgesi Otomasyon Sisteminden (GEBOS) üzerinden yapılan incelemeler neticesinde,
 
UND ve TOLLPASS Otoyol Ödemeleri İçin İş Birliği Yaptı
UND ve Tollpass arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında ...
Dönemsel Olarak Kullanıma Açılan Slovenya Transit Geçiş Belgelerinde Son Durum
UND dönemsel olarak kullanıma açılan Slovenya Transit Geçiş Belgeleriyle ilgili duyuru yayınladı.
Portekiz Tektip Geçiş Belgeleri Tükendi
Geçiş Belgesi Otomasyon Sisteminden (GEBOS) üzerinden yapılan incelemeler neticesinde,
 
Kamyon Şoförü Kadınlardan TikTok Çıkarması!
Kamyon şoförü kadınlar mesleğini TikTok'a taşıdı. Kadın kamyon şoförleri ...
İşçileri Taşıyan Minibüs Otomobil ile Çarpıştı
Tokat'ın Niksar ilçesinde işçileri taşıyan panelvan tipi minibüs ile otomobilin ...
Aytekin Otomotiv Araçlarına Ulaşmanın En Kolay Yolu.. Kamyonumpazar!
Kamyondan çekiciye, römorktan treylere güvenilir alışverişin adresi kamyonumpazar... ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
dikkat
lkw
news
haberler
fahrer
src
truck
şoför
bus