Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
23 Ekim 2009 Cuma - 00:00

Şişli Atık Lastik Sorunundan Kurtuluyor

 Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER) ile Şişli Belediyesi, ‘Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Toplanması’ konusunda gerçekleştirilecek işbirliğini içeren protokolü imzaladı.

Şişli Atık Lastik Sorunundan Kurtuluyor

 

Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER) ile Şişli Belediyesi, ‘Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Toplanması’ konusunda gerçekleştirilecek işbirliğini içeren protokolü imzaladı.

Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER) ve Şişli Belediyesi, ‘Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin (ÖTL) Toplanması’ konusunda işbirliği protokolüne imza attılar. Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Deveci, LASDER Genel Sekreteri Bahadır Ünsal ile protokolun mimarlarından Şişli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr.Esra Bozyazı Dalyan ve LASDER Lojistik Müdürü Erdoğan Şahin’in katıldıkları törende atılan imzalarla başlatılan işbirliği yapılacak hazırlık çalışmalarından sonra  devreye girecek.

LASDER’in tüm İstanbul ili içinde, 2009 Şubat ayından bu yana deneme amaçlı olarak ÖTL toplama faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden LASDER Lojistik Müdürü Erdoğan Şahin, “LASDER halin bu hizmeti, dört alt yükleniciyle birlikte veriyor. Derneğe üye firmaların satış noktaları, WEB tabanlı toplama yönetimi sistemimiz ‘ALTOS’u kullanarak, ÖTL bilgilerini sisteme girerek toplanmalarını sağlıyorlar. İmzalanan bu protokol, sözü edilen toplama noktaları dışında kalan, diğer lastik satıcıları, lastik değiştirme servisleri ve Ön Düzenciler’in elinde bulunan ÖTL’lerin toplanmasını sağlamayı amaçlıyor. Çalışma, öncelikle Atatürk Sanayi Sitesi Yöneticileri’nin de katılacağı bir toplantıda ele alınacak ve uygulama ile ilgili görüşler paylaşılacak. Şişli Belediyesi, sorun olduğunu düşündükleri bölgelerdeki ÖTL’lerin belli merkezlerde ve toplanabilir adette oluşmasını sağlamak üzere gereken koordinasyonu sağlayacak. Bu bilgilerin LASDER’e ulaşmasının ardından, sözkonusu ÖTL’leri yetkili taşıyıcılarımız aracılığıyla toplatacak, Geri Kazanım veya Geri Dönüşüm noktalarına Ulusal Atık Taşıma Formu düzenleyerek teslim edeceğiz.” dedi.

Protokolün imzalanmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Deveci de, “Sayın Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün desteği ve konuya verdiği önem doğrultusunda bu proje ile ömrünü tamamlamış lastiklerin diğer atıklardan ayrı olarak toplanması,  geri kazanılması veya  bertarafı sağlanacaktır. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesine sahip tek Belediye olarak, ilçemizde yaşayan hemşehrilerimize daha temiz bir Şişli yaratma konusundaki sözümüzü tuttuğumuzu bir kez daha ispat etmiş bulunuyoruz.” dedi.

LASDER’in faaliyetleri hakkında bilgi veren Dernek Genel Sekreteri Bahadır Ünsal ise dernek faaliyetleriyle ilgili bilgiler vererek şunları söyledi; “Derneğimiz kurulduğu 2007 yılının Mayıs ayından bu yana, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile Avrupa Birliği normlarını karşılayacak bir ÖTL Yönetim sistemi kurmaya çaba gösteriyor. 5 Haziran 2009 yılında Bakanlık ile ‘İşbirliği Protokolu’ imzalanarak bu çalışmalarımız taçlandırıldı. Şimdi hedefimiz ‘Atık Yönetim Planımızı onaylatarak, şu anda Türkiye’nin birçok noktasında yürüttüğümüz toplama faaliyetini tüm yurt geneline yaygınlaştırmak. Öncelikle İstanbul’umuzun ilçeleri ile imzalayacağımız protokolleri, daha sonra tüm Türkiye Belediyeleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yaygınlaştırarak, düzenli, sürekli ve yasal toplama faaliyetlerimizi artıracağız.”

 
Rusya ile Sorunlara Kalıcı Çözüm Aranıyor
 
Birlas Performansını Artırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Scania Sahibi Olmak İçin Cazip Fırsat
 Scania, 2010 model EGR sistemli Euro 4 motorlu çekicilerde ...
?Ayın Kaptan Şoförü? Ödül Töreninde Biraraya Geldi
Mercedes-Benz Travego ?2010 Yılının Otobüsü? Seçildi
 Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ...
 
Temsa Avenue, Çukurova Oto Fuarında Şov Yaptı
 Temsa Adana Üretim Tesisleri’nde Türk mühendisleri ...
Iveco 2009 Yılı ECG Lojistik Konferansı için Rotterdam?da
Mercedes Daralan Pazara Rağmen Araçlarına Güveniyor
 Son çeyreğe girerken 2009 yılı Türkiye kamyon pazarı ...
 
ECODAILY, Yeni Bir Başlangıç
 Iveco tümü Euro 4 olan, yeni versiyon ve motorları içeren ...
Avrupalı 7 Marka İçinde En Düşük İşletim Maliyeti Renault Premium?da
 Almanya’nın büyük taşımacılık kuruluşlarından Fehrenkötter’in ...
Meiller Satış Kampanyası Şantiyelerin Yükünü Hafifletti
 Türk inşaat sektörünün en çok tercih ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerdikkat haberler treylerlkwkamyonumşoförnewsKamyon