Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
29 Kasım 2021 Pazartesi - 15:38

Sinop Ayancık Terminal Köprüsü Hizmete Girdi

Sinop Ayancık Terminal Köprüsü hizmete girdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayancık Terminal Köprüsü’nün 80 gün gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirterek, Şevki Şentürk Köprüsü’nü 20 Aralık’ta, Azdavay Köprüsü’nü de 30 Aralık’ta tamamlayıp hizmete sunacaklarını duyurdu.

Sinop Ayancık Terminal Köprüsü Hizmete Girdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayancık Terminal Köprüsü’nün hizmete açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesaj göndererek katıldığı törende, Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, 11 Ağustos’ta Kastamonu, Bartın ve Sinop illerini kapsayan, eşi benzeri görülmemiş, son yılların en büyük afetinin yaşandığını söyledi.

Sel ihbarını, Akdeniz Bölgesi’ndeki orman yangınlarıyla mücadele ederken aldıklarını hatırlatan Karaismailoğlu, “Bakan arkadaşlarımızla birlikte, hızlı bir şekilde afet devam ederken, afet bölgesine ulaştık. Hükümetimizin tüm organlarıyla sahadaydık. Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta yıkılan her binaya girdik, tahrip olan her köprüyü, yolu yerinde inceledik. Ateş düşen her hanede dertleri dinledik, çözüm ürettik. 2 bin 779 vatandaşımızı kara, hava ve denizyoluyla tahliye ettik. Selde denize akan ve deniz trafiğini tehlikeye düşüren 64 bin 700 metreküp tomruğu, ilk defa uyguladığımız römorkörlerle çekilen çelik ağ sistemi ile denizden topladık. Türkeli Çatalzeytin arasında vatandaşlarımızın ulaşımını helikopterlerle sağladık. Hemen arabalı vapur getirerek Türkeli-İnebolu arasında arabalı seferler düzenledik” dedi.

 

MİLLET-DEVLET İŞ BİRLİĞİNİN VE DAYANIŞMASININ DESTANINI YAZDIK

 

“Her zamanki gibi, bu 3 ilimizde de ilk andan itibaren devlet olarak milletimizin yanında yer aldık” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, millet-devlet iş birliğinin ve dayanışmasının destanını hep birlikte yazdıklarını belirtti. Profesyonel bir koordinasyon, iş bölümü ve süreç yönetimi ile her türlü ihtiyacın en kısa sürede çözülebildiğine hep birlikte şahit olduklarını anlatan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde meydana gelen sel felaketlerinin benzerleri Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre ve Almanya’da da yaşandı. Almanya’da sel felaketinin yaşandığı bölgeler uzun süre balçıktan temizlenemedi. İçme suyu, elektrik ve kanalizasyon gibi temel sorunlar uzun süre çözüme kavuşamadı. Bölgede 200 bin kişi günlerce elektriksiz kaldı. 40 günü aşkın bir süre içme suyu sorunu çözümsüz kaldı. Biz, hiçbir ülkenin, tek bir insanın bile böyle acılar yaşamasını istemeyiz. Bu ülkelere de dost elimizi uzattık. Acılarını paylaştık. ‘Türkiye yardım için her daim hazırdır’ dedik. Uluslararası dayanışmanın ‘doğru’ bir örneğini sergiledik.”

 

MİLLETİMİZİN HASARINI EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Doğal afetlerin, küresel ısınmanın ve iklim krizinin tüm dünyayı tehdit ettiğini, ülke ayrımı yapmadığını kaydeden Karaismailoğlu, “O nedenle olası felaketlere hazırlıklı olmak, kendimizi sürekli geliştirmek için çalışıyoruz. ‘Biz neyi doğru yaptık, onlar neyi yanlış yaptı’ diye sorguladığımızda afet sonrası her türlü süreç yönetiminde sahip olduğumuz tecrübe ve profesyonellik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin karar alma konusunda getirdiği hızı gördük. Adını saydığımız bu ülkelerde ise koordinasyon ve süreç yönetimindeki hantallık, en acil ve en hayati müdahaleleri engelliyordu. Biz daha da hızlı, daha da etkili olabilmek, vatandaşlarımızın, milletimizin hasarını en aza indirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

SELİN ERTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN ULAŞIMI BAŞLATTIK

 

Yaşanan sel felaketinde Kastamonu, Bartın ve Sinop illerindeki toplam bin 228 kilometrelik yol ağının 115 kilometrelik bölümünün hasar gördüğüne işaret eden Karaismailoğlu, 3 ilde köprülerin yıkıldığını, yolların hasar gördüğünü anlattı. Sel felaketinin yaşanmasının ardından yapılan çalışmalara da değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şunları dedi:

“Hasar gören köprülerimizin alternatiflerini bir iki gün içinde açtık. Bölgedeki ulaşımın devamlılığı için yıkılan köprülerin yerine, 48 saat içerisinde prefabrik menfezlerle geçici köprüler yaptık. Mobil çelik köprülerle ulaşımı acilen sağladık. Selin ertesi gününden itibaren ulaşımı başlattık. Bağlantı ve servis yollarını kısa sürede hizmete aldık. Selin hemen ardından, hasarların giderilmesi, ulaşımının çok daha iyi ve kaliteli şekilde yapılması amacıyla, 1’i Bartın’da, 2’si Sinop’ta ve 7’si de Kastamonu’da olmak üzere, 10 ayrı yol ihalesi yaptık. Yıkılan Çatalzeytin Köprümüzün yerine, çok daha uzun ve ayak açıklıkları çok daha geniş, statik anlamda çok daha güçlüsünü 52 gün gibi rekor bir zamanda inşa ederek, 28 Ekim’de hizmete açtık.”

 

ŞEVKİ ŞENTÜRK KÖPRÜSÜ’NÜ 20 ARALIK’TA HİZMETE SUNACAĞIZ

 

Yıkılan köprülerden Ayancık Terminal Köprüsü’nü bugün açtıklarının altını çizen Karaismailoğlu, diğer çalışmalara aynı hız ve yoğunlukta devam edeceklerini söyledi. Kumluca -2 Köprüsü’nü ve Kavlakdibi Köprüsü’nü önümüzdeki günlerde açacaklarına vurgu yapan Karaismailoğlu, Şevki Şentürk Köprüsü’nü 20 Aralık’ta, Azdavay Köprüsü’nü de 30 Aralık’ta tamamlayıp hizmete sunacaklarını açıkladı.

Köprülerle birlikte yol çalışmalarının da devam ettiğinin altını çizen Karaismailoğlu, şu bilgileri verdi:

“Kastamonu-İnebolu Yolu ve Devrekani-Çatalzeytin Yolu, Devrekani-Bozkurt yolları ile birlikte, Ağlı-Azdavay ayrımı-Şenpazar Yolu’nun muhtelif kesimlerinde yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Sinop’ta; köprülerle birlikte, Boyabat-Ayancık arasında dolgu çalışmaları, İkisu Köprüsü ile birlikte Yenikonak arası, Ayancık-Türkeli arası, Sinop-Ayancık arası ve köy yollarında onarım ve yapım çalışmaları aynı şekilde devam ediyor. Bartın ilimizde ise; Kavlakdibi, Kirazlı, Kumluca-1, Kumluca-2 yapımı ile birlikte Kozcağız-Kumluca-Abdipaşa Yolu sel hasarları yapım işlerimiz büyük bir hızla sürüyor.”

Ayancık Terminal Köprüsü’nün, 4 açıklıklı ve 110 metre uzunluğunda olduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, yapımına 5 Eylül’de başlanılan köprünün, 80 gün gibi kısa bir sürede tamamlandığına işaret etti. Karaismailoğlu, köprünün hizmete girmesiyle birlikte, Ayancık ilçesinin iki yakasındaki ulaşımın çok daha rahat, güvenli ve hızlı olacağını vurguladı.

 

MİLLETİN EFENDİ OLDUĞUNU, SİYASİ İKTİDARIN HİZMETÇİ OLDUĞUNU HİÇBİR ZAMAN AKLIMIZDAN ÇIKARMADIK

 

Afetin hemen ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Ağustos’ta Bozkurt İlçesi’ne gelerek incelemelerde bulunmasının vatandaşın devletine olan güvenini perçinlediğini ifade eden Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Çünkü bizim için; ‘Halka hizmet, Hakk-a hizmettir…’ Bizim düsturumuzda milletimize hizmet etmenin dışında başka bir gaye yoktur. Türkiye’nin her yanında devam eden projelerimizle üretim, istihdam, ticaret, kültür sanat ve eğitim hayatına canlılık katıyoruz. Bu ülkede milletin efendi olduğunu, siyasi iktidarın hizmetçi olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Afet Bölgesi’nde, bakanlıklarımızla, yerel yönetimlerimizle, sivil toplum örgütleri ile hep birlikte el ele omuz omuza vererek, çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Vatandaşımız afet sonrasında devletini hep yanında ve yakınında hissetti. Yaşanan tüm afetlerde dün olduğu gibi bugün de devlet olarak afetzedelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Nasıl, geçen yıl İzmir’de yaşanan deprem felaketinde evleri yıkılan vatandaşlarımıza evlerini bu kadar kısa zamanda teslim etmişsek, bugün burada yıkılan köprü ve yolların çok daha iyisini yaparak siz değerli halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Karış karış gezdiğimiz sokaklarda, ev ziyaretlerimizde hep vatandaşlarımızla beraber olduk. Saygıdeğer yöre halkımız, devletimize olan güvenini bir an bile kaybetmedi.”

 
Yerli Ecotorq Motor ve Ecotorq Şanzımanın Mükemmel Uyumunu Sürüşlerle Test Ettik
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Erkan, "Fayda Maliyet Analizi Yapıldığında Bu Meslek Cazip Gelmiyor"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Finlandiya Tektip Geçiş Belgeleri Kullanıma Açıldı
UND, temin edilen 200 adet ilave Finlandiya tektip geçiş belgelerinin kullanıma açıldığını açıkladı.
Köprüden Düşen Tır Alev Aldı
Köprüden Düşen Tır Alev AldıSürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ...
MAN Lion’s Coach ‘Seyahat Otobüsü’ Kategorisinde ‘Sustainable Bus Of The Year 2022’ Seçildi
‘Seyahat Otobüsü’ kategorisinde prestijli ‘Sustainable Bus Award (Sby ...
 
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, ''Tam Elektrikli Rakun Pro 2 ve Pro 3’ü Müşterilerimizle Buluşturmak İçin Sabırsızlanıyoruz''
Günümüzde hızla yükselen e-ticaret ve mobilite trendine yönelik müşterilerin ...
Scania, Kadın İstihdam Oranını Artırdı
İş hayatında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçmek için kadınlara ...
Demiryolu Sektörünün Buluşma Noktası, Eurasia Rail Ziyaretçilerini Ağırlıyor
Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük üç demiryolu fuarından biri ...
 
Koçaslanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, 'Kapaklı Damper Üretimine Başlıyoruz'
Koçaslanlar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan İzmir’deki ...
Bulgaristan İkili Geçiş Belgelerinin Dağıtımına Başlandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bulgaristan ikili geçiş belgelerinin ülkemize ...
Polonya 3. Ülke Geçiş Belgeleri Tükeniyor
UND, Polonya 3.ülke geçiş belgeleri 25.11.2021 tarihi itibariyle 37 adet ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
sondakika
fahrer
dikkat
kamyonum
türkiye
treyler
news
lkw
src