Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
6 Şubat 2018 Salı - 13:28

Scania, 2018 Yılı Hedeflerini Açıkladı

Ağır ticari araç pazarı 2017 yılında 18 bin 554 adet satışla tamamlandı. 18.343 adetlik satışla tamamlanan 2016 yılına göre toplam pazar yüzde 1 büyüdü. Ağır ticari araç pazarında 2017 yılında 6.931 adet çekici, 11.623 adet kamyon satıldı. İnşaat sektöründe gerçekleşen dev projeler kamyon pazarını da destekledi ve toplam pazarda satışların yüzde 63’ü kamyon olarak gerçekleşti.

Scania, 2018 Yılı Hedeflerini Açıkladı

Scania, 2017 yılını 1.697 adetlik satış ve yüzde 9.1 pazar payı ile tamamladı. Satışlarının 243 adedi kamyon, 1.454 adedi çekici olarak gerçekleşti. 

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Satış Müdürü Gökhan Altun, Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat ile Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel’in katılımlarıyla gerçekleştirilen basın buluşmasında, 2017 yılı değerlendirildi ve 2018 yılı hedefleri aktarıldı.

“Yeni araçlarımız ile pazar payımızı artıracağız”

2017 yılında pazarın beklenenin aksine büyüdüğünü belirten Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin 2017 yılını “Pazarı inşaat sektöründeki hareketlilik, halihazırda devam eden ve yeni başlayan mega projeler sayesinde kamyon satışları domine etti. 2017 yılında 1.697 adetlik satışımızın 1.454 adedi çekici segmentinde gerçekleşti. Bu satışlarla birlikte 6.030 adetle kapanan ithal araç pazarında yüzde 28’lik pazar payı elde ettik” sözleriyle değerlendirdi.

2017 yılında Scania’nın yeni inşaat serisi araçlarının tanıtımını yaptıklarını hatırlatan Eksin “Geçtiğimiz yıl İsveç’te lansmanını gerçekleştirdiğimiz yeni inşaat serisi araçlarımız ile ülkemizin en önemli sektörlerinden inşaat sektöründe daha fazla pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda sizlerin de katılımı ile İstanbul Park’ta tanıtımını gerçekleştirdiğimiz Yeni Nesil Scania çekicileri de satışa sunduk. Sağlamlık, güvenlik donanımları, dayanıklılık ve yakıt tasarrufu özellikleri, yeni nesil araçlarımızı bütünüyle tanımlıyor. 2018 yılında satışlarımız ile birlikte pazar payımızı da artırmak için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

“Satılan her 5 çekiciden 1 tanesi Scania”

2017 yılında çekici segmentinde yüzde 21 pazar payına ulaştıklarını belirten Scania Satış Müdürü Gökhan Altun “Çekici pazarı ne kadar daralsa da biz pazar payımızı yüzde 21’e çıkarttık. 3 yıl önce yüzde 7 olan pazar payımızı 3 kat artırdık. 2017 yılında satılan her 5 çekiciden 1’i Scania oldu. 2018’de toplam pazarın 20 bin civarında olacağını öngörüyoruz. Yüzde 10 pazar payı elde etmek amacıyla 2 bin araç satışı hedefimiz bulunmakta. Çekicideki pazar payı hedefimizin de yüzde 22 ve üzeri olması için çalışacağız. Şu anda 16 yetkili satıcı ve 20 yetkili servisimiz bulunmakta. Bu sene satış ve serviste Kayseri’de Özaltın,  Mersin’de Akdeniz Ağır Vasıta, servis tarafında ise İstanbul’da (Avrupa ve Anadolu Yakası) ve Gaziantep’te Tırsan ile Adapazarı’nda Koçaslan Scania ailesine katıldı.

Kamu tarafında da iyi bir atak yaptık. Bugün yollarda sıkça Scania çöp kamyonu, yol süpürme aracı veya Scania itfaiye aracı görebiliyorsunuz. 2018 yılında yeni araçlarımız ile daha da iddialı olacağız. Bu yıl şehir içi ve bölgesel dağıtım araçlarımızın lansmanını Türkiye genelinde roadshowlarla tanıtacağız” açıklamasında bulundu.

“Sektörde dijitalleşen ilk markayız”

Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel ise Scania’nın sektörde dijital dönüşümü gerçekleştiren ilk marka olduğunu söyledi. Yücel sözlerine şöyle devam etti; “Bu dijital dönüşümün birkaç ayağı bulunmakta. Öncelikle SESS (Scania Entegre Sürüş Sistemleri) ile Türkiye’de 7 bin, tüm dünya genelinde 250 bin araçtan anlık veri transferi yapıyoruz. Sürücü koçluğu uygulamamız ile de sürücülerimize dokunabiliyoruz. Sürücü ligi ile gelen dataları oyunsallaştırarak sürücülerimizin daha verimli olmasını sağlayabiliyoruz. Sistem sayesinde, 7 bin aracın toplam verisini kullanarak bir sektör endeksi hazırlıyoruz. Ayrıca sosyal medyaya çok önem veriyoruz. Facebook’ta 193 bin Instagram’da 20 bin takipçiye ulaştık” dedi. 

Yücel “Ayrıca “Scania’m Cepte” ve “Scania’m Sapasağlam” uygulamalarımız bulunmakta. Şu ana kadar 5 bin indirme gerçekleşen Scania’m Cepte uygulamasını müşterilerimizle ana iletişim kanalımız haline getirmeyi hedefliyoruz. Scania’m Sapasağlam uygulamamız ise gönüllülük usulüne dayalı. Yolda gördükleri Scania araçlarda herhangi bir eksiklik varsa bize bildiriyor. Biz da araç sahibini davet edip kişiye özel kampanya ile onarım gerçekleştiriyoruz. Bize bildirimi yapan kişiye de Scania butik ürünlerinden hediye veriyoruz. Şu ana kadar 5.250 kişi bu uygulamayı indirdi ve  1.500 üzerinde geri bildirim aldık. Dijitalleşme atağımız eğitimleri de kapsıyor. Firmanın teknisyenini buraya getirmek yerine uygun olan eğitimleri dijital ortamda onların ayağına götürüyoruz” şeklinde konuştu.

“Her koşulda müşterimizin yanındayız”

Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat ise dijital sistemleri dünyada en iyi kullanan distribütör seçildiklerini hatırlatarak “Uydudan bağlantıda SESS’te birinciyiz. Müşterilerimizin izniyle araçlara her ay bağlanıyoruz. Araçları görüp, bir problem var mı, herhangi bir ihtiyaçları var mı, kullanım süresinden dolayı bir risk bulunuyor mu diye bakıp müşterilerimizi ve sürücülerimizi bilgilendiriyoruz. Bir nevi önleyici hizmet veriyoruz diyebiliriz” dedi.

Canbulat, rekabet edilebilir, herkesin kolaylıkla ulaşabileceği rakamlarla bakım yaptıklarını belirterek “Sadece yedek parça ve işçilik satmıyoruz. Fiks paketler oluşturup müşterimize seçenek de sunuyoruz. Bakım anlaşmalarını TL bazlı yapıyoruz ve böylece müşterilerimiz dövizdeki dalgalanmalardan etkilenmiyor. 2017 yılında 1.700 adet bakım anlaşması yaptık. Ayrıca Scania kasko sayesinde herhangi bir kazada orijinal yedek parçalarla aracı ilk günkü gibi onarıyoruz. Tüm müşteri şikayetlerini ortalama 1 gün içerisinde çözerek, müşterilerimize her koşulda beklentilerinin üzerinde hizmet vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 
Tesla'nın Rakibi Porsche Oluyor
 
"Lojistik Sektörü 2017 Yılında Büyüdü"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toyota Land Crusier Yenilendi
Toyota’nın, en zorlu arazi şartlarındaki yeteneği ve şehir yollarındaki ...
Kayıtlı Araç Sayısı 22 Milyonu Aştı
2017 Aralık sonu itibarıyla Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 2016 ...
Otomotiv İhracat Şampiyonları Belli Oldu
Türkiye ihracatının 12 yıldır üst üste lider sektörü olan otomotiv endüstrisinde ...
 
ODD'den Hurda Araçlar Hakkında Açıklama
Otomotiv Distribütörleri Derneği, Torba Kanun Tasarısı ile 16 yaş üstü ...
Hurda Araçlara Ötv İndirimi Getiriliyor
16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara yeni araç alımlarında ÖTV indirimi yolda.
'Hangi Aracı Kullanıyorsunuz?' Anketimiz Sona Erdi
Kamyonum Dergisi olarak düzenlemiş olduğumuz ‘Hangi aracı kullanıyorsunuz?’ ...
 
Busworld İlk Kez İzmir'de Olacak
HKF Fuarcılık A.Ş., Busworld Europe, TOF (Tüm Otobüsçüler Federasyonu) ...
Tırsan Ocak Ayı İçin Rekor Sinyali Verdi
2017 yılında ihracatını %30 artırarak ihracat rekorunu kıran Tırsan, 2018 ...
Renault,Nissan,Mitsubishi Ortaklığından Yüksek Satış
Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors’un toplam satışları 2017 yılında, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
sondakika
src
kamyoncu
truck
şoför
news
haberler
bus