Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Eylül 2011 Çarşamba - 13:18

STARPET’TE KALİTELİ BENZİN CEP YAKMIYOR

EPDK’nın 18 Eylül intifa süreci, akaryakıt sektöründe kaliteli petrolü uygun fiyatla satmanın yolunu açtı. İstikrarlı bir büyüme ile pazar payını genişletmeyi hedefleyen Starpet, her ilde uyguladığı indirim kampanyaları ile dağıtım şirketlerinin aldıkları yüksek kar oranlarından feragat ederek, kar oranlarını yüzde 2-3’lere çekti.

STARPET’TE KALİTELİ BENZİN CEP YAKMIYOR

 

Starpet, yüzde 7-8’lik payı ise tüketiciye indirim olarak yansıtıyor. Starpet’in uyguladığı kampanyalar bayram boyunca da tüketicilerin cebine olumlu yansıdı. Kaliteli benzini uygun fiyata alan tüketicilerin uğrak istasyonları haline gelen Starpet’te bayram boyunca satışlar 10 kat arttı. Normal günlerde 300 ila 500 arasında değişen araç trafiği 1000-1500’lere ulaştı.


Yaptığı akaryakıt indirimleri ile adından sıkça söz ettiren Starpet, bu kampanyalarına önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edeceğinin müjdesini veriyor. EPDK’nın düzenlemeleri ile birlikte bazı akaryakıt dağıtım şirketlerinin kar oranlarının yüzde 2-3’lere çekilmiş olması tüketicilerin cebine olumlu yansıdı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, “Biz, devletin öngördüğü rakam neyse bundan yüzde iki-üç kar alıyoruz, yüzde altıyı da halkın menfaati için indirim olarak uyguluyoruz, söz konusu indirimler tüketicinin çıkarınadır. Tüketiciler bu konuda içlerini rahat tutsunlar, Starpet’te ‘indirimli akaryakıt, kaliteli akaryakıt’tır. Bugün Starpet dahil tüm akaryakıt dağıtım şirketleri EPDK kontrolünde akaryakıtları TÜPRAŞ’tan alırlar ve dağıtımları kendilerinin kar oranlarını hesaplayarak gerçekleştirirler. Biz bu iş için yeterli olan yüzde 2-3’lük kar oranları ile çalışıyor ve diğer kısmı ise tüketiciye indirim olarak yansıtıyoruz” dedi.

Özel günlerde özel indirimler Starpet’te
Murat Okalin, indirim kampanyalarının tüketiciler tarafından çok büyük ilgiyle karşılandığının altını çiziyor ve kampanyaların sürekli hale gelmesinde tüketicilerin teşviklerinin etkili olduğunu belirtiyor. Önümüzdeki günlerde de kampanyalarla ilgili yeni projelerinin süreceğinin altını çizen Okalin, “Halihazırda devam eden ayda bir kerelik kampanyalarımız müşterilerimiz istekleri doğrultusunda sürecek. Ayrıca özel günlerdeki özel kampanyalarımız yine olacak” dedi. Bayramda yaptıkları indirimlerle birlikte satışların 10 kat arttığına ve araç trafiğinin de 300- 500’lerden 1000- 1500’lere çıktığını hatırlatan Okalin, akaryakıt alanında yüzde 7-8 oranındaki indirimlerin normal olduğunu ifade etti. Okalin, indirimli yakıtın kaliteli de olabileceğini tüketiciye gösterdiklerini ve piyasada önemli rol oynayan hükümet, EPDK, Dağıtım Firmaları ve Rekabet Kurumu gibi aktörlerin aldıkları kararlarda, akaryakıt tüketicilerinin menfaatlerini kollaması gerektiğini vurguluyor.

Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin: “18 Eylül intifa sürecinden sonra alınan kararlar bayiler lehine olmuştur. Tüm bu düzenlemeler tüketiciye olumlu yansıdı. Birçok ilde farklı dağıtım firmaları adı altında indirimler yapılmaya başlandı. Bu dönemde bizim de çok önemli kazanımlarımız oldu ve bu kazanımları tüketicilerimizle indirim olarak paylaştık” dedi

Murat Okalin, Türk sermayeli bir şirket olduklarını vurgulayarak yoğun ilgi gören indirim kampanyalarıyla ilgili olarak şu açıklamayı da yapıyor: “Kayseri, Konya, Mersin, Kocaeli ve İstanbul’u pilot iller olarak görüyoruz. Buralarda belli günlerde indirim kampanyaları gerçekleştiriyoruz. Böylece, bilinçli bir tüketici toplumu oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken, kalitemizden asla ödün vermiyoruz ve denetim araçlarımızla bayilerimizi sürekli kontrol ediyoruz.”

Starpet, bayilere en düşük maliyetli hizmeti vermek için kendi nakliye şirketini kullanıyor. Murat Okalin bu uygulama ile ilgili olarak da şu açıklamayı yapıyor: “Bölgelerin ağırlığına göre araçlar tahsis ettik. Sektöre otomasyon hizmeti de vermek istedik ve bununla ilgili Startech şirketimizi de kurduk. Bu şirketle akaryakıt istasyonları arasında otomasyonu sağladık.” Starpet bu uygulamasıyla hem bayileri için daha düşük maliyetler hedefliyor, hem de tüketiciler için daha uygun fiyata kaliteli yakıta ulaşma imkanı sunuyor.
 

 

 
Iveco’dan 5 adetlik Stralis teslimatı
 
Ford Transit Connect New York Şehir Taksilerine yeni bir tarz kazandırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Iveco’dan 5 adetlik Stralis teslimatı
Iveco’nun Istanbul yetkili satıcılarından Iveco Otomotiv Matriks A.Ş’ye ...
Benzine 10 kuruş zam geldi
Tüketiciler ham petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle akaryakıt fiyatlarında ...
Otomotiv yan sanayinin devleri Ankara’da buluştu
Türkiye’nin dört bir yanından gelen otomotiv yan sanayi temsilcileri, ...
 
Kamyoncular meslektaşlarını ihbar etti
DÜZCE Kamyon ve Tır, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz ...
Kırıkkale’de kaza: 2'si ağır 17 yaralı
Kahramanmaş'tan Ankara'ya giden yolcu minibüsü, Kırıkkale yakınlarında ...
SCANIA EURO 5 MOTORLU ARAÇLAR TÜRKİYE YOLLARINDA
2012 model G-serisi çekici ve kamyonlarını müşterilerine tanıtmaya başlayan ...
 
BİRMOT, FIAT İÇİN EN İYİ SERVİS NOKTASI OLDU
Türkiye’nin lider otomotiv perakendecilerinden Birmot, Fiat kullanıcıları ...
Shell’de aracınızın markası, yaşı, kilometresi sorulmaz
SHELL’DEN YAKIT ALANLARIN ARACI GÜVENCE ALTINDA
HYUNDAI i40’A GÜVENLİKTE 5 YILDIZ
Hyundai’nin tamamen Avrupalı yeni modeli i40, Euro NCAP’in gerçekleştirdiği ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckbussondakikasrclkwnewstreyler haberler Kamyon