Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Ocak 2007 Perşembe - 00:00

SCANIA, Dünyanın En İyi Kamyon Şoförlerini Arıyor

SCANIA, Dünyanın En İyi Kamyon Şoförlerini Arıyor

İşveç kökenli kamyon ve otobüs üreticisi Scania, beş kıtanın dört bir yanından toplam 40 ülkede, dünyanın en iyi kamyon şoförlerini bulmak için seçmelere başlıyor.

Scania’nın “Avrupa’nın Genç Kamyon Sürücüleri” yarışması global bir çerçeveye doğru genişliyor. Ayrıca Scania, 2007 yılı içerisinde,  Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile birlikte “karayolu güvenliği” konulu çeşitli seminerler de düzenlemeyi planlıyor.

Scania Yetkilisi Cecilia Edström, “Ağır araç taşımacılığında, kesinlikle en önemli faktör sürücülerdir. Taşıtlar ve altyapı sistemleri belli ki büyük önem taşırlar, ancak karayolu güvenliği birincil öncelikte bir sorun olma niteliğindedir. Bu yarışmalar sayesinde, profesyonel sürücülüğün artmasına ve bununla birlikte sadece yol güvenliğinin değil kazançlı taşımacılık şirketlerinin öneminin de vurgulanmasına yardımcı olmak istiyoruz. Taşımacılık alanına daha fazla yetenekli genç sürücüyü çekmeyi istiyoruz.” dedi.

Nakliye sektöründe güvenliği arttıran ve verimli yakıt kullanımını geliştiren eğitim programlarına artan bir ilgi söz konusu. İyi sürüş tekniğinin kazanımı trafik akışının iyileşmesine katkıda bulunduğu gibi yakıt tüketiminin ve global olarak egzoz kirliliğinin azalmasına da yardımcı oluyor. Bu programlar sayesinde nakliyeciler hem yakıtlarını ve taşıtlarını koruyor, hem de araçlarındaki yıpranmayı azaltıyor ve sonuç olarak da olumsuz çevresel etkilerin azalmasına sebep oluyorlar.

Scania Satış ve Servis Grup Şefi, projeyle ilgili yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Yol güvenliğinin, vasıflı ve bilinçli sürücülerinin topluma, taşımacılık şirketlerine ve çevreye yararı olur. Bu sonuçla, sürücü eğitimleri, müşteri içir değer doğuran bir hizmettir.”

Avrupa Ülkeleri İçin Büyük Final Eylül’de

Yarışma, zorunlu sürücü eğitimleri ile ilgili Avrupa Birliği direktifiyle belirtilen teorik ve pratik testlerden oluşuyor. Bu yeni direktifin amacı, sürücü güvenliğine odaklanan ve sürücülerin güvenlik standartlarını arttıran, sadece toplum üzerinde değil taşımacılık sektöründe de pozitif etkileri olan bir profesyonel eğitimi tanıtmak.

Ağır taşıt sürücüleri için organize edilen en büyük yarışma 2005’de gerçekleşti ve 26 Avrupa ülkesi ile beraber Arjantin, Brezilya, Tayvan, Güney Afrika’dan 30 bin kadar yarışmacıyı kendisine çekti. 2007’de yapılacak yarışmada ise Avustralya, Güney Kore, Malezya, Botswana, Nambiya ve Tanzanya da yarışacaklar. Avrupa’dan da, Bulgaristan yarışmaya eklenenler arasında. Afrika ülkeleri, “en iyi otobüs sürücüsü” dalında yarışmaya katılacaklar.

Yarışmaların yükselme turları 2007’nin ilk aylarında gerçekleşecek ve ulusal finaller ise bu tarihleri izleyecek. Avrupa ülkeleri için büyük final Eylül ayında gerçekleşecek.

 
Bu Kamyoncular Ne yapsın!
 
Yeni Başvuru Formları Yayınlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
trucksondakikakamyoncukamyonumsrcnewsdikkatşoförfahrer