1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Gündem
  4. Renault İle Daimler İşbirliği Yapacak

Renault İle Daimler İşbirliği Yapacak

 İki Devden İşbirliği Renault ve Nissan ittifakı, Alman Daimler otomobil şirketiyle işbirliği yapacak.

  • | Kamyonum
 

Şirket kaynaklarından alınan bilgiye göre, resmi açıklaması daha sonra yapılacak olan işbirliği yedek parça ve araştırmada ittifak yapmayı içeriyor.

Şirketler, işbirliği için birbirlerinden yüzde 3 oranında hisse değişimi yapacakları da belirtildi.

Fransız Sanayi Bakanı Christian Estrosi düzenlediği basın toplantısında, Renault'un yönetim kurulunun Daimler ile yapılacak ortaklık anlaşmasını görüşmek için toplandığını söyledi.

Renault ve Daimler ortaklık görüşmelerine ilişkin şu ana kadar herhangi bir yorum yapmadı.

Japon Nikkei gazetesinde yer alan haberde, Renault'un patronu Carlos Ghosn ile Daimler'in patronu Dieter Zetsche'nin konuya ilişkin yarın Brüksel'de ortak bir basın toplantısı düzenleyebileceği belirtildi. Bu bilgi henüz resmi olarak doğrulanmadı.

Otomotiv sektörü uzmanları, Renault'un Japon otomotiv şirketi Nissan ile yaptığı evliliği de çok başarılı buluyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz