Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Eylül 2015 Çarşamba - 10:35

Renault Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Yeni Megane’ın İlk Gösterimini Gerçekleştiriyor

Yeni Megane son derece rekabetçi kompakt otomobil segmentinde dinamik stili ve üst segmentten aldığı teknolojilerle hemen göze çarpıyor.

Renault Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Yeni Megane’ın İlk Gösterimini Gerçekleştiriyor

Renault Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gösterimini gerçekleştiriyor.Yeni Megane görücüye çıkıyor. Yeni Megane her ihtiyaca yönelik motor seçenekleriyle 2016 yılının başında showroomlardaki yerini alacak.
Dinamik dış tasarım: Yeni Megane, son derece rekabetçi bir segmentte, dinamik çizgileri, sıradışı ön ve arka far tasarımı ile dikkat çekiyor.
Yeni Espace ve Talisman’da yer alan üst segment teknolojileri: Multi-Sense, renkli baş üstü göstergesi, 8.7-inçlik portre formatındaki R-Link 2 ekranı ve bir dizi sürücü destekleri. ·  Megane’ın GT versiyonu Renault Sport uzmanlarıyla birlikte tasarlandı. Yeni Megane GT modeli 4Control teknolojisini bu segmentte kullanan ilk otomobil. Megane GT, Renault Sport tarzını bünyesinde barındıran iç ve dış tasarıma sahip.
Renault, Talisman’ın Sport Tourer versiyonunu sunuyor 
Renault’nun yeni sport tourer modeli zarif hatları sıra dışı bir duruşla bir araya getiriyor. Araç 2016’nın ilk yarısında satışa çıkacak. Söz konusu model, Talisman’ın Temmuz ayında ilk gösterimi gerçekleştirilen ve 2015 yılı bitmeden satışa sunulacak olan D sedan versiyonuyla birlikte ürün gamında yer alacak. 
Talisman Sport Tourer’ın sundukları:
·  Aktif amortisörlerle birlikte kullanılan 4Control sayesinde eşsiz sürüş keyfi ve kişiselleştirilebilir Multi-Sense teknolojisi.
·  Cömert kabin alanı ve konfor; ön koltuklarda entegre havalandırma ile birlikte bu geniş alan Talisman Sport Tourer’ın sınıfında en iyiler arasında yer alıyor.
·  R-Link2 multimedya tablet, BOSE® Surround Sound ve bir dizi sürüş desteği sayesinde üst düzey seyahat konforu.
·  Yaklaşık 1,700dm3 ‘lük taşıma kapasitesi(VDA).
Yeni Megane’ın dinamik duruşu dengeli orantılar sayesinde mümkün oldu. Araç, üçüncü nesil Megane’dan 64mm daha uzun (4,359mm) ve 25mm daha alçak (1,447mm). Daha geniş tekerlek aralıkları (önde: 1,591mm, +47mm/ arkada: 1,586mm, +39mm) ve dingil mesafesi (2,669mm, +28mm) rakiplerine göre daha uzun. Otomobilin arka çıkıntısı ise bir önceki versiyonuna göre daha kısa tutuldu. Sunulan jant çeşitleri 18 inçe kadar çıkabiliyor.
Yeni Megane, büyük elmas logo ve geniş ızgara ile Renault marka kimliğini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca, hem önde hem de yanlar boyunca krom detaylar göze çarpıyor (cam çerçeveleri, yandaki logo ve kapı kolları).
Aerodinamik özellikler de tasarımda önemli rol oynuyor. Önde her iki yanda yer alan hava delikleri, arkadaki deflektör ve aerodinamik sürüklenmeyi azaltmak amacıyla otomatik kapanan motorlu kanatçıklar buna birkaç örnek.
Güçlü omuzları sayesinde Yeni Megane, Renault markasını genlerine işlemiş olan ayrıntıları bünyesinde barındırıyor. Gövdenin ve kaputun alt kısmındaki düzenli ve hassasiyetle belirlenmiş hatlar otomobilin dinamik duruşuna katkı sağlıyor.
Temmuz ayında ilk gösterimi gerçekleştirilen Talisman’dan ilham alan yeni Renault Megane önde ve arkada hem gündüz hem de gece sıra dışı bir far tasarımı imzası taşıyor. Böylece markanın görsel kimliği ön plana çıkarılıyor.
Önde yer alan gündüz sürüş ışıkları LED teknolojisine sahip. Söz konusu C-şekilli ışıklar aracın ön kısmına iddialı bir görünüm kazandırmak maksadıyla aşağıya, tamponlara kadar iniyor. Yeni Megane’ın daha üst versiyonlarında hem kısa hem de uzun huzme fonksiyonlarına sahip tam-LED aydınlatma modülleri bulunuyor. Söz konusu Pure Vision LED teknolojisi halojen aydınlatma sistemlerine göre gece görüşünde dikkate değer bir iyileştirme sağlıyor.
Hepsi LED olan arka aydınlatma ünitelerinde sürekli yanan kuyruk lambaları yer alıyor. Söz konusu yeni yatay far tasarımı aracın genişliğine vurgu yapıyor. Yeni Edge Light teknolojisi sayesinde derin, mor esintiler taşıyan kırmızı bir ışık ile 3D fırça darbesi etkisi uyandırılıyor.
Yeni Megane’daki seyahat konforunu en üst düzeye çıkarmak amacıyla kullanılan malzemelerin kalitesine çok önem gösterildi.
Sürücünün etrafına yerleştirilen ekipmanla L-biçimli bir kokpit yaratıyor. Bir üst sınıftaki araçlar için düşünülen tam renkli baş üstü göstergesi yeni Megane’da da yer alıyor. Ek olarak, ön panelde 7 inçlik renkli TFT (Thin Film Transistor) gösterge ekranı bulunuyor. Ayrıca portre formatlı 8.7-inçlik R-Link dokunmatik ekran  da kolay erişilebilir şekilde orta konsoldaki yerini aldı.
Kabin ortamının kalitesine ve uyumuna da büyük özen gösterildi. Ön göğüs için tercih edilen yumuşak dokunuşlu malzeme kapı kaplamaları boyunca zarif biçimde uzanıyor. Bu malzeme aynı zamanda ön panelin alt kısmından orta konsola doğru da uzanıyor. Üst versiyonlarda deri kaplamalı direksiyon simidi ve direksiyonun kendisinde, gösterge, havalandırma, konsol ve düğme çerçevelerinde zarif krom detaylar yer alıyor.
Orta konsol son derece geniş ve yüksek olup, ileri/geri ayar imkanı veren kolçak ile donatıldı. Üst versiyonlarda ise iki ince ışık çizgisi sayesinde dikkatler konsolda toplanıyor. Söz konusu ışığın tonu Multi-Sense teknolojisi sayesinde kişiselleştirilebiliyor.
Bose® audio sistemleri ise yüksek kaliteli bir ses ortamı yaratıyor. Bose ve Renault mühendisleri dokuz adet hoparlörü, subwoofer’ı ve dijital amplifikatörü optimize etmek için yakın işbirliği içinde çalıştı. Sistem son derece hassas, dengeli ve kristal gibi berrak bir ses sağlıyor. 
Dikkatle şekillendirilmiş koltuklarda kullanılan çift yoğunluklu köpük sayesinde araç, yolcularına optimum konfor ve destek sağlanıyor. Koltukların şekli yeni Espace ve Talisman’dakiler ile aynı.
İlhamını iç mekân mobilyalarından ve deri ürünlerden alan seçili malzemeler sıcak ve modern. Koltuklardaki ve kapı kaplamalarındaki üst dikişlerin işçiliğine Megane 3’e oranla daha fazla özen gösterildi.
Yeni Megane’da beş döşeme tipi bulunuyor ve hepsi de siyah tonlarında. Üst versiyonlarda Alcantara® ile ortaklaşa geliştirilen kadife malzemeler bulunuyor. Bu sayede güçlü bir görünüm ve 3 boyutlu yoğun bir siyah etki yaratılıyor.
Üst versiyonlarda ısıtmalı koltuklar ve elektrikli bel desteği ayarı mevcut. Sürücü koltuğunda ise masaj fonksiyonu dahi var.
Yeni Megane’ın bagaj kapasitesi 384dm3 VDA (434 litre). Bu, kompakt otomobil sektöründe ikinci en büyük kapasite; üstelik ilave 25 litrelik saklama gözleri de sunuluyor. 175 mm’lik arka diz mesafesi Megane 3’e oranla 20mm daha fazla. Omuz genişliği ise (önde 1,441mm ve arkada 1,390mm) segmentinin en iyileri arasında. Konu arka yolcu alanı ve bagaj kapasitesi olunca Yeni Megane en iyisini sunuyor.
 
Laurens van den Acker – Tasarım Direktörü : “Yeni Megane, Renault’nun ürün gamında göze çarpan yeni tasarım anlayışının bir parçası. Yeni Megane’ın dinamik hatları duygulara ve statü anlayışına hitap ederken, sahip olduğu iddialı orantılar, yoldaki sağlam duruşu ve güçlü omuz yapısı markanın Latin kökenlerine atıfta bulunuyor. Yeni Megane önde ve arkada hem gündüz hem de gece sıra dışı bir far tasarımı imzası taşıyor ve zarif iç mekanı kokpit havasını yansıtıyor.” 


 

 
Bosch’un Yakıt Filtreleri Kullanıcılardan Tam Not Alıyor
 
Bosch Otomotiv Pazarında Etkin Bir Rol Oynuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bosch’un Yakıt Filtreleri Kullanıcılardan Tam Not Alıyor
Bosch’un her motor tipine uygun özel yakıt filtreleri, gösterdikleri üstün ...
Çinli Kızlar Büyüledi
Çinli Kızlar Büyüledi
Lexus Sportif Ruhunu Yeni Rx ile Gösterdi
Bu yılın son aylarında Türkiye pazarına girecek olan Lexus’un SUV modeli ...
 
Toyoto’dan Frankfurt’ta 2 Dünya ve 1 Avrupa Prömiyeri
Toyota, 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda hibrit teknolojisindeki yenilikleri ...
TomTom İlk Haritayı Almanya’da Tamamladı
Almanya, TomTom’un tüm karayollarını kapsayan otomatik sürüş haritasını ...
Petlas’tan “Kış Gelsin” Dedirten Kampanya
Türkiye’nin güvenli lastiği Petlas, düzenlediği özel kış lastiği kampanyası ...
 
Devlerin Yarışı
Devlerin Yarışı Büyülüyor.
Okul Servisi İçin Velilere Uyarı!
Eylül 2015 itibariyle Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde değişikliğe ...
Mercedes-Benz “Otomobilin Geleceği” temasıyla IAA Frankfurt Otomobil Fuarı’nda
Mercedes-Benz, bu yıl “Otomobilin Geleceği” temasıyla katıldığı IAA Frankfurt ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyekamyoncu haberler şoförtreylersondakikaKamyondikkatsrc