Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
2 Eylül 2008 Salı - 00:00

RUSYA GEÇİŞ BELGELERİ

RUSYA GEÇİŞ BELGELERİ

Değerli Meslektaşlarım…

Dünyadaki global kriz ne yazık ki; ülkemizi de etkilemiştir. Açıklanan verilerden de anlaşılacağı üzere ticaretimiz durma noktasına gelmiştir. Bunun yanında uluslararası taşımacılık sektörü bütün bu olumsuzluklara rağmen ayakta durmaya çalışmış.  Fakat bazı ülkelerin ekonomik korumacılık anlayışıyla geliştirdikleri birtakım düzenlemeler marifetiyle de, Avrupa’nın en güçlü ve modern karayolu taşımacılığı filolarından birine sahip olan genç ve dinamik sektörümüzün önü kapatılmak istenmektedir.

Bunun en son çarpıcı örneğini Rusya Federasyonu’nun anlaşılamaz tutum ve tavırlarında görmekteyiz. Bilindiği gibi Rusya Federasyonu ile halen yaşanmakta olan geçiş belgesi sorunu aşılamamış ve sektörümüz büyük zarar görmüştür. Bunun yanında ihracatçılarımız ve ülke ekonomisi de büyük zararlar görmüştür. 

Rusya Federasyonu geçiş belgeleri Mart 2009 tarihi itibariyle tamamen tükenmiş olup Rusya Federasyonu, anlaşma ve protokollere göre ülkemize vermesi gereken kota bakiyesi geçiş belgeleri ve Rus Nakliyeci araçlarına (araçlarımızı işsiz bırakarak) yük verilmesi karşılığında hak etmiş olduğumuz ödül (Bonus) belgelerini vermeye yanaşmamaktadır. Yani 2002 yılından bu yana uygulanmakta olan ve Rus nakliyeci araçlarına (araçlarımız işsiz bırakılarak) yük verilmesi karşılığında verilmesi gereken (Bonus)  ödül belgelerini yapılan anlaşmaları hiçe sayarak, vermeyeceğini çok açık ve net bir şekilde “sizi kandırdım” diyerek belirtmiştir. Bu duruma da en çok sevinen 3. ülke taşımacıları olmuştur. Çünkü ülkemizden Rusya Federasyonu’na olan taşıma payları hayal edemeyecekleri kadar artmıştır.

Sorunun çözümü ile ilgili olarak başta hükümet yetkililerimizin yoğun çabalarını takdirle karşılamakla birlikte, sektör temsilcilerinin yurt içi ve yurt dışındaki girişimlerini sürdürmelerinde ve soruna kalıcı bir çözüm bulunabilmesi için bu krizde Avrupa’nın en güçlü ve modern karayolu taşımacılığı filolarından birine sahip olan genç ve dinamik sektörümüzün rahat bir nefes alabilmesi ve yıllık yaklaşık 38.000 taşıma sefer sayımız olan, bu çok önemli pazarın kaybedilmemesi için tüm yetkililerin konuyu gündemlerinin baş sıralarına taşıyarak, sonuç alınıncaya kadar takip etmeleri gerekmekte olduğuna inanıyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum…

Metin DAĞLI

UND Yüksek İstişare Konseyi Üyesi

 
Kamyonum 47. Sayı
 
Castrol ve Volkswagen "Yılın Servis Danışmanı ve Teknisyeni"ni Seçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyon haberler srcsondakikakamyonumlkwbustrucktürkiye