Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Ağustos 2007 Salı - 00:00

Panasonic Lojistik Kamyonlarında Kendi Ürettiği Biodizel Yakıtı Kullanıyor

Panasonic Lojistik Kamyonlarında Kendi Ürettiği Biodizel Yakıtı Kullanıyor

Panosonic, üretim aşamasında gösterdiği çevre dostu faaliyetlerini, lojistik kamyonlarında kendi ürettiği biodizel yakıtları kullanarak geliştiriyor. Panasonic, bugün 18 lojistik kamyonu, 2 forklift ve 2 adet şirket çalışanının özel arabaları dahil toplam 25 araç ile 3 şehir otobüsünün çalıştırılmasında kullanılan biodizel yakıtı 2010 yılında Japonya'daki tüm grupları kapsayan bir faaliyet olarak teşvik etmeyi amaçlıyor. 1 kilo bio-yakıt kullanılması, 0.8 kg az petrol kullanımı sağlıyor ve ısıtıcı gazları azaltma maliyetini ise 70 yen (yaklaşık 0.43 euro) düşürüyor.

Panasonic Group şirketlerinden biri olan Home Appliance Company'den Shouji Matsuoka biodizel yakıtların Panasonic'in lojistik faaliyetlerinde kullanılmasıyla ilgili olarak, "Kullanılmış yemek yağını elden çıkarmak için para ödüyorduk ama şimdi yemek yağını değerli bir kaynak olarak kullanabiliyoruz. Bu, maliyetleri azaltırken aynı zamanda çevre üzerindeki yükün azaltılmasına da katkıda bulunuyor. Sanayi, hükümet, eğitim kurumları ve vatandaşlar arasındaki bu çevresel çabaların daha fazla gelişmesinden çok memnunuz" açıklamasını yaptı. Biodizel yakıtı arıtmak için bir partner bulmak gibi bazı zorluklara rağmen Panasonic bunu 2010 yılında Japonya'daki tüm grupları kapsayan bir faaliyet olarak teşvik etmeyi amaçlıyor.

Panasonic, kurduğu 7 biodizel arıtma tesisinden bir yılda toplam 9 bin 500 litre atık yemek yağını biodizel yakıt olarak arıtmayı amaçlıyor ve böylece Japonya'daki karbondioksit (CO2) azaltımına yıllık 30 ton katkıda bulunmayı hedefliyor. Ayrıca, Panasonic projeyi 2010 yılında Japonya'daki tüm fabrika ve şirketleri kapsayan bir faaliyet olarak teşvik etmeyi amaçlıyor.

Biodizel yakıtı, kullanılmış bitkisel yemek yağından üretiliyor. Biodizel yakıtlara, arıtılabilmesi ve dizel (veya hafif petrol) araçlarda kullanılabilmesi için, viskozite ve yanma noktasını düşürmek üzere etanol ve bir katalizör ekleniyor. Hafif petrol kullanımının azaltılması, daha çok CO2 egzoz azalımı olarak sonuçlandığı için biodizel yakıtı, çevre üzerindeki yükü azaltma konusunda yeni bir yol olarak son zamanlarda daha fazla ilgi görmeye başladı.

HEDEF GENİŞ KİTLELERE YAYMAK

Bu proje şirket içi bir çalışma olarak başlamasına rağmen Panasonic, Shiga Prefecture'deki diğer şirketleri ve yerel belediyeleri bu programa katılma konusunda teşvik ediyor. 5 Haziran 2007'de, Shira Prefecture, biodizel yakıt reklamıyla kaplanmış 3 şehir otobüsünün lanse edileceğini duyurdu ve bu otobüsleri tanıtmak için bir tören düzenledi. Bu otobüsler, Shiga Prefecture'deki Ritsumeikan Üniversitesi ve Panasonic Group fabrikalarının kafeteryalarından alınan atık yemek yağlarından elde edilen biodizel yakıtlarıyla çalışıyor. Shiga Prefecture, biodizel yakıtını kapsayan çevresel faaliyetlerini, yerel vatandaşları için geniş bir şekilde yayınlamayı ve gelecekte bu faaliyetleri daha ileriye taşımayı amaçlıyor.

 
Michelin, Peugeot 308'i Çevreci Energy Saver Lastikleriyle Donatıyor.
 
2008 Yılı Ubak Belgesi Başvuru Süresi Uzatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonnewskamyonumfahrertürkiyebusdikkat haberler treyler