Kamyonum
LOJİSTİKTESLİMATGÜNDEM FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
English
Driventic: Conventional Drive and Brake Technologies For Trucks

Driventic: Conventional Drive and Brake Technologies For Trucks

1 2 3 4 5 6
Dergi
24 Eylül 2012 Pazartesi - 17:44

PAGDER, EKONOMİ BAKAN YRD. MUSTAFA SEVER İLE ÇÖZÜM YOLLARINI GÖRÜŞTÜ

PAGDER, plastik hammadde ithalatına getirilen vergilerin sektöre yansıyacak olumsuz etkilerini aktarmak üzere Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa Sever ile makamında görüştü.

PAGDER, EKONOMİ BAKAN YRD. MUSTAFA SEVER İLE ÇÖZÜM YOLLARINI GÖRÜŞTÜ

PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci Başkanlığında PAGDER Yönetim Kurulu üyeleri , Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyarette Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa Sever’i ziyaret etti.

 

Plastik hammadde ithalatına getirilen vergilerin sektördeki firmaların global pazarlardaki rekabetini daha da azaltacağını aktaran komite, bu vergilerin hammadde ihtiyacının yaklaşık yüzde 80ini ithalatla karşılayan sektörümüzün rekabetçiliğine, üretimine, ihracatına ve istihdamına son derece olumsuz yükler getireceğini paylaştı. Hammadde İthalatının üzerine bindirilen vergilerin sektöre maliyetinin 260-300 milyon dolar arasında olacağını ve 35. haftada yapılan vergi artışı sonrası piyasalarda oluşan fiyat hareketliliğini kendilerine raporlanacağı söylenildi. Niyetin iyi ama yöntemin kötü olduğunun ifade edildiği görüşmede ayrıca, plastik sektör mensuplarının yapılan vergi artışına dair gerekçeli bir açıklamayı Ekonomi Bakanlığı’ndan beklediği iletildi.

 

PAGDER’in hassasiyetle bu konuyu takip ettiğini, ilgili tüm Bakanlıklar nezdinde dile getirileceğini ve hammadde tedarikçilerinin oluşan durumu fırsata çevirip çevirmeyeceğinin dikkatle takip edileceğini de ileten PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci,  ayrıca PAGDER Makine Komitesi ile birlikte İthalat Genel Müdür vekili Mehmet Azgın ile de bir toplantı gerçekleştirdi.  2009’un sonundan bu yana Ekonomi Bakanlığı ile ortak yürüttüğü 8477 GİTİP no’lu ikinci el plastik işleme makinaları ithalatındaki son durumun ele alındığı toplantıda karşılıklı olarak yaşanan sıkıntılar tartışıldı. PAGDER’in bu sıkıntıları kaldırmaya yönelik çözüm önerileri de sunuldu.

 

İthalat Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı Levent Akpınar ile de ayrı bir toplantı gerçekleştiren PAGDER Makine Komitesi, ithalatta gözetim uygulaması, damping ve korunma önlemleri ile ilgili bilgi alarak, daha önce yapılan ithalatta gözetim uygulaması başvurularının değerlendirilerek uzak doğudan ithal edilen enjeksiyon makinalarına ek mali mükellefiyet getirilmesini ve bir kota sınırlaması konulması noktasında yapılabilecek başvuruları da münazara etti.

 
NISSAN MODELLERİ ÖTV ARTIŞINDAN ETKİLENMİYOR
 
Continental Türkiye Web Sayfasını Yeniledi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NISSAN MODELLERİ ÖTV ARTIŞINDAN ETKİLENMİYOR
Otomotiv sektörünün son gündem maddesi olan Özel Tüketim Vergisi’ndeki ...
Honda Gymkhana’nın Üçüncü Etabı Sonuçlandı
Türkiye’nin en güvenli motosiklet sürücüsünü seçmek için düzenlenen Honda ...
CITROËN’DEN BİR İLK; ‘ARACINIZIN KİLOMETRESİNE ÖZEL’ İNDİRİM FIRSATLARI
Citroën kullanıcılarına araçlarının yaşı ne olursa olsun, ‘kilometreye ...
 
Michelin, AVM ve Üniversitelerde ‘Lastikte Doğru Hava Basıncı’nı Anlatacak
Michelin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Lastikte Doğru Hava Basıncı’ ...
Facebook’ta Akaryakıt Kazandıran Yarışma
Starpet, Facebook’taki sayfasında düzenlediği yarışmayla herkese akaryakıt ...
CHEVROLET’in Satış Lokomotifi Başkent Oldu
Son 4 yıldır Türkiye’de pazar payını düzenli olarak artıran Chevrolet’nin ...
 
Ford, ÖTV Artışından Kaynaklanan Fiyat Farkını Karşılıyor
Eylül ayında Ford sahibi olmak isteyenler, 1600 cc altı motora sahip araçlara ...
DACIA’DA ÖTV Farkı Yok!
Dacia markası, Eylül ayında ÖTV farkını müşterilerine yansıtmıyor.
Negmar, Eskihisar Topçular Feribot Seferlerini Başlatıyor
Negmar, Eskihisar Topçular arabalı vapur hattı seferlerini başlatmak için ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
R156 Uyumunu Tamamlayamayan Filolar Risk Altında
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
LojistikTeslimatGündemTicari AraçlarÖzel HaberRegülasyonlarLastik-Akaryakıt-AküDünyadanAraç Komponentleri
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bussrcsondakikatrucknewsfahrerşoförkamyonumdikkat