Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
English
Production Milestone for CeTrax: Electric Central Drive for Commercial Vehicles Passes the Ten Thousand Mark

Production Milestone for CeTrax: Electric Central Drive for Commercial Vehicles Passes the Ten Thousand Mark

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 11:46

Otokar İlk Yarıda Satışlarını Yüzde 53 Artırdı

Türkiye'nin öncü ticari araç üreticisi ve lider kara sistemleri ihracatçısı Otokar, 2025 ilk 6 aylık sonuçlarını paylaştı. Yıla güçlü bir başlangıç yapan Otokar’ın ilk yarıda toplam araç satışı 3.430 adet oldu. Otokar ilk 6 ayda 19,8 milyar TL ciro, 302 milyon USD ihracat geliri elde etti. İkinci çeyrekte gerçekleşen 412 milyon TL net kâr ile birlikte şirketin 6 aylık net zararı 79 milyon TL’ye geriledi.

Otokar İlk Yarıda Satışlarını Yüzde 53 Artırdı

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yurt içindeki ve küresel ölçekteki güçlü büyümesini sürdürüyor. Yılın ilk 6 ayında toplam 3.430 adet araç satışı gerçekleştiren şirket, bir önceki yılın aynı dönemindeki satış adetlerine göre yüzde 53 büyüme kaydetti. Otokar’ın yılın ilk yarısında cirosu önceki yıla göre yüzde 13 artarak 19,8 milyar TL ve  ihracatı 302 milyon USD oldu. İkinci çeyrekte gerçekleşen 412 milyon TL net kâr ile birlikte şirketin 6 aylık net zararı 79 milyon TL’ye geriledi.

"GLOBALLEŞME ADIMLARIMIZI BÜYÜK BİR KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ"

Otokar’ın ilk yarıdaki performansını değerlendiren Genel Müdür Aykut Özüner, “Otokar olarak global pazarlarda büyüme hedefimiz doğrultusunda ilk 6 ayda hem savunma sanayii hem de ticari araç alanında başarımızı sürdürdük. Savunma sanayiinde yakın dönemde aldığımız siparişlerin teslimatına odaklanırken yeni sözleşmeler kapsamındaki çalışmalarımıza devam ettik. Romanya’dan aldığımız 1.059 adetlik zırhlı araç siparişinin üretimine başladık. Ticari araç tarafında yurt içinde otobüs, kamyon ve pick-up satışlarımızı artırırken başta Avrupa’da olmak üzere yurt dışındaki araç parkımızı genişlettik” dedi.

Şirketin global ölçekteki etkinliğini artırdığını belirten Özüner, “Otokar olarak son dönemde önemli anlaşmalara imza attık. Fransa, İtalya, Romanya, BAE ve Kazakistan’daki iştirak şirketlerimizle farklı coğrafyalarda büyümeye devam ediyoruz. Otokar artık sadece ürün ihracatı ile değil, yerel üretim ve teknoloji transferi kabiliyetleriyle de global ölçekte ön plana çıkıyor. Bunun en somut örneklerinden biri de geçtiğimiz yıl sonunda imzaladığımız Romanya projesi. Önümüzdeki sene itibarıyla Romanya’da zırhlı araç üretimine başlayacağız” açıklamasını yaptı.

KAMYON SATIŞLARI YÜZDE 49 ARTTI, ÜRÜN AİLESİNE PICK-UP EKLENDİ

2025 yılında satışa sunulan Atlas 9'un olumlu etkisiyle Otokar'ın kamyon (7-15 ton) segmentindeki satışları, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49 artarak 648 adete ulaştı. 

2024 yılının son çeyreğinde Foton Tunland araçlarıyla pick-up pazarına iddialı bir giriş yapan Otokar, 2025’in ilk 6 ayında bu segmentte 905 adet satış gerçekleştirdi.

50'den fazla ülkeye otobüs ihraç eden Otokar, Avrupa’daki güçlü büyümesini sürdürdü. Otokar, 2025 yılının ilk yarısında İtalya'nın Siena, Arezzo ve Cagliari şehirlerine otobüs teslimatları gerçekleştirdi. 

TÜRK ZIRHLILARI AVRUPA'DA GÖREVDE

Kara araçları alanında NATO ve Birleşmiş Milletler'in uzun yıllardır tedarikçilerinden biri olan, 33 binden fazla askeri aracı, 40'tan fazla ülkede aktif olarak hizmet veren Otokar, yeni başarılara imza atmaya devam etti. Şirketin dünyaca ünlü ARMA 6x6 zırhlı aracı, Estonya'da göreve başladı. 2024 yılının son çeyreğinde Türkiye’nin tek kalemde aldığı en büyük kara platformu ihracatı sözleşmesine Romanya ile imza atan Otokar, ilk sene içinde teslim edilecek araçların üretimine hızla devam ediyor. Türkiye'de üretilen Romanya COBRA II araçlarının Mediaş'ta yerel entegrasyon faaliyetlerine başlandı.

 
Frigo Nevnak, 350 Adetlik Dev Tırsan Yatırımı ile 50. Yılını Karşılıyor
 
Yılnak, Heavy Lift Awards 2025’te Finalde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mercedes-Benz Türk Gençleri Geleceğe Hazırlıyor
Mercedes-Benz Türk, gençlerin eğitimine ve kariyer gelişimine desteğini ...
Mercedes-Benz Türk, Sürüş Deneyimini Yeniden Tanımlıyor
Mercedes-Benz Türk, ağır ticari araçlarda dijitalleşme vizyonunu bir adım ...
Scania Yeni Lokasyonlarda Büyümesini Sürdürüyor
Türkiye genelinde satış ve satış sonrası servis hizmeti ağını güçlendirmeye ...
 
Ford Otosan, Otomotivde Sektöre Entegre Okul Modelini Hayata Geçiyor
Ford Otosan, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle üretim deneyimini eğitimle ...
Yeni Bir Dönemin Kapıları Seyir Mobil ile Açılıyor!
Seyir Mobil, dijital takograf verilerinin yönetiminde devrim niteliği ...
Scania ile İsveç’te Test Deneyimi
Scania İsveç Stockholm’de basın mensuplarını ağırladı. Basın mensupları ...
 
MAN Elektrikli Kamyonların Seri Üretimine Başladı
Sürdürülebilir ulaşım çözümlerinin öncüsü MAN, tarihi bir eşiği geride ...
Mercedes-Benz eActros 600, Uzun Yol Testlerinde 1 Milyon Kilometreyi Aştı
Mercedes-Benz Türk’ün, uzun menzilli, tamamen elektrikli kamyonu Mercedes-Benz ...
Vito Tourer Vito’ya Bi’ Dünya Sığar. Sloganı ile Teste Çıkıyor
Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’ın bu yıl satışlarının yüzde 37’sini ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Taşıma Kooperatiflerini Dinliyor; Söylediklerini Duyuyor musunuz?
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srclkwKamyonkamyonum haberler trucktreylertürkiyenews