Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
26 Nisan 2021 Pazartesi - 12:03

Oto Servisleri Yılın İlk Çeyreğinde Yüzde 23 Kayıp Yaşadı

TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu, yılın ilk çeyreği özelinde kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. Pandemi gölgesinde geçen Ocak ve Şubat aylarında servis giriş adetleri geçtiğimiz seneye oranla yüzde 30 düşerken, kısıtlamaların gevşetildiği Mart ayında ise iş adetlerinin çok ciddi bir artışla 2019 Mart ayı cirosunu yakaladığı belirtildi.

Oto Servisleri Yılın İlk Çeyreğinde Yüzde 23 Kayıp Yaşadı

Ciro bazında ilk üç aylık dönemde ortalama yüzde 23 kayıp yaşanmasına karşın, en önemli gider kalemleri olan dövize endeksli boya ve sarf malzemelerinde ise yüzde 35 artışın kaydedildiği ifade edildi. TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu Başkanı Ünal Ünaldı "Cumartesi ve Pazar günleri oto servisleri için kritik bir öneme sahip. Hafta sonu kısıtlamalarının gevşetildiği Mart ayında gözle görülür bir hareketlenme yaşanması bu durumu tekrar kanıtlamış oldu. Ancak pandemi şartları nedeniyle yılın ikinci çeyreğinden umutlu değiliz. Üçüncü çeyrekte sektörün toparlanmaya başlayacağını öngörüyoruz." dedi.

Pandemi, yılın ilk çeyreğinde de otomotiv satış sonrası hizmetlerini olumsuz yönde etkilemeye devam etti. 2021'in ilk üç ayı ile ilgili değerlendirmede bulunan TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu, Ocak ve Şubat aylarında servis girişlerinin, pandemi etkisinin henüz yaşanmadığı 2020 yılı Ocak ve Şubat aylarına göre ortalama yüzde 30 düştüğüne dikkat çekti. Bu düşüşteki en büyük etken, hafta sonu kısıtlamaları sebebiyle hafta içi çalışan araç sahiplerinin, bakım ve onarım işlemlerini ertelemesi oldu. Öte yandan kısıtlamaların gevşetildiği Mart ayında ise oto servisleri girişleri, 2019 Mart ayı ortalamalarını yakalayarak önemli bir ivme kazandı. Ciro bazında ilk üç aylık dönemde ortalama yüzde 23 kayıp yaşanmasına karşın, en önemli gider kalemleri olan dövize endeksli boya ve sarf malzemelerinde yüzde 35 artış yaşandığı belirtildi. 

Sektörde umutlar üçüncü çeyreğe kaldı

TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu Başkanı Ünal Ünaldı, hafta sonunun oto servisleri için kritik bir öneme sahip olduğunu belirtirken "Hafta sonu kısıtlamalarının gevşetildiği Mart ayında gözle görülür bir hareketlenme yaşanması, bu durumu tekrar kanıtlamış oldu. Fakat vaka sayılarındaki artış ve kısıtlamaların tekrar hayatımıza girmesiyle yılın ikinci çeyreğinden umutlu değiliz. Oto servisleri bu dönemde ciddi zararlar etti. 2019 yılında ortalama 100 bin TL aylık cirosu olan bir oto servisinin cirosu 77 bin TL ye düştü. Ortalama 80 bin TL'lik gideri ise 96 bin TL oldu, giderler artarken, gelirler azaldı. Aylık 20 bin TL kar eden bir servis 20 bin TL zarara döndü. İkinci çeyrekte de bu durum devam edecek gibi görünüyor. Nisan ayının ilk iki haftasının verileri bu yönde. Bayram ve kapanmaları da göz önüne alırsak ilk çeyrekten daha zorlu bile geçebilir. Gerçek anlamda sektörün üçüncü çeyrekte toparlanacağını umut ediyoruz." dedi.

"Oto servisleri için yeni bir gelir kaynağı modeli geliştiriyoruz"

Oto servisleri ve sigorta sektörünün ayrılmaz bir bütün olduğuna dikkat çeken TOSEF Başkanı Ünaldı, hem sigorta sektörünün hem de otomotiv sektörünün gelişimine katkı sağlayacak yeni bir gelir modeli üzerinde çalıştıklarını belirtti. SEDDK Başkanı Türker Gürsoy'un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Ünaldı "Sayın  Gürsoy'un da ifade ettiği gibi sigorta sektöründe yenilikçi çözümler sunan ürünlere ihtiyaç var. Hem oto servislerine yeni bir gelir kaynağı oluşturacak, hem sigorta sektöründe pastayı büyütecek hem de tüketicilere güven sağlayacak bir iş modeli üzerinde TOSEF olarak çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Konuyla ilgili olarak pandemi koşullarına bağlı ilk fırsatta kurumu ve Sayın Başkanımızı ziyaret ederek projemizi aktarıp desteklerini arz edeceğiz." açıklamasını yaptı.

 
Uluslararası Nakliyat Çalışmalarında İhracat-İthalat Dengesi Kuruluyor
 
Ünaldı Madencilik Yeni Araç Yatırımlarında ‘MAN’ı Tercih Etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malatya Yeşilyurt Belediyesi İş Makinesi ve Kamyon Kiralayacak
Malatya Yeşilyurt Belediyesi, 11 kalem ve 18 adet araç ile 36 ay süre ...
TMGD’lerin Hizmet Verdikleri İşletme Sayısı Yükseltildi
Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, TMGD’lerin, hizmet verdikleri ...
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ''Bizim Gümrük Kapılarında 1 Dakika Bile Kaybetme Lüksümüz Yok''
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule ...
 
Slovenya, Macaristan ve Çekya Geçiş Belgelerinde Son Durum
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Slovenya transit geçiş belgelerinin ...
Almanya’da Dingillere Ağırlık Ölçüm Cihazı Takma Zorunluluğu
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Almanya’ya taşıma yapanlar için, ...
İtalya İkili Geçiş Belgeleri Tükenmek Üzere
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), İtalya ikili geçiş belgelerinden ...
 
TAYSAD'tan Tırsan'a Hem Patent Hem İhracat Ödülü
Dünyanın 55’ten fazla ülkesine ihracat yapan Tırsan, 2020’de patent yıllık ...
UND, Türkmenistan Makamları ile Sınır Geçişlerine İlişkin Görüştü
UND heyeti Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral ve Ticaret Müşaviri Serdar ...
Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, "İlk 3 Ay Sonunda Yüzde 30’un Üzerinde Pazar Payı Elde Ettik"
2021’i yeni ürün ve geliştirmelerle karşılayan Ford Trucks, pandeminin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler türkiyelkwsrckamyoncudikkatşoförnewskamyonum