Kamyonum
LOJİSTİKTESLİMATGÜNDEM FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
English
Driventic: Conventional Drive and Brake Technologies For Trucks

Driventic: Conventional Drive and Brake Technologies For Trucks

1 2 3 4 5 6
Dergi
12 Ekim 2012 Cuma - 16:21

OTOMOTİVDE DARALMA DEVAM EDİYOR!

OSD Ocak-Eylül dönemine ilişkin verilere göre otomotiv pazarındaki daralma devam ediyor. 2012 yılında 2011 yılı ilk 9 aylık döneme göre kamyon pazarı yüzde 17 oranında azaldı ve 24 bin adet düzeyine gerilerken, otobüs pazarı da yüzde 8 oranında azaldı ve 1.729 adet oldu.

OTOMOTİVDE DARALMA DEVAM EDİYOR!

PAZAR

2012 yılı Ocak-Eylül döneminde toplam pazar, 2011 yılı aynı dönemine göre yüzde 12 oranında azalarak 559 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Aynı dönemde otomobil pazarındaki düşüş yüzde 8 düzeyinde gerçekleşti ve pazar 380 bin adede geriledi.

2012 yılı Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre hafif ticari araç pazarındaki düşüş yüzde 21 oranında gerçekleşti ve pazar 151 bin adet düzeyine geriledi.

Geçen yıl ile kıyaslandığında, hafif ticari araçlardaki ÖTV artışı nedeni ile satışlardaki düşüşün 2012 yılı Eylül ayında da devam ettiği görülüyor.

Ağır ticari araç talebinde de gerileme devam ediyor. 2012 yılı Ocak-Eylül döneminde bir önceki yıla göre ağır ticari araç pazarı yüzde 16 oranında daraldı ve 28 bin adet düzeyinde gerçekleşti 2012 yılında 2011 yılı ilk 9 aylık döneme göre kamyon pazarı yüzde 17 oranında azaldı ve 24 bin adet düzeyine gerilerken, otobüs pazarı da yüzde 8 oranında azaldı ve 1.729 adet oldu.

İHRACAT

2012 yılı Ocak-Eylül döneminde bir önceki yıla göre, toplam otomotiv sanayi ve otomobil ihracatı yüzde 10 oranında azaldı. 2012 yılı Ocak-Eylül döneminde toplam ihracat 536 bin adet, otomobil ihracatı ise 300 bin adet düzeyinde gerçekleşti.

Bu dönemde, ticari araç ihracatı ise yüzde 10 düşüş ile 236 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Traktör ihracatı ise yüzde 84 gibi önemli oranda arttı ve 12 bin adet düzeyine yükseldi.

ÜRETİM

İç ve dış pazarlardaki talep azalması üretime de yansıdı, 2012 Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam ve otomobil üretimi yüzde 10 oranında azaldı. Bu dönemde, toplam üretim 794 bin adede, otomobil üretimi ise 428 bin adede geriledi.

2012 yılı Ocak-Eylül döneminde üretim minibüste yüzde 33, midibüste yüzde 17 oranında arttı. Küçük kamyonda yüzde 32, büyük kamyonda yüzde 13, kamyonette yüzde 12, otobüste yüzde 4 oranında azaldı.

Ticari araçlar ve özellikle ÖTV artışına maruz kalan hafif ticari araçlarda, 2011 yılı son aylarında başlayan talep azalmasının giderek büyüyen boyutu, 2012 yılı ilk 9 aylık dönemde de ihracattaki daralma ile birlikte üretimi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu dönemde, traktör üretimi ise yüzde 3 oranında artarak 35 bin adet oldu.

 
Goodyear’ın, AMT Teknolojisine Popular Mechanics Ödülü
 
UTİKAD’dan Sektörel Eğitim Atağı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Goodyear’ın, AMT Teknolojisine Popular Mechanics Ödülü
Goodyear’ın geliştirdiği AMT (Otomatik Hava Basıncını Koruma Teknolojisi” ...
SUBARU BRZ’DEN SONRA SUBARU XV’YE DE “EN GÜVENLİ OTOMOBİL” ÖDÜLÜ
Subaru’nun yeni 2013 XV modeli Amerika Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü ...
DAF-TIRSAN Otomotiv Teslimatlara Hız Verdi
DAF-TIRSAN Otomotiv Satış Direktörü Lale Yiğit Bayoğlu’ndan aracını teslim ...
 
ENERJİ BAKANI YILDIZ SHELL ECO-MARATHON ARACINI İNCELEDİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Enerji Piyasaları Denetleme ...
SCANIA SERVİSLERİNE ULAŞMAK ŞİMDİ ÇOK KOLAY
Scania, müşterilerinin Yetkili Satıcı ve Servislerine çok daha kolay ulaşabilmeleri ...
TIR Karnesi İstatistikleri Açıklandı!
TOBB’un Uluslararası Karayolu Taşımacılığına İlişkin İstatistiklerine ...
 
İzmirli Edip Yavuz Lojistik, Filosuna 10 Adet Ford Cargo 1838T Çekici Ekledi
İzmir’in en büyük lojistik firmalarından Edip Yavuz, araç filosunu 10 ...
INFINITI, İlham Veren Modelleri ile İstanbul Autoshow’da
Istanbul Autoshow 2012 Fuarı’nda Infiniti standının yıldızı yüzü yenilenen ...
Renault ve Dacia Araçlara “2012’de Servise Gel, 2013’te Öde” Kampanyası!
4 Yaş üzeri tüm Renault ve Dacia araç sahipleri, araçlarının bakım ve ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
R156 Uyumunu Tamamlayamayan Filolar Risk Altında
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
LojistikTeslimatGündemTicari AraçlarÖzel HaberRegülasyonlarLastik-Akaryakıt-AküDünyadanAraç Komponentleri
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrertreylerKamyondikkattürkiyeşoför haberler sondakikatruck