Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
28 Nisan 2009 Salı - 00:00

OTOKAR IDEF FUARI'NDA

OTOKAR IDEF FUARI NDA

Koç Topluluğu şirketi ve Türk savunma sanayiinin öncüsü Otokar, 27 – 30 Nisan 2009 tarihleri arasında İstanbul’da Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 9’uncu Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF) tasarımını ve üretimini yaptığı yeni nesil askeri araçlarını sergiliyor. Otokar standında, dünya çapında tanınan taktik tekerlekli zırhlı araç COBRA’nın silah taşıyıcı üç farklı versiyonu, yenilenen LAND ROVER DEFENDER ve ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI araçları, mayına karşı dayanıklı yeni zırhlı araç ailesinden KAYA’nın personel ve yük taşıyıcı modelleri ile KALE personel taşıyıcı prototipi yer alıyor.

Otokar araçları 15’ten fazla ülke ordusunda

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, savunma sanayii ürünlerinin ihracatından 2008 yılında 70 milyon dolar gelir elde ettiklerini ve aynı yıl zırhlı araç satışlarında yüzde 25 oranlarında satış artışı kaydettiklerini aktardı. Görgüç, özellikle Türk mühendislerin tasarladığı, ülkemizin gururu taktik tekerlekli zırhlı araç COBRA’nın Türkiye’de ve uluslararası alanda önemli bir satış başarısı yakaladığını sözlerine ekledi. Görgüç, “Otokar’ın ürettiği 25 binden fazla askeri araç bugün Ortadoğu, Körfez Ülkeleri, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarına dağılan 15’ten fazla ülkenin ordusunda ve NATO barış hizmetinde aktif olarak görev yapıyor. Otokar’ın zırhlı araçlarını kullanan ülkelere her yıl yenilerini ekliyoruz. Bunun yanında Otokar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne gururla hizmet ediyor. Otokar’ın sadece 2008’de ürettiği her iki askeri araçtan biri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetinde aktif şekilde görev alıyor” diye konuştu.

Mayına Karşı Dayanıklı Zırhlı Araç Ailesi ilk kez sergileniyor

Otokar’ın mayına karşı dayanıklı zırhlı araç ailesini IDEF 2009’da ilk kez sergilediklerini ifade eden Serdar Görgüç, bu seriyi son dönemdeki ihtiyaçları göz önüne alarak geliştirdiklerini söyledi. Görgüç: “Mayına karşı koruma alanında özellikle COBRA aracımızla kazandığımız büyük deneyimimiz var. Dünyada farklılaşan tehditler ve gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda, bu birikimimizi daha fazla personel veya yük taşıyabilecek, arazi kabiliyeti yüksek bir araca taşımak istedik. Yeni serimiz bu şekilde doğdu. Mayın korumalı araçlar alanında şu anda dünyada tartışılan en önemli konu taşıma kapasitesi, mayına dayanıklılık ve üstün arazi performansını bir arada optimum şekilde sunabilmek... Otokar olarak bu serimizle bunu başardığımıza inanıyoruz. Hedefimiz bu araçları ihracat pazarlarına sunmak” dedi. Otokar, IDEF 2009’da mayına karşı dayanıklı araç ailesinin KAYA ve KALE araçlarını sergiliyor. KAYA’nın personel taşıyıcı ve yük taşıyıcı olmak üzere iki farklı tipinin sergilendiği fuarda, KALE’nin personel taşıyıcı prototipi Otokar standında yer alıyor.

Otokar’ın fuardaki diğer yenilikleri

Otokar IDEF fuarında yenilenen LAND ROVER DEFENDER ve ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI aracını sergiliyor. Araçlar yeni motor ve yeni iç tasarımları ile ziyaretçilere tanıtılıyor. 

Otokar’ın fuardaki standında ayrıca ALTAY Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi Projesi’ndeki çalışmalarla ilgili bilgiler veriliyor.

 
YHT'nin 45 Günlük Performansı
 
DAF'a "Bus World Asia" Fuarında Ödül
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerKamyonbusnewskamyoncu haberler şoförtrucktürkiye