Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
5 Mayıs 2014 Pazartesi - 13:16

OSD'den Rapor Çıktı

Otomotiv Sanayii Derneği tarafından hazırlanan ve sunulması beklenen '2014 Mart dönemi Avrupa ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirme Raporu' tamamlandı.

OSD den Rapor Çıktı

1. Otomobil Pazarı

AB (27) ve EFTA ülkelerinde otomobil pazarı 2013 yılı Mart ayında 1.350 bin adet iken, 2014 yılı aynı ayına göre yüzde 10 oranında artmış ve 1.490 bin adet düzeyine yükselmiştir. Mart ayında AB otomobil pazarında düşüş gösteren ülke yüzde 17 ile Hollanda oldu. Hollanda’yı yüzde 8 ile İsviçre, yüze 4 ile Avusturya, yüzde 2 ile Lüksemburg ve yüzde 1 ile Belçika takip etmiştir. Bu ayda en yüksek artış yüzde 47 ile Litvanya ve Portekiz’de gerçekleşti. Daha sonra sırasıyla, yüzde 41 ile Polonya, yüzde 38 ile Romanya ve Bulgaristan, yüzde 31 ile Yunanistan, yüzde 29 ile Norveç, yüzde 23 ile İsveç ve İrlanda, yüzde 22 ile Hırvatistan ve Macaristan, yüzde 20 ile Çek Cumhuriyeti, yüzde 19 ile Litvanya, yüzde 18 ile İngiltere, yüzde 12 ile Slovenya ve Danimarka, yüzde 10 ile İspanya, yüzde 9 ile Fransa ve İzlanda, yüzde 6 ile Estonya, yüzde 5 ile İtalya, Slovakya ve Almanya, yüzde 1 ile Finlandiya izlemiştir. 2014 yılı Mart ayında Türkiye otomobil pazarındaki düşüş yüzde 27 düzeyinde gerçekleşti ve pazar 38 bin adede geriledi.

2014 yılı Ocak-Mart döneminde AB (27) ve EFTA Ülkeleri’nde otomobil pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oranında arttı ve 3.353 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye otomobil pazarı bir önceki yıla göre yüzde 22 oranında azaldı ve 89 bin adet oldu.

2. Toplam Ticari Araçlar Pazarı

2014 yılı Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre, yüzde 13 oranında artan AB(27) ve EFTA ülkeleri ticari araç pazarı 192 bin adet düzeyinde gerçekleşmiştir.
Bu ayda Türkiye’de ise 13.250 adet düzeyinde gerçekleşmiş olan ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37 oranında azalmıştır. AB(27) ve EFTA ülkelerinde ticari araç pazarında Mart ayında, en yüksek düşüş yüzde 18 ile Litvanya’da gerçekleşmiştir. Litvanya’yı yüzde 6 ile Hollanda, yüzde 2 ile İsviçre ve yüzde 1 ile Fransa izlemiştir.

Öte yandan bu ayda en yüksek artış İzlanda’da yüzde 93 olmuştur. Daha sonra sırasıyla Hırvatistan’da yüzde 83, Portekiz’de yüzde 82, İrlanda ve Romanya’da yüzde 44, Letonya’da yüzde 43, Çek Cumhuriyeti’nde yüzde 39, Yunanistan’da yüzde 38, Slovenya’da yüzde 32, Slovakya’da yüzde 29, İspanya’da yüzde 28, Danimarka’da yüzde 26, İsveç’te yüzde 20, Macaristan’da yüzde 19, Polonya’da yüzde 15, Norveç’te yüzde 14, Avusturya ve İtalya’da yüzde 13, Estonya ve Almanya’da yüzde 11, Lüksemburg’da yüzde 9, Belçika ve İngiltere’de yüzde 8 ve Finlandiya’da yüzde 2 olmuştur.

2014 yılı Ocak-Mart döneminde AB (27) ve EFTA Ülkeleri’nde ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında arttı ve 421 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye ticari araç pazarı bir önceki yıla göre yüzde 26 oranında azaldı ve 34 bin adet oldu.

2.1 Hafif Ticari Araçlar Pazarı

AB (27) ve EFTA ülkelerinde Mart ayı hafif ticari araç satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13 oranında arttı ve 163 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Ancak Türkiye hafif ticari araç pazarı 2014 yılı Şubat ayında bir önceki yıla göre yüzde 42 oranında azaldı ve 9.769 adet düzeyine geriledi.

AB (27) ve EFTA ülkelerinde Mart ayı hafif ticari araç pazar verileri incelendiğinde, en fazla düşüşün yüzde 6 ile Litvanya’da gerçekleştiği görülmektedir. Litvanya’yı yüzde 4 ile İsviçre, yüzde 4 ile Hollanda izlemiştir.

Öte yandan bu ayda hafif ticari araç pazarında en yüksek artış yüzde 107 ile İzlanda’da gerçekleşti, daha sonra sırasıyla yüzde 87 ile Hırvatistan, yüzde 84 ile Portekiz, yüzde 45 ile İrlanda, yüzde 43 ile Letonya, yüzde 40 ile Yunanistan, yüzde 38 ile Çek Cumhuriyeti, yüzde 31 ile Slovenya, yüzde 30 ile Macaristan, yüzde 29 ile Romanya, yüzde 27 ile Slovakya, İspanya ve Danimarka, yüzde 19 ile Estonya ve İsveç, yüzde 18 ile Polonya, yüzde 16 ile İtalya, yüzde 12 ile Norveç, yüzde 11 ile İngiltere, yüzde 10 ile Almanya ve Avusturya, yüzde 9 ile Lüksemburg, yüzde 6 ile Belçika, yüzde 3 ile Finlandiya ve yüzde 1 ile Fransa takip etmiştir.

2014 yılı Ocak-Mart döneminde AB (27) ve EFTA Ülkeleri’nde hafif ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında arttı ve 349 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye hafif ticari araç pazarı bir önceki yıla göre yüzde 32 oranında azaldı ve 26 bin adet düzeyine geriledi.

2.2 Ağır Ticari Araçlar Pazarı

2014 yılı Mart ayında AB (27 Ülke) ve EFTA ülkeleri ağır ticari araç pazarı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 oranında artmış ve 29 bin adet düzeyinde gerçekleşmiştir.
Türkiye ağır ticari araç pazarı 2014 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 azalmış ve 3.481 adet düzeyinde gerçekleşmiştir.

AB(27) ve EFTA ülkelerinde Mart ayı ağır ticari araç satışlarında en yüksek düşüş yüzde 36 ile Litvanya’da gerçekleşmiştir. Litvanya’yı yüzde 18 ile İngiltere, yüzde 17 ile Macaristan, yüzde 14 ile Estonya ve Hollanda, yüzde 12 ile İtalya, yüzde 10 ile Fransa ve yüzde 3 ile Finlandiya izlemiştir.

Diğer taraftan bu ayda ağır ticari araç pazarında en yüksek artış yüzde 116 ile Romanya’da gerçekleşmiştir. Romanya’yı yüzde 58 ile Portekiz, yüzde 55 ile Hırvatistan, yüzde 45 ile Letonya, yüzde 44 ile İspanya, yüzde 41 ile Çek Cumhuriyeti, yüzde 38 ile İrlanda, yüzde 36 ile Slovakya ve İzlanda, yüzde 33 ile Slovenya, yüzde 30 ile Avusturya, yüzde 29 ile Belçika, yüzde 26 ile İsveç, yüzde 25 ile Norveç, yüzde 16 ile İsviçre, yüzde 15 ile Almanya, yüzde 12 ile Danimarka, yüzde 11 ile Lüksemburg, yüzde 6 ile Polonya ve yüzde 5 ile Yunanistan takip etmiştir.

2014 yılı Ocak-Mart döneminde AB (27) ve EFTA Ülkeleri’nde ağır ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 oranında arttı ve 76 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye ağır ticari araç pazarı bir önceki yıla göre yüzde 7 azaldı ve 7.580 adet oldu.
 

 
Pirelli'nin Yeni Yüzü
 
SEAT Ibiza 30 yaşında!..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pirelli'nin Yeni Yüzü
Araç lastiği denince akla en çok gelen firmalardan Pirelli, internet kullanıcıları ...
Yol güvenliği sorununda tedirgin edici artış
TTKÖD Genel Başkanı Hitay Güner Trafik Haftası’nda Türkiye’deki yol güvenliği ...
Hem BMC hem de Tatlıses ayağa kalkacak
TMSF'nin BMC ihalesinde 751 milyon lira teklif veren Ethem Sancak, BMC ...
 
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk Emekliye Ayrıldı
Yıldırım’ın okul arkadaşı olan Soluk’un yerine Hazine Müsteşar Yardımcısı ...
Avrupa’nın en büyük otomobil dünyasının hayata geçirildiği Ankara, otomotiv sektöründe önemli görevler de üstlenmeye başladı
Otomotivde Başkent rüzgarı… Avrupa’nın en büyük otomobil dünyasının hayata ...
Çanakkale'de OtoPratik Mağazası hizmete girdi
Türkiye’nin lider lastik üreticisi Brisa, binek ve hafif ticari araçların ...
 
HAVA ŞARTLARI, UPS’İN 1’İNCİ ÇEYREK SONUÇLARINI ETKİLEDİ
ABD Yurtiçi Günlük Paket Hacmi yüzde 4.2 Artış Gösterdi Uluslararası ...
PEGASUS HAVA YOLLARI, 2014’ÜN İLK ÇEYREĞİNDE SEKTÖRÜN 1,4 KATI BÜYÜDÜ
2014 yılı ilk çeyrek trafik sonuçlarını açıklayan Pegasus Hava Yolları, ...
BMC için nihai pazarlık bitti! İşte son teklif
BMC'nin satışı için nihai pazarlık yapıldı. Es Mali Yatırımlar patronu ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
dikkat
treyler
src
truck
kamyoncu
şoför
haberler
bus
news