Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
denko, nakliye, lojistik
28 Şubat 2012 Salı - 14:13

ORTAK OLMASAK DA ORTAK HAREKET ETMELİYİZ

Dün akşam toplanan ODEK Hizmet Komitesi, ODEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hizmet Komitesi Başkanı Yusuf Sertkaya başkanlığında II. toplantısını gerçekleştirdi.

Yoğun katılım gerçekleşen toplantıda öne çıkan ortak kanaat, “Ortak olmasak da ortak hareket etmeliyiz” oldu.
Yaptığı konuşmada, ODEK kurucu üyelerinden ve Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Altun, “Yeni dünya düzeni rakiplerin birbirini ortak olarak değerlendirmesini gerektiriyor, hepimiz birlik olmalı ve beraberce ayakta kalmalıyız” diye vurguladı.
Toplantıda, İstanbul Boğazı'nın önemine de değinildi. Denizcilikle ilgili kişilerin İstanbul Boğaz'ının potansiyelini yeterince kullanamadığı gerçeği irdelendi ve bu konuda devlet politikasının ne derece önemli olduğunun altı çizildi. Diğer ülkelere göre gemilere sağlanan hizmetin hem daha uygun hem de daha kaliteli olduğu İstanbul'da, pazarlama ile ilgili ciddi eksiklikler olduğu ve bu sebeple de bu potansiyelin dünyaya duyurulamadığı belirtildi.
Türk denizciliğini güçlendirmek için birlik olmanın önemine vurgu yapan Angora Denizcilik ortaklarından Ömer Örtel, “Sektörün problemlerine çözüm üretmek için bir adım atılmış. Daha iki üç yıl önce birbirini tanımayan kişiler şimdi bir araya gelerek sıkıntıları hakkında konuşabiliyor ve ortak çözümler arıyorsa, bu çok önemli bir gelişmedir.” diye konuştu.
ODEK ailesine kısa bir süre önce katılan, yeni üyemiz Yaşarsan Tersanesi sahibi Yasemin Fazlaca'nın “Bilgilendirme bültenlerinden gördüğüm kadarıyla, ODEK'de yer almam gerektiğini düşündüm ve üye oldum, birlikte bir şeylerin başarılabileceğine inanıyorum,” şeklindeki konuşması toplantının “ortak hareket etmeliyiz” temasını destekler nitelikteydi.
 
Dikkat çeken başlıklardan bir diğeri de, devlet nezdinde denizciliğin imajının değiştirilmesi gerektiği konusuydu. Rusya iş bağlamında ciddi bir potansiyel barındırıyor, ancak geçmişte yaşanan bazı olumsuz tecrübeler bu potansiyelin değerlendirilmesine engel oluyor.  
Boğazlardan geçen gemiler için Tuzla demir bölgesinin bir şekilde cazip hale getirilmesi ve bu bölgede tüm ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği ifade edildi ve bu bağlamda Yenikapı'nın tekelleşmesinden kaynaklanabilecek negatif neticeler de toplantı sırasında masaya yatırıldı. Bu durumun zararlarına dikkat çekmek isteyen bir konuşmacı esprili bir gönderme yaparak şöyle dedi: “Bağlama yeri İstanbul'dan ziyade Ankara olursa sorunların bir çoğu düzelir.”
Reklam ve pazarlama konusuna da değinilerek, sektörün bu alana ağırlık vermesi gerektiği ve en etkili yöntemin de toplu tanıtım olduğu ifade edildi. Nisan ayı sonunda bu amaçla ODEK tarafından organize edilecek Oslo ve Londra gezileri hatırlatıldı. ODEK düzenleyeceği bu gezide tersaneden, yan sanayiiye, armatörden acentaya kadar sektörün tüm birimlerin yer almasını sağlamayı amaçlıyor ve bu sayede maksimum faydanın sağlanacağına inanıyor. Gezi sırasında armatör ve işletmeci firmalara resepsiyon verilerek, toplu tanıtımlar yapılacaktır. ODEK ile irtibata geçerek, armatörler bu tür hedeflerini gerçekleştirebilecek ve ODEK bu imajı oluşturmak ve güçlendirmek adına faaliyetlerini artırarak, yurtdışı iş gezilerine de daha fazla ağırlık verecektir.

 
Chevrolet ABD’nin En Üstün Performanslı Otomobil Markası...!
 
Araç yoğunluğunda başı kimler çekiyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Chevrolet ABD’nin En Üstün Performanslı Otomobil Markası...!
2011 senesinde Amerika’da satılan her üç spor arabadan biri Chevrolet ...
AVRUPA OTOMOTİV PAZARI OCAK AYINDA %6,3 DARALDI.
AB (27) ve EFTA ülkeleri toplamına göre otomotiv pazarı 2012 yılı Ocak ...
Serin, ilk Man’ın aracını teslim etti
Man bayiliğini alarak 2012 yılına hızlı bir giriş yapan Serin, ilk teslimatını ...
 
Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri’nde Doğuş Otomotiv “Yeşil Filo” ödülünü verdi
Türkiye’de başarılı filo yönetim stratejilerini ödüllendirmek için LeasePlan ...
Tepe Nautilus’tan mutluluğun fotoğrafı!
1 değil 3 değil 5 değil tam 10 otomobil; şanslı sahiplerini buldu. Tepe ...
TÜRK PIRELLI’YE YENİ TİCARET DİREKTÖRÜ
Dünya lastik devlerinden Pirelli, sektörün tecrübeli isimlerinden Aşkın ...
 
Motosiklet tutkunları buraya!
Motosiklet ve bisiklet fuarı '2012 Eurasia Moto Bike Expo', 1 Mart'ta kapılarını açıyor
79 bin araç geri çağrılıyor
Japon otomotiv şirketi Nissan, ABD'de 79 binden fazla aracı geri çağırıyor
Volvo'dan dizel atak!
Volvo 1.6 dizerl otomatik modeliyle bu yıl yüzde 20'lik büyüme hedefliyor
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförtürkiyefahrertrucksrcKamyonbus haberler treyler