Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Mart 2019 Perşembe - 17:24

OPET İstasyonlarında Kadın İstihdamı Yüzde 24 Arttı

OPET, istasyonlarında çalışan kadın sayısını 2020 yılına kadar 3500’e ulaştırma hedefine kararlılıkla ilerliyor. Mayıs 2018’de "her istasyonda 2 kadın" hedefiyle yola çıkan OPET, 9 ayda istasyonlarındaki kadın çalışan sayısını yüzde 24 artırmayı başardı.

OPET İstasyonlarında Kadın İstihdamı Yüzde 24 Arttı

"Kadın Gücü Projesi" ile Bin 906 Kadın İstihdam Edildi

Akaryakıt firması OPET, kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmelerini sağlama yönündeki projesine devam ediyor. OPET, Mayıs 2018’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğinde hayata geçirdiği ‘Kadın Gücü Projesi’ ile istasyonlarında çalışan kadın sayısını yüzde 24 artırdı. OPET ve Sunpet istasyonlarındaki çalışan kadınların sayısı 1.906’ya yükseldi.

Projenin Simgesi Gümüş Kolye

Kadın istihdamının önemine her fırsatta dikkat çeken OPET’in Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle projenin gönüllü ekibi ile birlikte kadın çalışanların yoğun olduğu istasyonları ziyaret ederek bu özel günü kutluyor. Öztürk, ziyaretleri sırasında "Kadın Gücü Projesi" kapsamında OPET istasyonlarında görev yapan kadın çalışanlar için özel olarak tasarlanan projenin simgesi gümüş kolyeyi hediye edecek. Aynı zamanda projenin gönüllü ekibi de kadın çalışanları istasyonlarda ziyaret ederek Kadınlar Günü kutlamasında bulunacaklar.

"Erkek İşi Olarak Görülen İşlerde Kadınların da Çok Başarılı Olduğunu Gördük"

"Kadın Gücü Projesi" ile Türkiye’de kadın istihdamının önemine dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “Kadınlar iş hayatının her alanında başarılı oluyorlar. Akaryakıt dağıtımı gibi ağırlıklı erkeklerin görev yaptığı bir sektörde bunu başardık. Yapılan araştırmalara göre kadınların aktif rol aldığı şirketlerde özellikle verimlilik ve kârlılığın arttığı görülüyor. Bugüne kadar erkek işi olarak görülen akaryakıt satış yetkilisi, istasyon müdürü gibi işlerde aslında kadınların da çok başarılı olduğunu gözlemliyoruz. Projemizin toplumda önemli bir değişim yaratacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Her Opet İstasyonunda En Az İki Kadın

Türkiye’de 1600’ü aşkın akaryakıt istasyonuyla faaliyet gösteren OPET, Kadın Gücü projesi ile akaryakıt istasyonlarındaki insan kaynakları süreçlerini gözden geçirerek her istasyonunda en az iki kadın çalışan olmasını hedefliyor. Market satış yetkilisi, istasyon yöneticisi, vardiya amiri, muhasebe elemanı gibi farklı pozisyonlarda kadınlara çalışma olanağı sunan OPET, bugün 72 ilde kadın akaryakıt satış yetkilisi ve kadın market satış yetkilisi istihdam ediyor. OPET, 2020 yılına kadar istasyonlarında toplam 3500 kadın çalışanın görevlendirilmesini planlıyor.

#BizdeBuKadınGücüVarken

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir reklam filmine de imza atan OPET, reklam filmiyle “OPET kadın gücünün farkında. Sadece bir gün değil, her gün kadınların yanında!” diyor. Reklam filminde sporculardan bilim insanlarına, sanatçılardan akaryakıt satış istasyonunda çalışan kadınların ilham veren ve umut dolu anlarına yer veriliyor. Film için yeniden düzenlenen "Kadınım" şarkısı ise güçlü kadın hikayeleri ile bambaşka bir anlam kazanıyor. Kadın Gücü Projesi ile her istasyonda en az iki kadın çalışan hedefiyle yola çıkan OPET, her kadını #BizdeBuKadınGücüVarken diyeceği yarınları kurmak için var gücüyle çalışmaya davet ediyor.

 

 
Mega Ro-Ro Gemisi Türk Bayrağı’yla Sefere Çıktı
 
Anadolu Isuzu'dan Belediye Şoförlerine Eğitim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aygaz, Asya Pazarına Giriyor
Aygaz, Bangladeş’te LPG temini, dolumu ve dağıtımı yapmak üzere ülkenin ...
TOTAL, 6 Bin Uzun Yol Sürücüsüne Ulaştı
Total Türkiye ekibi, 2018 yılı boyunca 21 il ve 26 noktada, uzun yol sürücülerine ...
Türkiye Petrolleri'nden Rami'ye İstasyon
Türkiye Petrolleri, İstanbul'un merkezi noktalarından Rami’de 2000 m2’lik bir alanda istasyon açtı.
 
Akaryakıtta Self Servis Dönemi
Aytemiz, arzu eden tüketicilerin, kendi araçlarına yakıtlarını doldurup ...
''Petrol Ofisi’nin Liderliğini 2010 Yılından Bu Yana Sürdürmesi Bizler İçin Gurur Verici''
Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar ile kimyasallar sektörünün lideri Petrol ...
Total'den ‘Usta’ca Buluşmalar
28 yıldır madeni yağ üretimi ve pazarlaması konusunda faaliyet gösteren ...
 
Castrol’den Bitkisel Bazlı Motor Yağı
Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticilerinden Castrol, çevresel sürdürülebilirlik ...
Akaryakıtta ‘Yılın İtibarlısı’: Petrol Ofisi
Türkiye’de yıl içinde itibarını en çok arttıran marka ve paydaşlarını ...
BP'de Görev Değişimi
2000 senesinden bu yana BP bünyesinde önemli pozisyonlarda görev alan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikaKamyonsrctreylernewsşoförfahrertürkiyedikkat