1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Dünyadan
  4. Moldova ve Ukrayna, 1 Eylül'den İtibaren Karayolu Kargo Taşımacılığını Kolaylaştıracak

Moldova ve Ukrayna, 1 Eylül'den İtibaren Karayolu Kargo Taşımacılığını Kolaylaştıracak

Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı, karşılıklı trafikte, Moldova Cumhuriyeti ve Ukrayna toprakları üzerinden transit mal taşımacılığının 1 Eylül'den itibaren serbestleştirileceğini, iki ülke hükümetlerinin uygun bir anlaşmaya vardığını bildirdi.

  • | Kamyonum

Karar, Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Ulaştırmadan Sorumlu Devlet Bakanı Mircea Pascaluta başkanlığındaki Moldova-Ukrayna Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Ortak Komisyonunun hafta sonunda yaptığı toplantıda alındı.

Haziran ayında Moldova ve Ukrayna, AB ile kargo taşımacılığının serbestleştirilmesi konusunda bir anlaşma imzalamıştı. Buna göre, "izinler"  artık ikili ve transit kargo taşımacılığı için gerekli olmayacak.

Görüşmede ayrıca, Ukrayna tarafının mevcut jeopolitik durumda mal geçişinin kolaylaştırılmasına ilişkin önerilerinin yanı sıra, sınır geçiş noktalarında trafiğin düzenlenmesine ilişkin konularının dikkate alındığı belirtildi.

 Düzenleme, 2023'ün sonuna kadar yürürlükte kalacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz