1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Haber
  4. Minibüsçülerin dediği oldu

Minibüsçülerin dediği oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, minibüs ve dolmuşlarda fazla yolcu taşıma cezasının 50 TL olmasını öngören kanun teklifini kabul etti.

  • | Kamyonum

AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın başkanlığında toplanan komisyonda, AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca ve arkadaşlarının, Karayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü. Dolmuş esnafının mağdur olmaması için ilgili kanunda değişiklik öngören bir önerge vereceklerini belirten Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, ''Önergeyle, yolcu başına 60 TL ceza kesilmesi yerine, arabaya sadece 50 TL ceza kesilmesini isteyeceğiz'' dedi. Konuşmaların ardından AK Parti' li milletvekilleri, minibüs ve dolmuşlarda fazla yolcu taşıma cezasının 50 TL olmasını öngören önerge verdi. Teklif, değişiklik önergesi doğrultusunda kabul edildi.

Ayakta yolcu alınmasına kesilen cezaları protesto etmek isteyen minibüsçüler, E-5 karayolunu trafiğe kapatmıştı. Minibüs sürücüleri, alkışlarla kendilerine kesilen cezalara tepki göstermişti. Eylem sırasında bir minibüsçü kendini yakmaya çalışmıştı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu' nun başkanı Fevzi Apaydın, "Bu kararla şoför esnafımız rahat bir nefes alacaktır" ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç' a şoförler adına teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz