Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
denko, nakliye, lojistik
8 Mart 2013 Cuma - 17:39

Michelin lastikleri, Cenevre’de 3 yeni modelle birlikte görücüye çıktı

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen dünyanın en büyük otomobil fuarları arasında yer alan Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen otomobillerin yanı sıra yıldızı parlayan markalardan biri de Michelin oldu. Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, fuarda süper spor otomobillerin yanı sıra hibrid otomobillerde de yer almasıyla farklı konseptler için lastik geliştirebilme kabiliyetini gözler önüne serdi.

Michelin lastikleri, Cenevre’de 3 yeni modelle birlikte görücüye çıktı

Lastikte güvenlik, performans, dayanıklılık ve yakıt tasarrufu konularında akla gelen ilk marka olan Michelin, Cenevre Otomobil Fuarı’nın yıldızları arasında yer aldı. Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretilen Michelin lastikleri, teknolojik yenilikleri sayesinde otomobillerin güvenlik ve performanslarının sergilenmesinde önemli rol üstleniyor.
 
Süper spor otomobillerden hibrid araçlara kadar farklı ihtiyaçları karşılama kabiliyetine sahip olan Michelin, fuarda sergilenen modellerden Mercedes-Benz SLS AMG Coupe’nin yanı sıra, 2014 yılında piyasaya çıkacak olan Chevrolet Corvette Stingray ve Citroen Hybrid Air modellerinin orijinal ekipmanı olarak yer aldı.  
 
Mercedes-Benz SLS AMG Coupe’larda yeni MICHELIN Pilot Sport Cup 2, Corvette Stingray Coupe için, Amerikan Le Mans yarışlarında başlayan ilişki ile Corvette için özel olarak geliştirilen ultra-yüksek performans lastiği MICHELIN Pilot Super Sport ZP, Citroen Hybrid Air modeline ekstra enerji verimliliği sağlamak için geliştirilen  165/50 R 18 ebatlı yeni MICHELIN lastikleri kullanılacak.
 
AMG’nin DNA’sına özgü Pilot Sport Cup2
Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series’in  genetiğine uygun üretilen MICHELIN Pilot Sport Cup 2 lastikleri, otomobilin tüm beklentilerini karşılıyor. İster soğuk, ister ısınmış lastiklerle yüksek manevra kabiliyeti sağlayan Pilot Sport Cup2, AMG’nin sportif motorundan elde edebilecekleri en iyi performansın yola aktarılmasını ve daha hızlı tur zamanları için maksimum yol tutuşu sağlıyor. MICHELIN Pilot Sport Cup2, 315km/s'ye varan test koşullarında bu iddiasını da kanıtlamış oluyor.
 
 
2014 Chevrolet Corvette Stingray’in tek tedarikçisi
Michelin, Cenevre Otomobil Fuarındatüm 2014 Chevrolet Corvette Stingray modellerinin ayrıcalıklı orjinal ekipman lastiği olduğunu duyurarak önemli bir dönüm noktasına imza atıyor Le Mans yarışlarında başlayan işbirliği, Corvette için özel olarak geliştirilen ultra yüksek performans lastiği MICHELIN Pilot Super Sport ZP ile devam ediyor.
 Bu lastik; performans bütünlüğünden ödün vermeden yuvarlanma direncini azaltmak amacıyla özel olarak geliştirilen yeni iç kauçuk bileşeni sayesinde enerji verimliliği sağlıyor.
 
Michelin çevreyi de unutmadı
Michelin, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Citroen Hybrid Air modeline özel yeni ebatlı bir lastik geliştirdi. Enerji tasarrufu sağlayan ve karbon emisyonlarını azaltan çözümler geliştirmek amacıyla 20 yılı aşkın süredir yapılan araştırmalara dayanan 165/50 R 18 ebatlı bu lastikte Michelin’in en ileri düzey teknolojilerinden faydalanıldı. ”Uzun ve dar” olarak adlandırılabilecek, alışılmışın dışında bir yapıya sahip bu yeni lastik kilometre başına 4.3 gram ve 100 kilometre başına 0.18 litre yakıt tasarrufu sağlıyor. Michelin ayrıca her lastikte 1.7 kilogram,   aracın tamamı için ise 6.8 kilogram azalma sağlıyor.
 
Michelin bu lastiklerle yakıt tüketimini azaltırken, bir yandan da güvenliği ve kilometre performansını önemli ölçüde geliştiriyor. Düşük yuvarlanma direnci ve daha iyi aerodinamikler sayesinde aracın enerji verimliliği geliştirilirken, dar ve daha uzun olan temas yüzeyi sayesinde lastiğin gürültüsü azaltılıyor.

 
Network Global Lojistik’e Iveco Otomotiv’den 20 adet Stralis
 
Aktaş Holding Zirvede
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Network Global Lojistik’e Iveco Otomotiv’den 20 adet Stralis
Iveco’nun İstanbul bayilerinden Iveco Otomotiv, Network Global Lojistik’e ...
Araçların Yüklenmesine İlişkin Değişiklik
Araçların yüklenmesine ilişkin ölçü ve usüller ile tartı ve boyut ölçüm ...
Otomobilsiz Kadın Kalmasın
Otomotiv finansmanının öncü şirketlerinden Volkswagen Doğuş Finans (vdf), ...
 
Citroën Baharı cazip Fırsatlarla Karşılıyor
Türkiye’de 50’den fazla noktada satış ve servis hizmeti veren Citroën, ...
Hedef 1 Milyon
Shell’in dünya çapında bir milyon sürücünün yakıt tasarrufu sağlamalarına ...
GEFCO Yeni Şubesini Açıyor
GEFCO, gelişmekte olan pazarlar, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri ...
 
TOBB’un uluslararası karayolu taşımacılığına ilişkin istatistikleri
2013 yılı Şubat ayında, bir önceki yılın Şubat ayına göre Verilen Geçiş ...
Ford Otosan’ın En İyi Satış Danışmanı
Ford Avrupa’nın 9 yıldır düzenlediği yarışmada, ilk iki yıl dahil toplam ...
ARÜS –DER ’13 Fuarı’na Türkiye Belediyeler Birliği’nden destek
ARÜS-DER’13 için çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Yönetim Kurulu ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylernewstürkiyebuskamyoncutruck haberler şoförsondakika