Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
27 Mayıs 2011 Cuma - 15:04

Michelin Challenge Bibendum No:11

Sürdürülebilir yol hareketliliğine yönelik uluslararası bir toplantı olan Michelin Challenge Bibendum 2011, 18-22 Mayıs tarihleri arasında Berlin’de organize edildi. 19 Mayıs tarihindeki resmi açılış törenine yaklaşık 2000 kişinin katıldığı etkinlik, Berlin’in eski Tempelhof Havaalanı’nda, yaklaşık 300 bin metrekarelik alan üstünde düzenlendi. Test sürüşleri ve yarışlarla renklenen Challenge Bibendum’a çoğu prototip olan ve ilk kez halka tanıtılan, 200’e yakın çevreci araç da katıldı.

Michelin Challenge Bibendum No:11


2007 yılında Şanghay ve 2010’da onuncu yıl dönümü kutlaması için Rio de Janeiro’dan sonra, sürdürülebilir yol hareketliliği için dünyanın tek etkinliği olan Michelin Challenge Bibendum’a ev sahipliği yapma sırası bu kez Almanya’nın başkenti Berlin’deydi.

Berlin, tam olarak 125 yıl önce, 1886 yılında otomobili icat eden ülke olan Almanya’nın başkenti. Bu nedenle, 1998 yılından bu yana daha temiz, daha güvenli, daha bağlantılı hareketliliği faal bir şekilde teşvik eden Michelin Challenge Bibendum arasında doğal bir bağlantı var.

Berlin’in eski Tempelholf Havaalanı’nda, tek bir mekânda gerçekleştirilen Michelin Challenge Bibendum; görüşmeler ve tartışmalar için sahalar, bir Teknoloji Gösteri Merkezi, yarışlar, basın konferansları, bir Uluslararası Forum ve yeni teknolojiler ile taşıtların geniş çaplı gösterimleri için alanlar içeriyordu.

Challenge Bibendum 2011, 19 Mayıs tarihinde yaklaşık 2000 kişinin katıldığı açılış töreniyle başladı. Michelin Grubu’nun Yönetim Ortağı Michel Rollier, Berlin Valisi Klaus Wowereit, Alman Otomobil Endüstrisi Federasyonu (VDA) Başkanı Matthias Wissmann ve Japonya eski çevre bakanı Wakako Hironaka’nın konuşmalarıyla start alan organizasyonun temel amacı, sürdürülebilir yol hareketliliğinin karşısına çıkan gerçek sorunların ve üstesinden gelinmesi gereken engellerin tespit edilmesi için ihtiyaç duyulan uzmanlığı sağlamak olarak özetlenebilir.

Michelin Challenge Bibendum 2011’de, şehirler, gezegen, ekonomik konular ve verim gibi dört
önemli sorun üzerine odaklanıldı.

300 bin metrekarelik alan

11’inci Michelin Challenge Bibendum, 15 km’si test pistleri ve yaklaşık 50 bin metrekaresi sergi alanından oluşan 300 bin metrekarelik bir alanı kapsıyordu. Test sürüşleri ve yarışlar sırasında; bisikletlerden kamyonlara, otomobillerden otobüslere kadar yaklaşık 200 aracın teknik performansı karşılaştırıldı. Çoğu prototip olan ve ilk defa halka tanıtılan bu araçlar, özel olarak etkinlik için tasarlanan pistlerde test edildi. Eski havaalanı hangarlarında bulunan Teknolojik Sergi Merkezi’nde 75 otomotiv üreticisi ve tedarikçisinin standları ve yenilikleri sergilendi.

Challenge Bibendum, bir takım çalışma konferanslarında (seminerler ve konferans müzakereleri) yer alacak 250 politikacı, sektörel yetkili, uzman, araştırmacı ve gazeteciyi de ağırladı. Bu buluşmaların amacı; güvenli, temiz ve birleşik hareketlilik hakkında tartışmaktı.

Üç farklı yarış organizasyonu


Challenge Bibendum Berlin 2011, yenilikçi birçok taşıt ailesinin performanslarının ölçülmesine yönelik olan üç yarış organizasyonuyla da dikkatleri üzerine çekti. Jüri, 19 Mayıs 2011 Perşembe günü yarışlarda ödül kazananları belirledi. Türkiye’de üretilecek olan Renault Fluence Z.E, Porsche Panamera S Hybrid, Audi A3 e-tron, Mercedes A-Sınıfı E-Cell, Nissan Leaf ve Volvo C30 Electric, ödül alan otomobillerden bazılarıydı. Sonuçların eksiksiz tablosuna www.challengebibendum.com adresinden ulaşmak mümkün. 

Liderler Forumu


Challenge Bibendum’un Liderler Forumu’na katılan uzmanlar sürdürülebilir hareketliliğe doğru daha hızlı ilerleme kaydedilmesine duyulan ihtiyaca dikkat çekti.

Challenge Bibendum Berlin 2011’in en önemli aktivitelerinden biri olan Liderler Forumu, Michelin Grubunun Yönetici Sorumlu Ortağı Michel Rollier tarafından açıldı. Liderler Forumu sürdürülebilir hareketlilik konusunun tartışılması ve derinlemesine incelenmesi için bir platformdur. Birbiri ardına altı müzakereden oluşmaktadır ve çok sayıda ülkeden ve mesleki geçmişten gelen yaklaşık olarak 40 tanınmış siyasi, sınai ve diğer uzman karar vericilere bir araya gelme ve karayolu taşımacılığının geleceği hakkında görüş alışverişinde bulunma şansı vermektedir.

Michel Rollier, açılış konuşmasında, otomotiv endüstrisinin “yeterince hızlı bir şekilde ilerlemekte” başarısız olduğunu iddia ederek motor endüstrisinin sürdürülebilir hareketliliğe doğru hızının artırılmasının öneminin altını çizdi. “Gelecek bizim için bir tehdit değil, aksine harika bir fırsattır. İki elimizle sıkı sıkıya sarılmalıyız” dedi. Rollier, etkinliğin öğrencilere ve on yıldır ilk defa genel kamuoyuna da açık olmasından ve bunun sonucu olarak insanların otomobil üreticilerinin hangi konu üzerinde çalıştığını kendilerinin de keşfedebilmelerinden, hangi imalatçıların çevre ve yol güvenliği konularının üzerine ne kadar eğilebileceğini görebilecek olmalarından dolayı memnuniyetini de dile getirdi.

 
04 Haziran Mesleki Yeterlilik Sınavı
 
Yılın Motoru Volkswagen 1.4 TSI!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
04 Haziran Mesleki Yeterlilik Sınavı
O4 Haziran’ da yapılacak olan sınav için giriş belgeleri Ulaştırma Bakanlığınca ...
Yokohama’dan Çevreci Lastik
Yüksek teknolojisindeki zengin deneyimleriyle dünya çapında tercih edilen ...
PIRELLI F1 PZERO MONAKO’DA
2011-2013 yılları arasında tek resmi lastik tedarikçisi olarak Formula ...
 
Bolu Güneş DAF ile büyüyor.
Merkezi Düzce-Kaynaşlı’da bulunan Bolu Güneş Ulus. Nak. Tic. A.Ş. yeni ...
Kamyoncu balon oldu!
Yeni Zelandalı kamyon şoförünün yaşadığı kaza, 'pişmiş tavuğun başına gelmez' dedirtecek cinsten...
CEVA ve IVECO ortaklığı devam ediyor!
Dünya’nın dördüncü büyük kontrat lojistiği firması CEVA, dünyada ve Avrupa’da ...
 
TIRSAN ve Sakarya Üniversite’si İşbirliği
İnnovatif ürünler geliştiren ve ileri teknolojileri kullanan TIRSAN, kendi ...
CONTINENTAL’DEN ÜRETİM REKORU!
Uluslararası otomotiv yan sanayi tedarikçisi ve lastik üreticisi Continental, ...
Otokar Otobüsleri, TOFED ile buluşuyor
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 26-27 Mayıs 2011 tarihleri arasında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrer haberler truckKamyonsondakikanewstreylerkamyonculkw