Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Eylül 2022 Cuma - 09:10

Mercedes-Benz Türk, Conecto Hybrid ile Şehir İçi Ulaşımda Hibrit Dönemini Başlattı

Mercedes-Benz Türk, şehir içi otobüs sektörünün en yeni oyuncusu Mercedes-Benz Conecto hybrid’i Türkiye’de satışa sundu. Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş, “Mercedes-Benz Conecto hybrid, geleneksel dizel motorlu Conecto modelimize göre yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Yılda 80.000 km yol kateden bir Mercedes-Benz Conecto hybrid, gerçekleştirdiği yakıt tasarrufu sayesinde ortalama 5.2 ton CO2’in çevreye salınmasının önüne geçecek” diye konuştu.

Mercedes-Benz Türk, Conecto Hybrid ile Şehir İçi Ulaşımda Hibrit Dönemini Başlattı

  • Daimler Truck dünyasında başarıları ile adından sıkça söz ettiren Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi, Mercedes-Benz Conecto hybrid’in AR-GE çalışmalarının proje yönetimini üstlenerek önemli bir çalışmaya daha imza attı.
  • Şehir içi ulaşım ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilen Mercedes-Benz Conecto hybrid, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretiliyor.

Şehir içi otobüs sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Mercedes-Benz Conecto’nun hibrit modeli Mercedes-Benz Conecto hybrid, Türkiye'de satışa sunuldu. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen araç, 15 Eylül 2022 tarihinde Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş ve basın mensuplarının katılımıyla Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş, “Emisyon değerleri konusunda değişen yasal gerekliliklerin içten yanmalı motorlarla karşılanması gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Şirket olarak hem yasal gereklilikler hem de karbon nötr gelecek vizyonumuz doğrultusunda yatırımlarımızı ağırlıklı olarak elektrikli araçlara yönlendiriyoruz. Hoşdere Otobüs Fabrikamızda üretilecek olan Mercedes-Benz Conecto hybrid de bu çalışmalarımız sonucunda ortaya çıktı. Aracımız, geleneksel dizel motorlu Conecto modelimize göre yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Yılda 80.000 km yol kateden bir Mercedes-Benz Conecto hybrid, gerçekleştirdiği yakıt tasarrufu sayesinde ortalama 5.2 ton CO2’in çevreye salınmasının önüne geçecek. Mercedes-Benz Türk’ün geliştirilme aşamasından üretim aşamasına kadar önemli bir rol üstlendiği yeni aracımızın ülkemize, sektörümüze ve şirketimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hibrit teknolojisiyle yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu

Euro 6 dizel motora sahip versiyonlara göre yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu sağlayan Mercedes-Benz Conecto hybrid, emisyon değerlerini önemli oranda düşürerek çevreye daha az karbon salınmasını sağlayacak.

Elektrikli motorun dizel motor ile sürekli beraber çalıştığı ve “kompakt hibrit” olarak adlandırılan bir sisteme sahip olan araçta, elektrikli motor, dizel motor ile şanzıman arasına entegre edildi. Mercedes-Benz Conecto hybrid’de, frenleme veya gazsız sürüş esnasında ortaya çıkan enerji, elektrikli motor tarafından elektrik enerjisine dönüştürülerek tavanda konumlandırılmış yüksek depolama kapasitesine sahip kapasitörlere aktarılarak depolanıyor. Depolanan elektrik enerjisi, aracın kalkışı esnasında dizel motoru desteklemek için kullanılıyor ve dizel motora daha az yük binmesini sağlıyor. 

Batarya ömrünün araç kullanım ömrü ile aynı olacağının öngörüldüğü Mercedes-Benz Conecto hybrid, Euro 6 dizel motora sahip Conecto model araçlardan farklı bir bakım masrafı gerektirmiyor. 

AR-GE’sinde Türk mühendislerin imzası var

Çatı şirketi Daimler Truck dünyasında başarıları ile adından sıklıkla söz ettiren Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi, Mercedes-Benz Conecto hybrid’in AR-GE çalışmalarının proje yönetimini üstlenerek önemli bir çalışmaya daha imza attı. Ayrıca, aracın karoserinde, dış ve iç kaplamalarında yapılması gereken adaptasyonlar, bataryanın konumlandırılması ve kablo tesisatlarının tasarlanması da yine aynı ekibin çalışmaları ile hayata geçirildi.

 
Gürcistan Polisi Aktaş Sınır Kapısı Geçişlerine İzin Vermiyor!
 
Başkanı Recep Serin; Müşterilerimiz Araçların Bilgilerine Şeffaf Bir Şekilde Ulaşabiliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MAN TGX Individual Lion S, Kabiniyle Birinci!
MAN TGX Individual Lion S, FERNFAHRER dergisinin güncel kabin karşılaştırma testinde birinci oldu.
Anadolu Isuzu, Yerli ve Çevreci Birçok Modelini İlk Kez Hannover Fuarı’nda Tanıtacak
Anadolu Isuzu, 20-25 Eylül 2022 tarihlerinde Almanya’nın Hannover şehrinde ...
Yeni Tam Elektrikli E-Transit Custom ile Ticaretin Geleceği Değişiyor
Ford Avrupa tarafından Londra’da gerçekleştirilen global basın toplantısında ...
 
Mercedes-Benz, Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu
Uzun yıllardır spora verdiği desteği sürdüren Mercedes-Benz, Türkiye Voleybol ...
TürkTraktör Yerli Kabin Üretimine Erenler Fabrikası’nda Başladı
Türkiye’nin tarım mekanizasyonundaki lider firması ve otomotiv sektöründeki ...
Servis Ağını Genişleten Temsa Adana’da Kayılar Grup ile Anlaştı
Türkiye’nin önde gelen otobüs ve midibüs üreticilerinden TEMSA, satış ...
 
Mercedes-Benz Türk, Temmuz Ayında Ürettiği 10 Otobüsten 7’sini İhraç Etti
• Mercedes-Benz Türk, Temmuz ayında Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği ...
Ford Otosan Uzun Dönem Sürdürülebilirlik Hedefleri İle Gelecek Şimdi Diyor
Türkiye’de otomotiv sektörünün öncü firması Ford Otosan, uzun dönem sürdürülebilirlik ...
Hyundai: İlk Hidrojen Serisi Kamyonlar Almanya'ya Ulaştı
Hyundai ve Hylane için büyük an: ilk Hyundai XCIENT Fuel Cell Bremerhaven'a ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncuşoförtürkiyenewssondakikabusKamyonsrctruck