Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Mart 2024 Çarşamba - 10:44

Maxion İnci Jant Grubu Ortak Fonksiyonlar Direktörü Gülçin Tekin: Maxion İnci Jant Grubu, Kadının Cinsiyet Eşitliği Konusundaki Farkındalığını Güçlendiriyor

Türk otomotiv tedarik sanayinin öncülerinden Maxion İnci Jant Grubu, “Özgün ve Birlikte” anlayışıyla kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığını güçlendiren uygulamalar hayata geçiriyor. Maxion İnci Jant Grubu Ortak Fonksiyonlar Direktörü Gülçin Tekin, “Tüm kadınların güçlendirildiği, değer verildiği, kapsandığı daha eşitlikçi bir dünya inşa edebiliriz” dedi.

Maxion İnci Jant Grubu Ortak Fonksiyonlar Direktörü Gülçin Tekin: Maxion İnci Jant Grubu, Kadının Cinsiyet Eşitliği Konusundaki Farkındalığını Güçlendiriyor

Fırsat eşitliğini çalışma kültürünün bir parçası haline getiren Maxion İnci Jant Grubu, “Özgün ve Birlikte” anlayışıyla kadınların önündeki engelleri kaldıran, cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığını güçlendiren uygulamaları hayata geçiriyor. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Maxion İnci Jant Grubu Ortak Fonksiyonlar Direktörü Gülçin Tekin, “Tüm kadınların güçlendirildiği, değer verildiği, kapsandığı daha eşitlikçi bir dünya inşa edebiliriz. Yeter ki hedeflerine ulaşmaları için kadınlara moral verelim, kapsayıcılığa ilham veren faaliyetlere ışık tutalım. Grup olarak, sahip olduğumuz çeşitlilik ve kapsayıcılık kültürümüz ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele veriyor, kadınlarımızın yanında yer alıyor ve önlerine çıkan tüm engellerin kaldırılması için çalışıyoruz” dedi.

İş’te Eşit Kadın Sertifikasını alan ilk kuruluş

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kadınlara yönelik birçok faaliyet yürüttüklerini belirten Tekin, şöyle devam etti: “Otomotiv ana ve tedarik sanayi sektöründe İş’te Eşit Kadın Sertifikasını alan ilk kuruluşuz. Ağır sanayide, vardiyalı çalışma düzeninde ve daha konvansiyonel bir çalışma ortamında kadın çalışanların da operatör olarak görev yapmasını sağladık. Çalışma ve dinlenme ortamlarını onların kullanımına uygun hale getirdik.

Grubumuzda bir Kadın İletişim Platformumuz bulunuyor. İletişim planlarımız kapsamında ayrımcı dile karşı ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini destekleyici eğitimler ve farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Rehberi hazırlıyoruz. Eşit ücret politikasını benimsiyoruz ve işe alım, ücret artışı gibi tüm çalışmalarda bu bakış açımızla hareket ediyoruz. 

‘Geleceğim Sensin’ Projemizle kız öğrencileri destekliyoruz. UN Impact 2030 Türkiye Etki Konseyi üyesi olarak TCE ve Çalışan Gönüllülüğü konularında çalışıyoruz. Çalışan Gönüllülüğü Çalışma Grubu’na liderlik ettik. Ortağımız İnci Holding UN Global Compact üyesi ve Weps imzacısı. Biz de bu taahhütlere uyumlu faaliyetler yürütüyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız dahil olmak üzere en üst seviyede HeforShe destekçisiyiz. Kampanyalarına katılıyor ve farkındalık iletişimi gerçekleştiriyoruz.” 

Kadın çalışanlarının iş hayatını desteklemek için birçok proje yürüttüklerinin altını çizen Tekin, “W-Lead Kadın Liderlik Gelişim Programı ile bünyemizde liderlik vasıfları kuvvetli olan kadınların, önce potansiyellerinin farkına varmalarını, sonra da bu potansiyeli doğru bir şekilde kullanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Dış paydaşlarla gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle cinsiyetten bağımsız tüm çalışma arkadaşlarımızın TCE konusunda bilinçlenmesi sağlıyoruz. Her fabrikamızda anne odalarımız bulunuyor. Hamile çalışanlarımıza ara öğün desteği sağlıyoruz. Hamilelik süreci yaşayan ve hali hazırda anne olan çalışanlarımızı Mom Buddy programı altında buluşturarak, iş sürecinde ve doğumdan sonraki dönemde, onlara sosyal ve psikolojik destek vermeyi hedefliyoruz. Grup içinde; iş yerinde kadın olmak, bilinçaltı önyargıları gibi konularda tüm çalışanlarımızın katılımına açık ve kadını güçlendiren etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca var olan kapsayıcı stajyer programımıza ek olarak tamamen kadın stajyerlerden oluşan e-MaxIntern adında bir staj programını da hayata geçirerek kız öğrencilerimizin aktif olarak rol aldıkları projeler ile üretim süreçleri başta olmak üzere mesleki deneyim kazanma şansı yakalamasına fırsat sağlıyoruz” diye konuştu. 

 
Mercedes-Benz Türk 2024’te de Türkiye’nin Geleceğine Yatırım Yapmaya Devam Edecek
 
Borusan Lojistik’ten Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Sertifika Programı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ContiConnect Lite ile Hedef Dijital Lastik Yönetimi
Continental, Conti Urban Sensor gibi akıllı lastiklerle kullanılabilen ...
Prometeon, Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı’nın Resmi Sponsoru Oldu
Prometeon ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında 2024-2026 yıllarını kapsayan ...
Pirelli Yeni Dört Mevsim Lastiği Cinturato All Season SF3’ü Lanse Etti
Yıl boyunca güvenli bir çözüme ihtiyaç duyan orta ve kompakt otomobillerin ...
 
Brisa, Bridgestone Turanza All Season 6 ve Dueler All-Terrain A/T002’yi Pazara Sundu
Lastik sektörünün mobilite lideri Brisa, dört mevsim kusursuz performans ...
Ticari Araçlar İçin En İyi Lastik Hizmeti Continental’den
Continental, Alman ticaret dergisi WERKSTATT aktuell'in okuyucuları tarafından ...
GOODYEAR ve TNO, Lastik Zekası ile Daha Güvenli Mobiliteyi Mümkün Kılıyor
Goodyear, akıllı lastik teknolojisi geliştirme konusunda geçtiğimiz günlerde ...
 
Prometeon Kocaeli Fabrikası 63’üncü Yaşını Kutladı
Dünyanın endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek global şirketi Prometeon’un ...
Goodyear ve Gatik Otonom Araç Güvenliğini Bir Adım İleri Taşıyor
Akıllı lastik verileri daha güvenli, daha öngörülebilir ve verimli otonom ...
Michelin Türkiye Satışları Erol Şimşir’e Emanet
Mobilite alanında öncü şirketlerden biri olan Michelin’in Türkiye’deki ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumKamyontürkiyesrcbustrucksondakikanewsşoför