Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Ocak 2024 Cuma - 11:44

Mars Logistics Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı

2023 yılında gerçekleştirdiği çalışma ve projeler ile sürdürülebilir enerji yönetimi ve verimliliği konusunda önemli adımlar atan, Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından Mars Logistics, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Mars Logistics Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı

Sürdürülebilirliğe büyük önem veren, toplumsal duyarlılık bilincini gelecek nesillere aktarmak için özgün, yenilikçi ve kalıcı değerler oluşturarak fark yaratmak adına çalışan Mars Logistics, kasım ayında toplamda 7 gün süren denetim geçirdi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi ile almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili konuşan Mars Logistics Kurumsal Gelişim Müdürü Meltem Çınar, “Enerji verimliliği alanında yaptığımız analizler, enerji yönetimi uygulamalarımız neticesinde enerji kaynaklarının verimli yönetilmesi, enerji performansımızın iyileştirilmesi ve enerji kaynaklı karbon emisyonunun nötr olması yolundaki çalışmalarımızı ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesi ile sistematik hale getirdik” dedi ve enerji verimliliği ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini, gelişmeler oldukça tüm paydaşları bilgilendireceklerini belirtti.

Çınar, Balance Güneşli Merkez Ofis, Hadımköy, Tuzla 2 ve Tepeören Lojistik Merkezleri’nde uygulanan Enerji Yönetim Sistemi sayesinde enerji analizleri, önemli enerji kullanım noktalarının tespiti, enerji verimliliği hakkında şirket içinde farkındalık geliştiğini belirterek, “Ülkemiz ve dünyamızın en öncelikli konularından olan enerji verimliliği alanında iyileştirmelerin devreye alındığı çalışmalarımız neticesinde enerji verimliliği hedeflerini belirledik” dedi. 

2021 yılında devreye aldıkları Güneş Enerji Santrali’nin performansına da değinen Çınar “Yenilenebilir enerji santralimiz 3 yıldır devrede ve 2023 yılı sonu verileriyle 7.2 MW elektrik enerjisi üretti. Ürettiğimiz bu enerji sayesinde 202.450 adet ağacın doğadan yok edebileceği, 4.454 ton eşdeğeri CO2 emisyonunun önlenmesini sağladık. Daha önce duyurduğumuz, “İş Ekipmanlarının Renovasyonu Projesi” kapsamında yenilenen lityum iyon pilli iş makineleri ve elektrikli ekipmanlar ile üretilen yenilenebilir enerji sayesinde lojistik depolarında net sıfır emisyonlu iş makinelerine geçiyoruz. Ayrıca, lojistik depolarımızdaki aydınlatmaların LED dönüşümü analizlerini yaparak projelendirdik ve uygulama aşamasına geçtik. İlk projemizde Hadımköy Lojistik Merkezi’nde aydınlatmadan kaynaklı enerji tüketiminde %48 iyileşme hedefliyoruz.” şeklinde devam ederek, geçtiğimiz günlerde yayınladıkları rapor hakkında, “Mars Logistics olarak ‘Dünyaya Değer’ felsefesiyle devam eden sürdürülebilirlik yolculuğumuzda, önce Kurumsal Sürdürülebilirlik Manifestomuzu yayınladık. Ardından değerlerimizden aldığımız güç ile belirlediğimiz yönümüzü Dünya Ekonomik Forumu metrikleriyle ve GRI standartlarına uygun hazırladığımız ‘Mars Logistics 2020-2022 Sürdürülebilirlik Raporu’ ile sürdürülebilir performanslarımızı, geleceğe yönelik sürdürülebilirlik hedeflerimizi açıkladık” dedi.

Çınar konuşmasında önümüzdeki yıllarda sürdürülebilirliğin önemini daha da artıracağını, özel sektör ve kamuyla birlikte iklim finansmanının önünün açılacağını ve iklim finansmanı için ortak alınmayacak her kararın, birlikte atılmayacak her adımın dünyamızı iklim felaketlerine daha da yaklaştıracağının altını çizdi.

2024 yılında özellikle AB’deki Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi (CSRD), ABD'deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Türkiye’de Kamu Gözetimi Kurumu’nun açıkladığı Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS S1 & S2) ile sürdürülebilirlik bilgilerini paylaşması gereken şirket yelpazesinin genişleyeceğini ifade eden  Çınar sözlerini “Türkiye’de ve Avrupa'da birçok şirketin, faaliyetlerinin çevreyi nasıl etkilediğini, sosyal konular ve bunlara ilişkin risk ve fırsatları nasıl yönettikleri hakkında ayrıntılı bilgi vermesi ve sürdürülebilirlik stratejilerini yeniden şekillendirmesi gerekecektir. Bu düzenlemeler, sürdürülebilirlik raporlamasını gönüllü bir çaba olmaktan çıkartıp standartlaştırılmış, hesap verebilir, denetlenen ve uygulanabilir bir gereklilik haline getirecektir” şeklinde sonlandırdı.

 
Kış Aylarında Güvenli Sürüş İçin Öneriler
 
Danışmanlık Şirketi Açıkladı: Dış Ticaret Yapanlar Direktiflere Uymazsa, Birçok Suçtan Yargılanabilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ares Logistics Azerbaycan ve Gürcistan Taşımalarını Artırıyor
Türkiye’nin en geniş tır filosuna sahip lojistik şirketlerinden Ares Logistics, ...
"Güçlü Dağıtım ve Lojistik Organizasyonu, Markaları İleriye Taşıyor"
Büyüme yolundaki markaların mağaza sayısı arttıkça, lojistik ve dağıtım ...
2023’ün En Sıra Dışı Beş DHL Teslimatı
DHL Group 2023 yılında gerçekleştirdiği en sıra dışı taşımacılık hizmetlerinden ...
 
InterEast Logistics Türkiye’nin Ülke Müdürlüğü’ne Murat Kaya Getirildi
İsveç merkezli, uluslararası entegre lojistik hizmetler sunan InterEast ...
DHL Express Türkiye Acenteleri ile Buluştu
DHL Express Türkiye, 37 farklı il ve bölgesindeki acenteleriyle İstanbul ...
DHL Express Türkiye’nin Malatya’daki Hizmet Merkezi TAPA Sertifikası Sahibi Oldu
DHL Express Türkiye’nin geçtiğimiz yıl sonunda faaliyete geçirdiği Malatya ...
 
"2024 Yılında Lojistik Sektörünün Ana Gündemi ‘Gelişmiş Görünürlük’ Olacak"
Geçtiğimiz yıl 10 trilyon doları aşan ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik ...
MilSOFT ve FNSS’ten Savunma Alanında İş Birliği Anlaşması
Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi’nde MilSOFT Yazılım Teknolojileri ile ...
Ekol Marmaray Hattından İlk Treyler Geçişini Yaptı
İhracatçının hayatını kolaylaştıran çözümler sunan Ekol Lojistik, Marmaray ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncutrucksondakikasrcfahrernewsKamyonkamyonum haberler