Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
2 Ekim 2023 Pazartesi - 16:44

MAN’ın Aslanları ile Gücünüze Güç Katın!

Kamyonum Dergisi bu ay mikrofonunu MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara’ya yöneltti. Sorularımızı yanıtlayan Sara, ilk yarı değerlendirmesini yaparken aynı zamanda yeni araçlara, bayilere ve teknolojilere de değindi.

MAN’ın Aslanları ile Gücünüze Güç Katın!

“MAN Olarak İyi Bir Yıl Geçirdik”

“Toplam Satış Adedimizi Yüzde 36 Artırdık”

Sözlerine; “MAN olarak, iyi bir yıl geçirdik.” diyerek başlayan Sara ilk yarı değerlendirmesiyle ilgili olarak; “ 2023 yılının ilk yarısında toplam satış adedimizi bir önceki yılın aynı dönemini göre yüzde 36 seviyesinde artırdık. İlk çeyrekte yaşanan tedarik sorunları aşarak, özellikle de yılın 2. çeyreğinden itibaren yükselen satış adetlerimiz ile iyi bir ivme yakaladığımızı söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

“2022 Yılı Rekor Bir Yıl Oldu”

“İkinci Yarıda Artış Yavaşlayabilir”

2021 ve 2022 yıllarının sektörde talebin zirveyi gördüğü yıllar olarak tarihe geçtiğini ifade eden Sara, 2022 yılında toplam pazar büyüklüğünün 33.000 adetleri geçerek, rekor yıllarından birine sahne olduğunu ifade etti. 2023 yılı ilk yarısında da pazar verilerinin, geçen yıla göre toplam pazarda ciddi artış kaydettiğini vurgulayan Sara, “Ancak 2023 yılının ikinci yarısından itibaren döviz kurları, finansal olanakların daralması gibi sebeplerle bu artışın yavaşlayabileceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

“Olası Tüm Senaryolara Karşı Tedbirlerimizi Alıyoruz”

“Belirlediğimiz Satış Hedeflerine Ulaşacağız”

Sözlerine devam eden Sara şu ifadeleri kullandı; “MAN olarak, 2023 yılına ilişkin hedeflerimizde şu an için herhangi bir güncelleme gereği duymadık. Olası tüm senaryolara karşı tedbirlerimizi alıyoruz ve yılsonunda da önceden belirlediğimiz satış hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz.”

“Müşteri Odaklı Kampanyalarımızla Onlara Destek Oluyoruz”

“Alternatif Kredi Modelleri ile İş Ortaklarımızın Yanındayız”

Konuşmasının devamında, özellikle kredilerin kapandığı bu dönemde MAN’ın müşterilerine sundukları desteklerine değinen Sara; “Pandemi sürecinde de olduğu gibi bu dönemde de yine hayata geçirdiğimiz müşteri odaklı kampanyalarla müşterilerimizin yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu konuda da özellikle MAN TopUsed 2. El araç organizasyonumuzun sağladığı hizmetlere ilaveten alternatif kredi modelleri ile iş ortaklarımıza destek olmaya devam ediyoruz.” dedi.

“Müşteri Velinimetimizdir”

“Bu Sene de ‘Market of the Year’ Ödülünün En Kuvvetli Adaylarından Biriyiz”

Yakın bir zamanda ‘Market of the Year’ ödülünü üçüncü kez üst üste alan MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş.’nin global anlamda konumu hakkında konuşan Sara şunları söyledi; “MAN Truck & Bus SE’nin her yıl dünya çapında en iyi performans gösteren ülkeye verdiği ‘Market of the Year’ ödülü, MAN içinde çok önemli bir değere sahip.  MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, bu ödülü üst üste 3’üncü kez kazanmış olmak, bizler için gerçekten kayda değer bir başarıdır. Bu başarının ardında değerli iş ortaklarımız ile yürüttüğümüz şeffaf, dürüst ve adil iş süreçleri yanı sıra satış öncesinde başlayıp sonrasında devam eden ‘Müşteri Velinimetimizdir’ anlayışı yer alıyor. Bizi sektörde ayrıştıran müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımızla bu sene de yine bu ödülün en kuvvetli adaylarından biriyiz ve 4’üncü kez bu prestijli ödülü ülkemize getirmeyi çok istiyoruz.”

“Teknolojik Olarak En Gelişmiş Ürünleri Sunuyoruz”

“Müşterilerimizin Yanında Oluyor, Onlara En İdeal Çözümleri Sunuyoruz”

MAN’ın araç seçiminde sundukları avantajlara değinen Sara; “2021 yılında ‘Yılın Kamyonu’ seçilen ödüllü araçlarımız ile iş ortaklarımıza teknolojik açıdan en gelişmiş ürünleri sunuyoruz. Bunun yanında yine Toplam Satınalma Maliyetleri açısında da en ekonomik marka olma hedefiyle çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda iş ortaklarımıza sunduğumuz Uzatılmış Garanti ve Bakım Paketleri, MAN TopUsed 2. El organizasyonumuz ile sunulan takas imkanları ile her aşamada müşterilerimizin yanında oluyor ve onlar için ideal çözümler sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“MAN Tüm Araçlarını Yarının Teknolojisi ile Üretiyor”

“Akıllı Sürüş Destek Sistemleri ile Otonom Sürüşe En Yakın Şartları Oluşturduk”

‘MAN’ın Aslanları Öngörülü Yeni Teknolojileri ile Hep İleride!’ diyen ve yakın bir zamanda yeni teknolojilerini duyuran MAN’ın, bu teknolojilerini detaylandıran Sara; “MAN küresel bir marka olarak, tüm araçlarını yarının teknolojisi ile üretiyor. Üretilen her MAN aracının arkasında şirketin; 250 yılın üzerindeki mühendislik tecrübesi ve inovatif yaklaşımı yatıyor. Yeni teknolojilerde lider olan MAN, bu teknolojilerin araçlara uyarlanmasında da çok önemli gelişmelere imza atmış durumda. Örneğin, Akıllı Sürüş Destek Sistemleri ile otonom sürüşe en yakın şartları oluşturarak; başta güven, konfor ve ekonomi sağlayan yeni teknolojileri araçlarına en hızlı şekilde adapte ediyor. Dolayısıyla MAN, araçlarında kullandığı bu yenilikçi teknolojiler sayesinde de hep ilerde olmaya devam ediyor.” dedi.

“MAN eTruck ‘2023 Red Dot Tasarım Ödülü’nü Kazandı”

“MAN eTruck’ın 2024 Yılında Seri Üretimine Başlanması Planlanıyor”

Yeşil lojistiğe hizmet eden araçlar konusunda da konuşan Sara Şunları söyledi; “MAN bu alandaki çalışmalarda önemli bir mesafe kat etmiş durumda. 2022 yılında yapılan IAA fuarında ilk elektrikli çekicimiz MAN eTruck’ın tanıtımı yapıldı. Sıfır karbonlu karayolu taşımacılığında olağanüstü bir ürün olarak öne çıkan yeni MAN eTruck, heyecan verici tasarımı ile yıl içinde ‘2023 Red Dot Tasarım Ödülü’nü kazandı. Sektörün şimdiden merakla beklediği MAN eTruck’ın, 2024 yılında seri üretime başlanması planlanıyor.”

“Teknoloji ve Menzili ile Jüriyi Etkiledi”

“MAN eTruck İddialı Bir Menzil ile Gelecek”

MAN eTruck’ın bu yarışmada geleneksel ile yeniliğe bağlı kalan olağanüstü tasarımının yanı sıra sahip olduğu teknoloji ve menzili ile yarışmanın jürisini etkilediğini ifade eden Sara devam etti; “Dolayısıyla MAN eTruck için geri sayım devam ediyor. Ben, bu konuda sürprizleri bozmak istemem ancak iddialı bir menzil ile geleceğini söyleyebilirim.”

“Hızlı Bir Gelişim ve Dönüşüm Yaşanıyor”

“Şu An Yeterli Bir Altyapının Olduğunu Söyleyemeyiz”

Elektrikli araçlar konusunda halihazırda hızlı bir gelişim ve dönüşüm süreci yaşandığını söyleyen Sara devamında; “Bu konuda şu an için yeterli altyapının olduğunu söylemek doğru olmaz. Gerek mevzuat gerekse de teknik altyapı şu an istenen seviyede olmasa da bu konuların çok hızlı bir şekilde çözüme kavuşacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ankara ve Konya’da Yeni Servis Noktaları Devreye Aldık”

“Hizmet Kapasitemizi Hızlandırdık ve Güçlendirdik”

Konuşmasının devamında 2023 yılı içerisinde Ankara’da ve Konya’da yeni servis noktaları devreye aldıklarını belirten Sara; “ Yıl içerisinde Ankara’daki Şubemize ilaveten bir servis istasyonu daha devreye aldık. Bunun yanında yine Konya Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirdiğimiz yüksek adetli şehir içi belediye otobüsü teslimatı sonrasında mevcut Konya Şubemize ilaveten bir adet servis noktası daha devreye alarak, hizmet kapasitemizi hem hızlandırdık hem de daha da güçlendirdik.” dedi.

“Geçtiğimiz Yıl MAN Yetkili Satış Bayi Ağımıza Trakman’ı Ekledik”

“Bu Yıl Mertsan, Metinler ve Meçikoğulları Bayileri Aramıza Katıldı”

“MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, hizmet ve servis ağımızı genişleterek, müşterilerimize Türkiye’nin her yerinde en iyi hizmeti, en hızlı ve en kaliteli şekilde sunma hedefiyle çalışıyoruz.” diyen Sara devam etti; “ Bu kapsamda geçtiğimiz yıl MAN Yetkili Satış Bayi Ağımıza Trakman’ı ekledik. Buna ilave olarak bu yıl içerisinde de Kocaeli’nde Mertsan, Kayseri’de Metinler ve Antalya’da da Meçikoğulları Bayilerimiz aramıza katıldı. Yeni bayi ve servislerimiz ile çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.”

 “Topluma ve İnsana Dokunan Çalışmalarda Yer Almaya Gayret Ediyoruz”

“Deprem Felaketi Sonrasında Çok Hızlı Bir Şekilde Harekete Geçtik”

MAN olarak, topluma ve insana dokunan çalışmalarda yer almaya ya da destek olmaya gayret ettiklerini belirten Sara; “Bu yaklaşım çerçevesinde son olarak, 6 Şubat günü yaşadığımız deprem felaketi sonrasında çok hızlı bir şekilde harekete geçtik. MAN Truck & Bus SE olarak, bölgede depremden en çok etkilenen büyükşehir belediyelerimize 5 adet Acil Müdahale ve Yangın Söndürme Tertibatlı aracı da kapsayan 1 milyon Euro bağışta bulunarak, yaraların sarılmasına katkı sunmaya çalıştık. Ayrıca bölgede ihtiyaç duyulan çadır, jeneratör başta olmak üzere yaşam malzemelerini de tedarik ederek, düzenli bir şekilde bölgeye gönderimini sağladık. Bununla birlikte afet bölgesinde yardım ve kurtarma faaliyetlerine katılan MAN markalı tüm araçlarımız için, 7 gün 24 saat aralıksız, yerinde bakım ve onarım hizmetini ücretsiz sunduk.” dedi.

“Müşterilerimize En İyiyi Sunma Hedefiyle Çalışmaya Devam Ediyoruz”

“2023 Yılında da Yine Pazar Payımızı Artırmayı Amaçlıyoruz”

Sara sözlerini sonlandırırken şu ifadeleri kullandı; “MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, müşterilerimize en iyiyi sunma hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. Gerek ileri teknoloji araçlarımız gerekse de bizi sektörde ayrıştıran satış sonrası hizmet anlayışımız ile 2023 yılında da yine pazar payımızı artırmayı ve yılı da hedeflerimizin üstünde kapatmayı amaçlıyoruz.”

 

 

 
Amazon'un Deneyimli İsmi Azeem Baig OPLOG’un Kadrosuna Katıldı
 
DHL Express Türkiye, Kadın Çalışanları İçin Sunduğu İşyeri En İyi İşverenler Listesi’nde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çarsan’dan Büyük Açılış!
Çarsan Treyler Genel Müdürü İbrahim Öztürk; “Hedefimiz Çalışan Sayımızı ...
İMS Lojistik Sınırları Aşıyor, Sınırların Ötesine Taşıyor!
İMS Lojistik Genel Müdürü Mustafa İmrak; “Yetkililer Türk Lojistikçilerini ...
İşin Mutfağından Masanın Öbür Tarafına Bir Başarı Hikayesi!
Kamyonum Dergisi bu ayki sayısında; Düzce’nin, Bolu Dağı eteklerine kadar ...
 
Bilsa, Sektördeki İddiasını Sürdürüyor!
1984 yılında kurulan Bilsa, endüstriyel kontrol ve otomotiv test ekipmanları ...
"14-16 Eylül Tarihlerinde ‘Orta Koridor’un Ortasında Buluşuyoruz"
“Fuarımızda Pekin’den Londra’ya Kadar Tüm Ülkeleri Buluşturuyoruz” “Çin ...
Scania Super; Yüzde 8 Yakıt Tasarrufu, Güçlü Motoru ve Yüksek Tork Değeri ile Yakında Pazarda
Scania, yeni araç ve teknolojilerini basın mensuplarının katılımı ile ...
 
Sektör, Hayali Değil Gerçekçi Çözümler Bekliyor!
Lojistik sektörünün gündemindeki sorunları, güncel gelişmeleri ve daha ...
Bora Transport Logistic Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özge Gülcüler; '2022 Yılında Taşıma Sayımız Yüzde 25 Arttı, 2023 Yılında da Yatırımlarımıza Devam Edeceğiz'
1994 yılında İstanbul’da Tayfun Gülcüler tarafından kurulan Bora Transport, ...
Yeni, Yine, Yeniden AB mi?
Şunun şurasında Türkiye’nin belki de önümüzdeki yüz yıllık dönem için ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumnewsdikkatfahrertruck haberler kamyoncuşoförsondakika