Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
28 Mart 2022 Pazartesi - 15:05

Lojistik Sektörüne Daha Çok Kadın Kazandırmak İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz

Bünyesinde şu anda 365’i beyaz yaka olmak üzere toplamda 547 kadın çalışanın istihdam edildiği Borusan Lojistik’in kadın istihdamına ve sosyal sorumluluk projelerine yönelik çalışmalarını İnsan Kaynakları ve İSG Direktörü Sayın Ela Çok Oksal’dan dinledik.

Lojistik Sektörüne Daha Çok Kadın Kazandırmak İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz

“Değişim en tepeden başlar”

Borusan Lojistik olarak kadınların iş yaşamında her kademede görev almasının çok önemli olduğuna inandıklarını ve kadının iş yaşamındaki hayatını kolaylaştırmak üzere ellerinden geleni yaptıklarını belirterek sözlerine başlayan Oksal; “Değişimin en tepeden başladığına inanıyor, Yönetim Kurulu Üyelerimizden başlayarak her seviyede kadın çalışanlarımızın olmasına özen gösteriyoruz. Erkek egemen olan lojistik sektöründe beyaz yaka çalışanlarımızın %30’u kadınlardan %70 ise erkeklerden oluşuyor. İlk, orta ve üst kademelerde kadın çalışanlarımızın oranlarını artırmaya çalışıyoruz, bununla beraber değişimin en tepeden başladığına inanıyor, Yönetim Kurulu Üyelerimizden başlayarak her seviyede kadın çalışanlarımızın olmasına özen gösteriyoruz.  Şu anda kadın yönetici sayımız organizasyonumuzun yaklaşık %20’sini oluşturuyor.” dedi.

“Liderlik Fakültesi’nde yüzde 50 kadın oranının teşvik edilmesi üzerine çalışıyoruz ”

Borusan Akademi çatısı altında, Borusan Grubu’ndaki yüksek performans ve potansiyelli çalışanların dahil olduğu Liderlik Fakültesi’ni 2020 yılında yepyeni bir bakış açısıyla baştan tasarladıklarına değinen Oksal sözlerine şöyle devam etti; “ Yenilenen Liderlik Fakültesi Programı’nda, edindiğimiz tecrübeleri ve iyi uygulamaları korurken, değişen ihtiyaçlar ve global trendleri ele alarak içerik ve uygulama prensiplerini güçlendirdik. Liderlik seviyesinde farklılaşan ihtiyaçlara özel tasarlanan ve sekiz ay süren bu programda eğitimler, atölye çalışmaları, seminerler, uygulamalı çalışmalar, dijital öğrenme kaynakları ve mentorluk/koçluk desteklerine yer verdik. Bu kapsamda Liderlik Fakültesi’nde yüzde 50 kadın oranının teşvik edilmesi, kadın liderlerin geliştirilmesi için, yüksek potansiyelli ve yönetim yedeği olan kadınlara özel bir gelişim programı kurgusu da üzerine eğildiğimiz konular.”

“Kadın çalışanlarımızı daha nitelikli işlerde çalışması için destekliyoruz”

Çalışanlarına daha iyi koşullar sağlayabilmek için doğum izninin çalışan talebine bağlı olarak kullandırılması, kadın çalışanlarına aylık kreş ve bakım desteği, babalara 2 haftalık babalık izni uygulaması, esnek çalışma koşulları ve toplumsal cinsiyet eşitliği ihlali durumlarında Etik Hat başvurusu gibi birçok uygulamayı hayata geçirdiklerinden bahseden Oksal; “ Bununla beraber kadın çalışanlarımızın olduğu çalışma lokasyonlarımızda emzirme odalarının olmasına özen gösteriyoruz. Özellikle saha çalışanlarımızda kadınların daha nitelikli işlerde çalışabilmeleri, operatörlük belgeleri almaları konusunda desteklerimize devam ediyoruz.” dedi.

“Sadece kadın çalışanlarımıza özel kurslar organize ediyoruz”

Oksal sözlerine şöyle devam etti; “Kadınların her sektörde, her kademede ve pozisyonda istihdam edilebileceğini düşünüyoruz. Bazı operasyonlarımızda kadın şoförlerimiz çalışıyor, özellikle bu rollere başvuran kadın adayları öncelikle değerlendiriyoruz. Bununla beraber operasyonlarımızdaki kadın çalışanları operatörlük belgelerini alabilmeleri için yönlendiriyoruz ve destekliyoruz. Belirli periyotlarda içeride sadece kadın çalışanlarımıza operatörlük belgeleri alabilmeleri için özel kurslar organize ediyoruz. Erkek egemen görülen lojistik sektöründe kadınları daha çok kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“Enerjimizi güneşten sağlıyoruz”

İş dünyası plastik girişiminin de bir parçası olarak, sürdürülebilirlik alanında gereken tüm sorumlulukları aldığını ve bunun haricinde çalışmalarının da olduğunu belirten Ela Çok Oksal konuyla ilgili; “Temiz enerji kullanımı ve karbon emisyonu azaltma hedefleri ile hayata geçirdiğimiz güneş enerjisi projesinde yenilenebilir enerji kullanımına geçmeyi amaçladık. Orhanlı’da bulunan 6 depomuzun çatılarına kurulan 310 kW ve 50 kW’lık güneş paneli invertörü yardımıyla, yılda 2.000.000 kWh elektrik üretimi hedeflenen güneş enerji santrali kurduk. 2020 Nisan ayından itibaren kullanılan güneş enerji santralleri sayesinde toplam 758.269,48 kWh enerji güneş enerjisi santralinden sağlanmış oldu.” dedi ve ekledi  “Bununla beraber pet şişe kullanılan lokasyonlarımızda pet şişe kullanımını kaldırıp çalışanlarımızın ismine özel dağıttığımız mataralar ile su artıma cihazlarını kullanmaya başladık.” dedi.

“Borusan Eşittir!”

Halihazırda birçok sosyal sorumluluk projesi bulunan Borusan Lojistik’in çalışmalarına yer veren Ela Çok Oksal ‘Borusan Eşittir’ platformuna da değindi; “Borusan Lojistik olarak Grup şirketi olduğumuz Borusan Holding’in toplumsal cinsiyet anlayışını benimsiyor ve bu alandaki çalışmalara büyük değer veriyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadın ve erkeğin tam anlamıyla eşit ve yan yana olduğu bir dünya hedefleyen Borusan bünyesinde 2015 yılında hayata geçen “Borusan Eşittir” platformu da bu amaca hizmet ediyor. 2020 yılında Borusan Eşittir Taahhütnamesi’ne paralel olarak, Cinsiyet Gözlüğü programı hayata geçirildi. Programla kadın istihdamı ve kadın yönetici oranlarıyla ilgili hedefler belirlendi ve Cinsiyet Gözlüğü bir rehber olarak sunuldu. Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında Borusan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hane içi Şiddet Rehberi hazırlandı. Bu rehberde araştırmaya dayalı veriler ve önemli, hayati bilgiler yer alırken Borusan Grubu olarak tüm şirketleri kapsayan destek mekanizmaları tanımlandı.”

“Çocuklarımızın eşitlik üzerine yaptığı resimler çok yakında tırlarımızın üzerinde olacak”

Bunlarla birlikte eşitlik kavramının erken yaşlarda çocuklara aşılanmasının değerli olduğunu düşündüklerini belirten Oksal;  “Bu nedenle Borusan Lojistik çalışanlarına Odeabank tarafından yeniden yorumlanan “Eşit Masallar” kitap serisini hediye ederek bu bilinci ve farkındalığı sağlamak istiyoruz. Diğer yandan, çocuklardaki eşitlik kavramını hem anlamak hem de bu konuda düşünmelerini sağlamak için bir resim yarışması başlatıyoruz. Çocuklarımızın eşitlik üzerine yaptığı resimler daha çocuk yaşta bu bilincin oluşmasının ne kadar önemli olduğunu gösterecek diye düşünüyoruz. Yakın zamanda kazanan resimleri tırlarımızın üzerinde görebileceksiniz. Kız çocuklarını küçük yaşlardan itibaren destekleyerek kendi ayakları üzerinde duran, güçlü ve kendine güvenen bireyler olmasını sağlamak için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin yürüttüğü “Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak” projesine destek veriyor ve 30 çocuğun eğitimine katkıda bulunuyoruz. Okullarla yaptığımız projelerde katılım gösteren çocukların cinsiyet dağılımını önemsiyor, gerekli durumlarda çekimser kalan kız çocuklarını teşvik ederek sosyal yaşamda daha fazla yer almalarını sağlıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Otomotivde Fiyatlar Markanın Önüne Geçti!
 
Mercedes-Benz Türk 2021 Yılının En Yüksek Adetli Anlaşmasının Teslimatını Gerçekleştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Navlungo Kurucu Ortağı İsa Korkmaz, "Lojistikte Unicorn Olmaya En Yakın Girişimci Şirketiz"
Türkiye’nin ilk dijital lojistik firmalarından biri olan Navlungo, yurt ...
DHL Express’ten 800 Milyon Litrelik Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı Anlaşması
DHL Express, Sürdürülebilir Havacılık yakıtı için bp ve Neste ile 800 ...
Karayolu Taşımacılığında Gaziantep Nakliye Firmaları Nakliye Rehberinde
Artan ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda, lojistik faaliyetler önem ...
 
İtalya İkili Geçiş Belgelerinde Son Durum
UND'nin İtalya geçiş belgeleriyle ilgili paylaştı;
Alc Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, ''İtalya Karayolu Taşımaları S.O.S Veriyor..!''
Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Öğretim Görevlisi ve ALC Lojistik Yönetim ...
DFDS / primeRail, Sete'den Köln'e Yeni Tren Hizmetleriyle İntermodal Tekliflerini Genişletiyor
DFDS / primeRail, Intermodal operasyonlarını Sete'den Köln'e yeni bir ...
 
EKOL, Fransa İle Almanya Arasında Tren Seferlerine Başladı
Ekol Lojistik, Avrupa’daki intermodal hat sayısını artırmaya devam ediyor. ...
Orta Asya Ülkesi Özbekistan’a Karayolu Taşımacılığı
Orta Asya üzerinde bulunan Özbekistan, yedi bağımsız Türk devletlerinden ...
Ankara Nakliye Firmaları Nakliye Rehberin'de
Üretimi yapılmış bir ürün veya eşyanın üretim noktasında başlayan meydana ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonlkwbusdikkatsrcşoförfahrersondakikatruck